Jasná, a legjobb szlovák sípálya

Világszínvonal a szomszédban

 

Létezik-e igazi tél egy szuper síelés nélkül? A családom imádja a havas programokat, de sajnos nálunk nincsenek óriási hegyek hosszú sípályákkal, ezzel csak a szomszédos országok büszkélkedhetnek. Tőlünk csupán 260 km-re, színvonalas, modern síközpontok jöttek létre, amelyek az elmúlt években óriási fejlődésen mentek keresztül. Jasná közülük is kiemelkedik.

 

 

Igényesség felsőfokon
Már első ránézésre lenyűgözött és hatalmába kerített a táj.  A napsugarakban fürdőző Chopok és a sífelvonók kétezer méter magasban egyszerűen elbűvölő látvány. De vajon elég bátrak vagyunk ehhez? És mi a helyzet a gyerekekkel? Miután átböngésztük a sítérképet, rögtön megnyugodtunk. 45 kilométernyi lejtő az összes nehézségi szintből várt arra, hogy próbára tegyük magunkat, itt mindenki megtalálja a saját igényének és képességeinek megfelelő pályát, ráadásul a hegy mindkét oldala besíelhető. Szóval, mehetünk!

 

 

Okos kártya
Régen hosszú sorokat kellett kivárni a síbérletért. Nos, ez mára teljesen megszűnt. Sőt, az árak sem magasak. Ugyanis itt is chipkártyás rendszer van már, nem is akármilyen. Bizony, a szezon újdonságának hála, a Gopass kártya kiváltása nagyon megkönnyíti a dolgunkat. Nem volt más dolgunk, mint megrendelni és kifizetni az utazási irodában a kártyákat, amelyet azonnal kézhez is kaptunk, így a helyszínen már nem kellett sorba állnunk. Az árak így jóval kedvezőbbek, mintha a helyszínen vettük volna meg a jegyeket.  Több előnye is van a kártyának: sokrétű lehetőség, ami Jasnán kívül a Magas-Tátra legnagyobb síközpontjaiban is felhasználható. Ha valamelyik helyi étteremben vagy hüttében fogyasztunk, vagy az egyik Tatry Motion üzletben vásárolunk, akkor pontok kerülnek jóváírásra a kártyára,  a pontok pedig kedvezményeket biztosítanak a következő alkalommal. Ráadásul, a rendszer nap végén kimutatja, hogy hány kilométert síelünk, hány alkalommal használtuk a felvonót, amelyet akár e-mailben is megkaphatunk.

A legújabb, az akár 100 km/órás szelet is elbíró sífelvonók, a 600 hóágyú, a modern szállodák és éttermek, a legújabb, legkönnyebben alkalmazható technológiák és a környezettudatosság mindenhol visszatükröződik. A kellemes meglepetések sora végtelen, melyek Jasnán fogadtak minket. A családom teljesen egyetértett abban, hogy kitűnő ötlet volt Jasnára látogatni, és mindenképpen visszatérünk.

 

 

 

 A cikk megjelenését a Tatry Mountain Resorts támogatta.

 

 

Rendezés:
8 ajánlat található
pályaszállás
pályaszállás
pályaszállás
központi
pályaszállás
pályaszállás
+36 20 459-5424 Kapcsolat