Sarti nyaralás

Sarti a Chalkidiki-félsziget középső nyúlványán, érintetlen, romantikus környezetben található. Nyugodt, tiszta utcácskái, hangulatos öblei és a vendégszerető helyiek visszavonzzák a magyar vendégeket, amit az is bizonyít, hogy a tengerparti tavernákban magyar nyelvű étlap vár minket. A görögországi Sarti elbűvölő hangulata nyugalmas nyaralást ígér, de az aktív kikapcsolódás kedvelői is számos programlehetőség közül választhatnak. Sartin szállások körében tengerparti medencés apartmanokat és kényelmes stúdiókat kínálunk.

Sarti

Sarti a Chalkidiki félsziget középső nyúlványán, Sithonián található, szemközt a tengerből több, mint 2000 m-re kiemelkedő Athos heggyel.


A görögországi Sarti 1922-ben alapított halászfalu, ma kb. 900 állandó lakosa van. 

A falu északi része az "óváros", itt minden megtalálható, amire egy üdülőfaluban szükség lehet: autó- és motorkölcsönzők, éttermek, tavernák, kávézók, boltok, üzletek sokasága, helyi utazási irodák gazdag programajánlattal, orvos, gyógyszertár, diszkók.


Sartiban rendkívül jó pékségek vannak. A nagyobbak klimatizáltak, külső és belső étkező résszel, nagyon sokféle és nagyon finom frissen sült pékáruval és süteményekkel valamint tejtermékekkel.


Az újabban épült középső rész főként villa épületekből, hotelekből, apartmanházakból áll, de itt is vannak boltok, éttermek, pékség.

A falu déli része, Sarti Beach, a tengerpart nagyon sekély, finomhomokos részén épült üdülőrész néhány aparthotellel, étteremmel és egy vegyesbolttal. Sarti Beach a falu középső részétől kb. 500 m-re kezdődik, és kb. 1300 m-re van a falu főterétől.


A görögországi sarti földrajzi adottságai kiválóak. Tengerpartja homokos, rendkívül széles (30-50 m) és nagyon hosszú (2,5 km egybefüggő + további lakatlan öblök északról és délről is), ezért nagy népszerűsége ellenére sosincs tömeg rajta. A tengervíz kristálytiszta, azúr színű, még mélyen a tengerben úszva is lelátni a homokos tengerfenékig. A part fokozatosan mélyül, minden szakasza alkalmas kisgyerekekkel való strandolásra is, különösen Sarti Beach részen, ahol a 120 cm-es vízmélységet a tenger csak a parttól 50-80 m-re éri el.


A sarti nyaralás során érdemes végigjárni a tengerparot, hiszen jobbról-balról gyönyörű, érintetlen, karibi képeslapokat idéző lakatlan tengeröblöket találunk, ahova mindenképpen érdemes átsétálni, átúszni vagy átevezni, autóval vagy motorral pedig további féltucat tengeröblöt érhetünk el 20 km-es körzeten belül.

Rendezés:
32 ajánlat található
központi
tengerparti
központi
tengerparti
tengerparti
központi
tengerparti
központi
tengerparti
tengerparti
További ajánlatok betöltése...

Utazási irodánk nagy gondot fordít arra, hogy mindenki könnyen megtalálja a számára legmegfelelőbb úti célt és szállást sarti nyaralásához. Ennek megkönnyítése érdekében összegyűjtöttük egy térképre a kínálatunkban található összes sarti szállást és apartmant.

A feltüntetett sarti szállásokra kattintva további információk jelennek meg a térképen, ezzel is segítve a könnyebb összehasonlíthatóságot.

Szűz Mária kolostor Sartin

magazin

A görögországi Sarti a lélegzetelállító tengerpart mellett számos érdekességgel szolgálhat a látogatóknak. Sarti halászfaluból vált kis üdülőfaluvá, és különlegessége, hogy még mindig megőrizte régi báját: a sarti szállások nem hatalmas szállodakomplexumok, nincsenek plázák és discók, hanem csak nyugalmas és tiszta környezet.

Sarti busszal

Utazás Sartira autóval

Thesszalonikiből Sartiba menetrendszerinti busszal

Thessalonikiből is eljuthatunk sarti szállásunkhoz, méghozzá menetrendszeri buszjárattal. A görögországi Sarti városába naponta több buszjárat is indul, az utazás időtartama körülbelül 3 óra.

 

Sartiba induló menetrendszeri járatok itt!

Beutazási és határátlépési feltételek Macedóniába és Szerbiába

+36 20 459-5424 Kapcsolat