Port Aventura - tematikus vidámpark

Port Aventura

 

A Port Aventura élménypark Salou mellett, Tarragona tartományban, Spanyolország keleti tengerparti részén terül el. Jelenleg ez a legnagyobb élménypark Dél-Európában!

 

A park 1995-ben nyílt, ekkor több világrekordot is tartott: például a Dragon Kahn elnevezésű 1.3km-es, 45m magas hullámvasút az egyik leghíresebb játékai közé tartozik. Aki még itt sem lett tériszonyos, annak a jelenleg is világrekorder, 2007-es Furious Baco nevű hullámvasutat ajánljuk: ez 129km/h-ás végsebességel száguld végig 850méteren keresztül, ezzel ez jelenleg Európa leggyorsabb hullámvasútja!

Maga az élménypark hatalmas területű, több témát, különböző egységeket foglal magába: a park 5 világrészre van osztva. A különböző világok között vonattal is közlekedhetünk, ez egyébként nagy segítségünkre lesz a nap folyamán, ugyanis az élménypark akkora, hogy talán egy egész hét sem lenne elég hogy körbejárjuk és mindent kipróbáljunk!

 

Az 5 világrész a következő:

Mediterránia: A park bejáratánál található, mely két izgalmas 2 attrakciót tartalmaz: Európa leggyorsabb hullámvasútja és csónakázási lehetőség. Az itt elterülő tó a nyár folyamán több látványos showműsornak is helyet ad.

Amerikai Vadnyugat: A régi vadnyugati táj és városkép jelenik meg a szemünk előtt. Jellemzi a valósághű ábrázolás, színes dekorációk és persze számos izgalmas játék.

Mexikó: A terület elrendezését és dekorációját is a maják egykori kultúrája ihlette, részben hasonló a vadnyugati tájhoz ám annál sokkal „borzongatóbb”.

Kína: Ezen a területen található a park legnagyobb és legjobb hullámvasútja. A terület dekorációját a Kína Nagy Fal ötlete alapján készítették el.

Polinézia: Ez a rész sokkal nyugodtabb, harmonikus elemeket tartalmaz (pl. tengeralatti utazáson vehetünk részt), főleg a gyerekek találnak számukra izgalmas attrakciókat.

A park érdekessége, hogy minden jellegzetes ünnep (Karácsony, Húsvét) közeledtével a dekorációk megújulnak, varázslatossá válnak és fantasztikus hangulatot árasztanak. Az attrakció egyébként annyira népszerű, hogy a vidámpark körül egy aquapark, és egy Port Aventura Beach Club nevű, szállodákkal teli üdülőövezet is kiépült a környékén.

Az izgalmak kedvelőinek mindenképpen megéri ide ellátogatni!