Montserrat kolostora és Barcelona városlátogatás

Az egész napos kirándulás során délelőtt ellátogatunk a Montserrat -hegyen található bencés rendi kolostorba. Az út felfelé egy izgalmas szerpentinen vezet, ahonnan lélegzetelállító látvány terül elénk a városról. Délután megismerkedünk Barcelona városával. Egy costa bravai nyaralás kihagyhatatlan programja ez, a túra nem okoz majd csalódást!

 

Montserrat kolostora

A Monistrol de Montserrat egy 11. századi bencés kolostor, Barcelonától 50km-re északra, a Montserrat hegy 1200 méteres magasságán. A kolostor melletti 16. századi bazilikában őrzik a katalánok védőszentjét, a "Fekete Madonnát". A hely Spanyolország második legnagyobb búcsújáróhelye, évente több mint 1 millióan zarándokolnak el ide. A kolostorba a belépés ingyenes, de a zarándokhely körüli kirándulás mindenképp kihagyhatatlan! Az apátságtól a 'Sant Joan' siklóval, majd gyalog lehet továbbmenni, a hegy legmagasabb pontjáról, a Sant Jeroni csúcsról pedig lélegzetelállító kilátás nyílik egész Cataluna-ra. 

 

 

Barcelona városlátogatás

Kirándulásunkat délután egy barcelonai városnézéssel folytatjuk. Ellátogatunk a Spanyol-térre (Placa d'Espana), az 1929-es világkiállítás fő helyszínére. Innen a Montjuic hegyre visz az utunk, ahol megnézzük az 1992-ben rendezett Nyári Olimpiai Játékok helyszínét. A Montjuic kilátójából gyönyörű látvány tárul elénk a barcelonai tengerparttal és kikőtővel. A következő megálló a Kolombusz-szobor, mely egykor fontos tájékozódási pont volt, ma már a város jelképe is egyben. Innen indul a Ramblas, az 1,2km-es, éttermekkel és boltokkal teli sétálóutca, mely egyenesen a Katalán-térre (Placa de Catalunya) vezet minket. A Placa de Catalunya nagy kedvence a vásárlásmániásoknak, rengeteg üzlet van a téren, de mi folytatjuk utunkat a Grácia sugárúton (Passeig de Grácia). A Grácia-n luxusmárkák kirakatai között találjuk a híres katalán építészzseni, Anton Gaudí házait, a Casa Batllót és a La Pedrerát (másik nevén Casa Milá). Innen folytatjuk utunkat Gaudí befejezetlen mesterművéhez, a Sagrada Familia - Szent Család-templomhoz. Hazafelé tartva még két látnivaló vár ránk: a bikaviadal-aréna és a Barcelonai Vízművek irodaháza.