Kedvezményes biztosítás

Foglalja le utazását irodánknál és kösse meg nálunk kedvezményes áron biztosítását!

 


Baleset-, betegség-, poggyász biztosítás
2023.05.08-tól érvényesMegkötöm az utasbiztosítást

Csak néhány kattintás és bankkártyával is fizethető!

EUB – TENGERPART UTASBIZTOSÍTÁS

Kinek ajánljuk?

Azon utasaink részére ajánljuk a tengerpart utasbiztosítást, akik nyaralásukat valamelyik tengerparti országba tervezik és fontos számukra, hogy az általános baleset- betegség biztosításon felül, még olyan plusz szolgáltatást is kapjanak, mint a szállodai- és kemping felelősségbiztosítás, strandlopás biztosítás, vízi sporteszköz fedezet vagy a hiperbárkamrás kezelés.  Az alapbiztosításhoz AUTÓ EXTRA vagy SPORT EXTRA kiegészítő biztosítás is köthető!

Ha nálunk foglalja le utazását, akkor a biztosítást kedvezményes áron kötheti meg!


Kedvezményes ár (ha nálunk foglalja le utazását):
 

Tengerpart Nívó: 580 Ft/fő/nap, Tengerpart Top: 760 Ft/fő/nap, Tengerpart Extra: 1.190 Ft/fő/nap


Speciális akció!
Horvátország és Szlovénia esetén 10% kedvezmény az alap- és a családi árból!

 

EUB – AIR & CRUISE UTASBIZTOSÍTÁS

Kinek ajánljuk?

Azon utasaink részére ajánljuk a speciális AIR & CRUISE utasbiztosítást, akik repülős vagy hajós utazást terveznek. A biztosítás kiterjed légi katasztrófákra, poggyászbiztosításra légipoggyászkár vagy hajótársaság által okozott kár esetén, poggyászsérülésre, poggyászkésésre, járatkésésre, közlekedési baleset miatt repülőjárat lekésésére, mentőhelikopteres szállításra szárazföldi egészségügyi ellátóhoz. Valamint kiterjed sportfelszerelésre és sportbalesetből származó károkra is, az általános baleset- és betegség biztosításon felül.


Kedvezményes ár (ha nálunk foglalja le utazását): 
Air Nívó: 640 Ft/fő/nap, Air & Cruise Top: 860 Ft/fő/nap, Air & Cruise Extra: 1.320 Ft/fő/nap

 

EUB – KLASSZIKUS UTASBIZTOSÍTÁS

Kinek ajánljuk?

Azon utasaink részére ajánljuk a klasszikus utasbiztosítást, akik bármilyen külföldi utazást terveznek. A biztosítás kiterjed általános balesetből vagy betegségből származó káreseményekre, valamint poggyász biztosításra is. Az alapbiztosításra AUTÓ EXTRA vagy SPORT EXTRA kiegészítő biztosítás is köthető!

Nálunk 70 év felett nincs felár!

Kedvezményes ár (ha nálunk foglalja le utazását): 
EUB Nívó: 540 Ft/fő/nap, EUB Top: 710 Ft/fő/nap, Tengerpart Extra: 1.160 Ft/fő/nap

Speciális akció! Horvátország és Szlovénia esetén 10% kedvezmény az alap- és a családi árból!


CSALÁDI KEDVEZMÉNY!!!

A Tengerpart-, Air & Cruise- és Klasszikus biztosítási termékekre családi kedvezmény vehető igénybe 2 felnőtt (max. 70 éves korig) és 3 gyermek (max. 18 éves korig) részére (rokoni viszony nem feltétel). A felnőttekre a táblázatban található térítési összegek 100%-a igénybe vehető, a gyermekekre az A kategóriában (Egészségügyi segítségnyújtás) a térítési összeg 100%-a, a B-J kategóriára 50% térítési összegek érvényesek. A családi biztosítás min. 4 napra köthető. 

Pontos szolgáltatások és térítési összegek itt >>


Tengerpart Utasbiztosítás:

Tengerpart Nívó: 1.800 Ft/család/nap, Tengerpart Top: 2.360 Ft/család/nap, Tengerpart Extra: 4.150 Ft/család/nap

Air & Cruise Utasbiztosítás:
1-3. napig:

Air Nívó: 2.130 Ft/család/nap, Air & Cruise Top: 3.040 Ft/család/nap, Air & Cruise Extra: 4.800 Ft/család/nap

4. naptól: 
Air Nívó: 1.830 Ft/család/nap, Air & Cruise Top: 2.420 Ft/család/nap, Air & Cruise Extra: 4.250 Ft/család/nap

Klasszikus Utasbiztosítás:

Nívó: 1.620 Ft/család/nap, Top: 2.260 Ft/család/nap, Extra: 3.960 Ft/család/nap

 

 

AUTÓ EXTRA:

Utasbiztosítással együtt köthető max. 15 éves 4-9 személyes, "B" kategóriájú jogosítvánnyal vezethető autóra vagy motorra. A biztosítás kiterjed autómentővel való hazaszállításra, ha a gépjármű 3 napon belül nem javítható és egyéb személyekre vonatkozó szolgáltatásokra. (A biztosítás meghibásodás esetén nem téríti a diagnosztikát és a javítás költségeit!)

