Blanes - botanikus kert

Blanes - botanikus kert

 

Az egész napos, hajókázással egybekötött kirándulás során Blanes városába látogatunk el, illetve eltöltünk pár kellemes órát az itt található híres botanikus kertben is.

 

Blanes egy tipikus, hangulatos kis spanyol üdülőváros a Costa Brava déli részén, Barcelonától kb. 70km-re. A csöndes városka nem csak gyönyörű tengerpartjával csábítja az utazókat. Meghitt atmoszférájú óvárosában megnézhetjük a Santa Maria plébániatemplomot, kastélyt és szökőkutat, elsétálhatunk a helyi halpiacra, és andaloghatunk a pálmafákkal szegélyezett tengerparti sétányon is. Blanes egy olyan hely a Costa Braván, ahova nem jut el a bulizók hangzavara, a városkát azoknak ajánljuk, akik csendesebb kikapcsolódásra vágynak. 

Blanes-be megérkezve kisvonattal megyünk át a világ egyik legszebb és leghíresebb botanikus kertjébe, ahol 14 hektáron közel 6000 virág- és növényfajjal ismerkedhetünk meg, és sziklás, tengeri kilátóhelyekről gyönyörködhetünk az elénk táruló látványban.

 

A kertben és természetben való gyönyörködés után lesz lehetőségünk az óvárosban nézelődni, majd a nap végén üvegfalú hajóval utazunk vissza Tossa de Marba.