Rovinj időjárás előrejelzés
Dátum 05.22. 05.23. 05.24. 05.25. 05.26.
Időjárás
Maximum 20°C20°C20°C21°C22°C
Minimum 11°C16°C16°C17°C17°C
Eső (mm) 113--
Szél (km/h) 29 ↗21 ↑19 ↖14 ↓15 ↓
Vissza a képekhez

Rovinj nyaralás

Rovinjt, a kiálló szirtfokra épült festői városkát különleges romantikája, festői környezete, kiváló strandjai teszik közkedvelt célponttá. A település jellegzetes képét, a szemnek szokatlan egymásfölé emelkedő házak kéményerdejét a XVII. században alakították ki, amikor egy járvány miatt a város túlzsúfolttá vált. Az eredetileg szigeten fekvő városka, ma már félsziget, és látnivalóit egy séta keretében megtekintheti a látogató. Az óváros a legvonzóbb része Rovinjnak, a dombtetőn elhelyezkedő templommal, és a körülötte kanyargó szűk utcákkal, sikátorokkal. A séta során ellátogathatunk az óratoronyhoz, a kikötőhöz. A kellemes kikapcsolódást a parti sétányon elhelyezkedő teraszos kávézók, éttermek, cukrászdák teszik teljessé.

ROVINJ

Rovinjt, a kiálló szirtfokra épült festői városkát különleges romantikája, festői környezete, kiváló strandjai teszik közkedvelt célponttá. A közel 8 000 lakost számláló városka 13 kilométerre fekszik a Pula-Koper főúttól. 

Rovinjt, ezt a kis halászfalut i.sz. III. században alapították, de sokszor dúlta fel járvány vagy ellenség történelme során. A település jellegzetes képét, a szemnek szokatlan egymásfölé emelkedő házak kéményerdejét a XVII. században alakították ki, amikor egy járvány miatt a város túlzsúfolttá vált.

Az eredetileg szigeten fekvő városka, ma már félsziget, és látnivalóit egy séta keretében megtekintheti a látogató. Az óváros a legvonzóbb része Rovinjnak, a dombtetőn elhelyezkedő templommal, és a körülötte kanyargó szűk utcákkal, sikátorokkal. A séta során ellátogathatunk az óratoronyhoz, a kikötőhöz.

A kellemes kikapcsolódást a parti sétányon elhelyezkedő teraszos kávézók, éttermek, cukrászdák teszik teljessé.
egyéni Térkép
egyénileg25.10 €/fő/éjtől

Rovinj városától kb. 4 km-re, óriási,  gondozott zöld területen található a...

Elhelyezkedés: tengerparti

Szobák: 2 és 2+1 fős szobák, 3-6 fős apartmanok   min. 3 éj

Ellátás: önellátás / reggeli

egyéni új Térkép
egyénileg29.75 €/fő/éjtől