Biztosítások

Baleset-, betegség-, poggyász biztosítás

2023.11.27-től érvényes

Online biztosításkötés

 
EUB – TÉLISPORT UTASBIZTOSÍTÁS

 • Milyen utazásra vonatkozik? – Síelés, snowboardozás, korcsolyázás, motoros szánozás célú külföldi utazásokra
 • Mit tartalmaz? –A z alap és sürgősségi ellátáson túl: mentőhelikopteres mentés, hegyimentés, síbérlet visszatérítés baleset vagy betegség esetén, felszerelés biztosításra, jogvédelmi segítségnyújtás, felelősség biztosítás.

 

EUB – KLASSZIKUS UTASBIZTOSÍTÁS

 • Milyen utazásra vonatkozik? –  Általános külföldi utazásra: városlátogatás, körutazás, külföldi kirándulás.
 • Mit tartalmaz? - általános balesetből vagy betegségből származó orvosi ellátást és szállítást, valamint poggyász biztosítást.

 

EUB – TENGERPART UTASBIZTOSÍTÁS

 • Milyen utazásra vonatkozik? –  Tengerparti utazásokra.
 • Mit tartalmaz? - A Klasszikus biztosítás szolgáltatásain felül:  a szállodai- és kemping felelősségbiztosítás, strandlopás biztosítás, vízi sporteszköz fedezet és a hiperbárkamrás kezelés

 

EUB – AIR & CRUISE UTASBIZTOSÍTÁS

 • Milyen utazásra vonatkozik? – Repülős vagy hajós utazásokra.
 • Mit tartalmaz? – A Tengerpart biztosítás szolgáltatásain felül: poggyászbiztosítás légipoggyászkár vagy hajótársaság által okozott kár esetén, poggyászsérülés, poggyászkésés, járatkésés, közlekedési baleset miatt repülőjárat lekésése, mentőhelikopteres szállítás szárazföldi egészségügyi ellátóhoz. Valamint kiterjed sportfelszerelésre és sportbalesetből származó károkra is.

 

AUTÓ EXTRA:

 • Mire vonatkozik? - Utasbiztosítással együtt köthető max. 15 éves 4-9 személyes, "B" kategóriájú jogosítvánnyal vezethető autóra vagy motorra.
 • Mit tartalmaz?  - Kiterjed autómentővel való hazaszállításra, ha a gépjármű 3 napon belül nem javítható és egyéb személyekre vonatkozó szolgáltatásokra. (A biztosítás meghibásodás esetén nem térít külföldi javításra!)

POGGYÁSZ EXTRA:

 • Mire vonatkozik? - Top vagy Extra típusú utasbiztosítással együtt köthető. A biztosított eszközre vonatkozó önálló fedezet az alapbiztosítással nem vonható össze! Az eszköz értékét számlával kell igazolni.
 • Mit tartalmaz?  - Max. 500.000 Ft-os értékhatárig a következő elektronikai cikkekre: laptop, mobiltelefon, kamera, fényképezőgép, drón. A biztosító 20% önrész levonása mellett megtéríti az eszköz újkori beszerzési árát abban az esetben, ha az közlekedési balesetben megsemmisül, lopás vagy rablás esetén lezárt lakóépületből eltűnik valamint ha a légipoggyászként, fóliázott poggyászban feladott drón a légitársaság kezelésében eltűnik – kizárólag abban az esetben, ha az indulási repülőtér szabályzata alapján drón kézipoggyászként nem szállítható (sérülésre a kockázatviselés nem terjed ki).

 

CSALÁDI KEDVEZMÉNY!

A Tengerpart-, Air & Cruise-, Télisport- és Klasszikus biztosítási termékekre családi kedvezmény vehető igénybe 2 felnőtt (max. 70 éves korig) és 3 gyermek (max. 18 éves korig) részére. A felnőttekre a táblázatban található térítési összegek 100%-a igénybe vehető, a gyermekekre az A kategóriában (Egészségügyi segítségnyújtás) a térítési összeg 100%-a, a B-J kategóriára 50% térítési összegek érvényesek. 

Pontos szolgáltatások és térítési összegek itt >>

 

SZOLGÁLTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSI ÖSSZEGEK:

A pontos térítési összegek és szolgáltatások a megkötött biztosítás típusától függnek

Részletes tájékoztató és biztosítási feltételek itt >>

Biztosítási termékismertető itt >>

 

ÚTLEMONDÁSI BIZTOSÍTÁSIrodánk által szervezett utazásra

 • Mire vonatkozik?  - Irodánk által szervezett utazásokra
 • Mit tartalmaz?  - Ha baleset, betegség vagy olyan ok miatt lemondásra kerül az út, amely hivatalos dokumentummal igazolható utazásképtelenség (orvosi- vagy hatósági igazolás), akkor a biztosító visszafizeti a mindenkori kötbér 90%-át vagy 100%-át lemondási októl függően (az önrész 10% vagy 0%, de min. 5.000 Ft/fő, max. visszatérítendő összeg 800.000 Ft/fő, foglalásonként és biztosítási eseményenként max. 2.400.000 Ft). Az önrész 0%, ha a biztosítási esemény a Résztvevő (utas) Covid-19 megbetegedése, sürgősségi kórházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés miatt következik be. Az önrész 10% minden egyéb más esetben.

