Costa Brava látnivalók

Andorra, a miniállam

Egész napos kirándulás a spanyol-francia határ között található miniállamba, Andorrába, mely a Pireneusok szívében terül el. Az utazás során costa brava-i szállásunkról indulunk, majd egész Katalónián és egy 5km-es alagúton keresztül eljutunk Andorrába. A program során gyönyörködhetünk a különleges természeti adottságokban, és mivel a miniállam adó- és vámmentes ország, így vásárolni is érdemes lesz majd.

További információ Andorráról az Andorra, a miniállam linkre kattintva olvasható.

További információk

Barcelona óceáneáriuma: L'aquarium és a Táncoló szökőkút

A félnapos kirándulás során ellátogatunk Barcelonába, a kikötőben található híres L'Aquarium óceáneáriumba. Az akvárium a város egyik büszkesége, a gyerekek számára nagy élmény lesz. A központban 35 akvárium található és több mint 11,000 tengeri élőlény, összesen 450 különböző faj tekinthető meg. A közel 80 méter hosszú üvegfalú víz alatti csatornában az állatok között is sétálgathatunk. Este a város legnépszerűbb látványosságához, a zenélő szökőkúthoz látogatunk. Az 1929-es világkiállításra épült Font Mágica monumentális vízsugarai zenére "táncolnak", az élmény egyszerűen felejthetetlen.

További leírás és képek a Barcelona óceáneáriuma: L'aquarium és a Táncoló szökőkút linken találhatók!

További információk

Blanes - botanikus kert

Egész napos kirándulás Blanes-be, a Costa Brava egyik hangulatos kisvárosába. Tossa de Marból áthajózunk a városkába, majd kisvonattal ellátogatunk az itt található híres botanikus kertbe is. Itt közel 6000 virág- és növényfajjal ismerkedhetünk meg, és sziklás, tengeri kilátóhelyekről gyönyörködhetünk a látványban. A másfél órás kertlátogatás után felfedezzük Blanes óvárosát, délután pedig üvegfalú hajóval utazunk vissza Tossába.
További információ a programról a Blanes - botanikus kert című cikkünkben olvasható!

További információk

Dalí világa

A kirándulás során Figueres-be, a Costa Brava leghíresebb szülöttjének, Salvador Dalí szülővárosába látogatunk. Felkeressük a Dalí múzeumot, délután pedig a művész felesége, Gala asszony kastélyát látogatjuk meg. Hazafelé likőrkóstolásra is lesz lehetőség, így a nap végén nyugtázhatjuk, hogy kulturális és gasztronómiai igényeink is teljesen ki lettek szolgálva.

Bővebb leírás és részletes ismertető a Dalí világa linken olvasható!

További információk

Delfinárium - Marineland

A Marineland Spanyolország egyik legnagyobb szabadidőközpontja, területén delfinárium, miniállatkert, csúszdapark, játszópark, ajándéküzletek, étterem és bár várja a látogatókat. A szórakozást a delfinek, fókák és papagájuk maguk garatálják, előadásuk naponta 2x tekinthető meg! 

A Delfinárium - Marineland linkre kattintva bővebb leírást olvashatnak, képekkel és videóval kiegészítve!

További információk

Hajókirándulás Tossa De Marból

A Costa Brava partvonalának legjobb megismerési módja a hajós kirándulás: várnak minket a völgyekben megbújó sziklás tengeröblök és barlangok, a festői halászfaluk, és a tenger mélykék vize, mely néhol olyan tiszta, hogy lelátni a tengerfenékig is, így a gazdag, víz alatti növény- és állatvilágban is gyönyörködhetünk!

További ismertető a programról a Hajókirándulás Tossa de Marból oldalon olvasható!

További információk

Montserrat kolostora és Barcelona városlátogatás

Az egész napos kirándulás során délelőtt ellátogatunk a Montserrat -hegyen található bencés rendi kolostorba. Az út felfelé egy izgalmas szerpentinen vezet, ahonnan lélegzetelállító látvány terül elénk a városról. Délután megismerkedünk Barcelona városával. Egy costa bravai nyaralás kihagyhatatlan programja ez, a túra nem okoz majd csalódást!

További ismertető a Montserratról és a barcelonai városnézés programjáról a Montserrat kolostora és Barcelona városlátogatás linken olvasható!

További információk

Port Aventura - tematikus vidámpark

Egész napos kirándulás Spanyolország és Európa legnagyobb tematikus parkjába. A Costa Brava összes szállásáról várjuk a nyaralókat a programra, az utasokat külön autóbusz viszi majd a parkhoz (menetidő kb. 3óra). A 115 hektáros park területén kb. 8 óra szabadidő áll majd rendelkezésükre, ennyi idő alatt a felnőttek és gyerekek is rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodhatnak.

Kedvcsináló a spanyol kalandparkról és programokról a Port Aventura linken olvasható.

További információk

Water World - csúszdapark

A Water World csúszdapark Lloret de Mar közelében helyezkedik el, a városból fél óránként ingyenes busz közlekedik a csúszdaparkba. Ez a rész Costa Brava legnagyobb és turisztikailag legfejlettebb üdülőhelye, de ha a nyaralók egy kis izgalomra vágynak a strandolás után, a csúszdapark 14 csúszdával, 7 medencével (köztük hullámmedence és jakuzzi), felnőtteknek és gyerekeknek szánt fürdőzónákkal várja őket!

További információ a spanyol csúszdaparkról a Water World linken olvasható!

További információk