Orebić nyaralás

Orebić, Horvátország egyik legvonzóbb természeti adottságokkal rendelkező kisvárosa. A számtalan kis sziget, Korcula óvárosa, a Pelješac-csatorna és 961 méter magas Szent Illés-csúcsa mind Orebić különlegességei közé tartoznak. A titokzatos lakatlan szigeteket körülölelő vízi élővilág, páratlan lehetőséget nyújt a búvárkodás szerelmeseinek. Orebić felfedezése bárki számára kihívást jelenthet. Déli fekvésének köszönhetően, orebići nyaralása alatt garantált a jó idő. Idegenvezetőink és sportoktatóink orebići program kínálata, rendkívül gazdag. Tengerparti apartman, olcsó illetve középkategóriás orebići apartman és vendégház is szerepel kínálatunkban. Budapestről heti rendszerességgel indulnak buszjárataink, orebici szállásainkhoz.

 

Orebić

Orebić Horvátország egyik legbájosabb üdülőhelye. Ez a Dél-Dalmáciában található csekély lélekszámmal bíró kisváros a Pelješac-félszigetén, a Szent Illés hegy lábánál húzódik meg.

 

Egykoron aktív részese volt a tengeri kereskedelemnek, melynek emlékei beleívódtak a város falaiba. A tradíciók őrzője, többek között a helyi Tengerészeti Múzeum is. Orebić kivételes nevezetessége még a 152 méter magasban pihenő Ferences rendi kolostor és az Angyalok Nagyasszonya templom is, ide már csak az elénk táruló panoráma miatt is tanácsos ellátogatni.

 

A térséget mediterrán klíma övezi, a nyár egyenletesen meleg és száraz, csapadék csak elvétve esik. Mindez a tenger frissítő hatásával vegyül, amiből fakadóan kimondottan kellemes a hőérzetünk. Ennek köszönhetően is igen közkedvelt ez a régió, hiszen szinte mindig remek az idő. Természeti adottságai is kifejezetten vonzóvá teszik. Páratlan lakott és lakatlan szigetek fogják közre, amelyek élővilága minden szempontból lenyűgöző. Sűrű, burjánzó növényzet ,pompás pálmafákkal, narancs ligetekkel tarkított. Virágzó szőlészetek, melyekhez méltán népszerű borászatok párosulnak.

 

Tengerpartja sokszínű, sziklás, kavicsos rejtett öblökkel tűzdelet, emellett itt nyúlik el hosszan a Pelješac-riviéra, a homokos-aprókavicsos lassan mélyülő tengerpartja.

A kisváros különlegeségéhez hozzá tartozik egyfajta kettőség is. Akár a „béke szigete” elnevezése is illene rá, annyira nyugodt és andalító légkör jellemzi, de egy itt eltöltött nyaralás kimondottan élénkítő is lehet.

 

Napközben a strandolás mellett, búvárkodhat, hegyet mászhat. Esténként pedig részesévé válhat a városi lüktetésnek. Ilyenkor érdemes betérni a helyi vendéglátó egységekbe és megkóstolni a térség kiváló borainak valamelyikét, vagy útba ejteni egy-egy fagyizót, ahol isteni fagylalt különlegességekre bukkanhat.

 

Érdemes feltérképeznie a környező látnivalókat. Korcula szigetére komppal látogathat el. Itt a kisgyermekes családoknak különösen kedvező lehet Lumbarda strandja, alacsony vízállása és ebből fakadóan melegebb vize miatt, de egy éjszakai hajózás során is magával ragadó a kivilágított város látványa.

 

Ha már Orebić, ajánlott Dubrovnikban is körülnézni. Az Európa-hírű középkori kereskedőváros, megérdemelten a világörökség része.

 

Horvátország Orebiće minden szempontból jó választás. Az autentikus miliő és a kiváló természeti adottságoknak köszönhetően, itt bárkinek élménydús nyaralásban lehet része.

egyéni tipp Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni busz Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni busz Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni busz Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
További ajánlatok betöltése...

Utazási irodánk mindent elkövet annak érdekében, hogy sikerüljön megtalálni a legalkalmasabb úti célt és szállást orebići nyaralásához.

A térképen megtekintheti a horvátországi Orebićen található teljes szállás és apartman kínálatunkat.

A feltüntetett orebići szállásokra kattintva, bővebb információk jelennek meg a térképen, ezzel is egyszerűbbé téve döntésüket.

Orebić és a "Kis kék"

magazin

Orebić Horvátország kivételes borvidékeinek is a lelőhelye. Habár a Pelješac-félsziget egészén megtalálhatóak a nem mindennapi szőlőtőkék, mégis szakavatottak szerint a legfinomabb borok egyike Orebićről származik. A Dingač borvidék szőlőtáblái beterítik a régió kopár hegyoldalait.

HorvátországDél-DalmáciaOrebić

Orebić gyerekkel - élménybeszámoló

útibeszámoló
Szeretnénk megköszönni a Campus Club irodának az ötletet, hogy horvátországi nyaralásunk helyszíne Orebić legyen. Egy nagyon klassz hetet töltöttünk a tengerparton a Katica házban. A kajakozás egyszerűen szuper volt. 2,5 éves fiam ki sem akart szállni!  Korcula is csodaszép volt, este már a hőmérséklet is kellemes... HorvátországDél-DalmáciaOrebić

Orebić gyerekkel 2. - élménybeszámoló

útibeszámoló
Első kisgyermekes nyaralásunkat töltöttük Horvátország Orebićén, mely jó választásnak bizonyult. Igaz, kicsit messze van, de éjszaka nagyon jól lehetett az autópályán haladni. Szállásunk a Matea házban volt, ahol nagyon jól éreztük magunkat, az apartmanhoz tartozó kis terasz mindig árnyékban volt, így a meleg is... HorvátországDél-DalmáciaOrebić

Orebići élménybeszámoló + hasznos infók

útibeszámoló
Szerettem volna megköszönni mindannyiunk nevében a szervezést. Nagyon jól éreztük magunkat, Orebić Horvátország egyik legjobb helye! Egy kis élménybeszámoló az útról: Odafelé este 11-kor indultunk az M1/M7 találkozásán Budaörsről és kb. 12:30-ra értünk orebići szállásunkra. Nekünk sima utunk volt, nem kellett... HorvátországDél-DalmáciaOrebić

Utazás Orebićre autóval

  • Autóval utazó utasaink több útvonal közül választhatnak Horvátországon illetve Bosznia-Hercegovinán keresztül. Ajánlott útvonal itt>>