Ár: teljes részvételi díj 2,5%-a

Részletes biztosítási feltételek >>

Biztosítási termékismertető itt >>

Ügyféltájékoztató >>

 

ÚTLEMONDÁSI BIZTOSÍTÁS - Más utazási iroda által szervezett utazásra vagy szolgáltatásra 

 • Mire vonatkozik?   Más utazási iroda által szervezett utazásra vagy (irodánk által) lefoglalt utazási szolgáltatásra (szállás, repjegy, egyéb turisztikai szolgáltatás)
 • Mit tartalmaz?  Ha baleset, betegség vagy olyan ok miatt lemondásra kerül az út, amely hivatalos dokumentummal igazolható utazásképtelenség (orvosi- vagy hatósági igazolás), amely igazolja az utazásképtelenséget, akkor a biztosító visszafizeti a mindenkori kötbér 80%-át (az önrész 20%, de min. 10.000 Ft/fő).

Ár: teljes részvételi díj 5%-a

Részletes biztosítási feltételek >>

 

KOMBINÁLT: Útlemondási & baleset-, betegség-, poggyász biztosítás

 • Mire vonatkozik? Más utazási iroda által szervezett utazásra vagy általunk foglalt repülőjegyre köthető útlemondási biztosítás utasbiztosítással egyidejűleg
 • Mit tartalmaz? Ha baleset-, betegség vagy olyan hivatalos ok miatt lemondásra kerül az út, amely hivatalos dokumentummal igazolható utazásképtelenség (orvosi- vagy hatósági igazolás), akkor a biztosító visszafizeti a mindenkori kötbér 90%-át vagy 100%-át lemondási októl függően (az önrész 10% vagy 0%). Lásd táblázat

 

 STORNO KOMBI EUROPA STORNO KOMBI MAXISTORNO KOMBI XL
DÍJAK (%)2,5%4%6%
Maximális biztosított utazási díj foglalásonként2.400.000 Ft6.000.000 Ft12.000.000 Ft
Ezen belül utasonként800.000 Ft3.000.000 Ft6.000.000 Ft
Önrész (%)10%10%20%
Önrész (%) - ha a biztosítási esemény a Résztvevő (utas) Covid-19 megbetegedése, sürgősségi kórházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés0%0%20%

 

Általános feltételek: 
A biztosító fenntartja a jogát arra, hogy termékeinek terjesztését időlegesen felfüggessze!

 

Az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatása terror-cselekmény bekövetkezése esetén:

Az Európai Utazási Biztosító Zrt. a hatályos utasbiztosítási feltételeihez képest az alábbi bővítést alkalmazza: Ha terrorcselekmény a Biztosítottnak baleseti sérülést okoz, a Biztosító vállalja a baleseti sérüléssel összefüggésben orvosilag szükségessé váló orvosi és mentési költségek térítését az utasbiztosítási feltételek A) „Orvosi és mentési költségek térítése” pontja szerint, valamint a hazaszállítás vagy holttest-hazaszállítás költségeit az utasbiztosítási feltételek A) „Hazaszállítás megszervezése, a felmerült többletköltségek megtérítése”, illetve az A) „Holttest hazaszállításának megszervezése, a felmerült költségek térítése” pontjai szerint legfeljebb az adott termék biztosítási összegein belül, de Biztosítottanként összesen legfeljebb 5 millió Forint összeghatárig, kivéve, ha a Biztosított a helyi hatóságok által közzétett tiltás ellenére tartózkodott az adott területen

 

MIRE (NEM) JÓ EURÓPAI EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI KÁRTYA?!

A kártya nem más, mint egy egységesített megjelenésű igazolás arról, hogy a kártya birtokosa az együttműködésben résztvevő valamelyik országban – EGT-országok + Svájc + Szerbia sürgősségi esetekben – rendelkezik társadalombiztosítási háttérrel (azaz „zöld lámpás” az itthoni rendszerben). Ha valaki ilyen módon biztosított valamely tagállamban, uniós polgárként élhet azzal a jogával, hogy egy másik együttműködő országban turistaként ugyanolyan feltételekkel veheti igénybe az egészségügyi ellátásokat, mint a helyiek. Ami a helyi lakosoknak ingyenes, az a magyar turistáknak is az; amiért viszont a helyiek is fizetnek, azért a turistáknak is fizetniük kell. Ez tehát nem jelent feltétlen ingyenességet – mivel az egészségügy kialakítása tagállami hatáskör, így az országok maguk választják meg, milyen módon finanszírozzák az egészségügyi rendszerüket, kisebb vagy akár nagyobb hozzájárulást kérve a betegektől. Számos országban kell fizetni az orvoslátogatásért vizitdíjat vagy valamilyen általános receptdíjat, de olyan rendszer is van, ahol először kifizettetik az ellátás díját, majd abból a hatályos tagállami jogszabályok alapján a visszatéríthető összeget később visszaadják.

Tehát az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem helyettesi a baleset-, betegség-, poggyász biztosítást! A kettő kiegészítheti egymást utazásunk során, de a baleset-, betegség-, poggyász biztosítás megkötését minden külföldi utazás esetén ajánljuk!

Forrás: Turizmus Online


Online kárbejelentés: https://eub.hu/online-karbejelentes/