Ár:
Autó Extra: 4.590 Ft/0-6 éves autó/6-10 nap, 6.140 Ft/7-15 éves autó/6-10 nap

SZOLGÁLTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSI ÖSSZEGEK:

A pontos térítési összegek és szolgáltatások a megkötött biztosítás típusától függnek.

Pontos térítési összegek itt >>

Részletes tájékoztató és biztosítási feltételek itt >>

Utasbiztosítási termékismertető itt >>

Storno biztosítási termékismertető itt >>

 

Útlemondási biztosítás

Saját szervezésű útra

BEÉPÍTETT ÚTLEMONDÁSI BIZTOSÍTÁS

Saját szervezésű útjainkra útlemondási biztosítás köthető, amely arra szolgál, hogy ha baleset, betegség vagy olyan ok miatt lemondásra kerül az út, amely hivatalos dokumentummal igazolható (orvosi-, rendőrségi- vagy egyéb hatósági igazolás), amely igazolja az utazásképtelenséget, akkor a biztosító visszafizeti a mindenkori kötbér 85%-át (az önrész 15 %, de min. 5.000 Ft/fő, max. visszatérítendő összeg 600.000 Ft/fő, foglalásonként és biztosítási eseményenként max. 2.000.000 Ft). Ha az utas nem rendelkezik útlemondási biztosítással, abban az esetben az érvényben lévő Általános Szerződési Feltétel lép életbe, amely szerint 60 napon belül a lemondás kötbér köteles. Útlemondási biztosítással indokolt esetben az utazás az utazás kezdő napján 12:00 óráig lemondható!

Ár: teljes részvételi díj 1,8 %-a

Részletes biztosítási feltételek >>

 

 

Más utazási iroda által szervezett útra vagy online lefoglalt repjegyre/szállásra köthető

STORNO BASIC

Más utazási iroda által szervezett utazásra, vagy online lefoglalt repjegyre/szállásra útlemondási biztosítás köthető, amely arra szolgál, hogy ha baleset, betegség vagy olyan ok miatt lemondásra kerül az út, amely hivatalos dokumentummal igazolható (orvosi- vagy hatósági igazolás), akkor a biztosító visszafizeti a mindenkori kötbér 80%-át (az önrész 20%, de min. 10.000 Ft/fő, max. visszatérítendő összeg 500.000 Ft/fő, foglalásonként és biztosítási eseményenként max. 2.000.000 Ft). Ha az utas nem rendelkezik útlemondási biztosítással, abban az esetben az adott szolgáltató érvényes Általános Szerződési Feltételek lépnek életbe. Útlemondási biztosítással indokolt esetben az utazás az utazás kezdő napjáig lemondható!

Ár: teljes részvételi díj 5%-a

Részletes biztosítási feltételek >>

 

KOMBINÁLT BIZTOSÍTÁS: Útlemondási & baleset-, betegség-, poggyász biztosítás

STORNO KOMBI EURÓPA VAGY MAXI

Ha nálunk köti meg bármely típusú EUB baleset-, betegség-, poggyász biztosítását kedvezményes áron, akkor az útlemondási biztosítás is kevesebbe kerül!

Más utazási iroda által szervezett utazásra vagy online lefoglalt repjegyre/szállásra útlemondási biztosítás köthető, amely arra szolgál, hogy ha baleset-, betegség vagy olyan ok miatt lemondásra kerül az út, amely hivatalos dokumentummal igazolható (orvosi- vagy hatósági igazolás), akkor a biztosító visszafizeti a mindenkori kötbér 90%-át, illetve 100%-át (az önrész 10%, illetve 0 %!). A lemondásra 0% önrész érvényesíthető ha a biztosítási esemény a Résztvevő (utas) Covid-19 megbetegedése, sürgősségi kórházi fekvőbeteggyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés miatt történik. Minden más esetben az önrész 10%. Ha az utas nem rendelkezik útlemondási biztosítással, abban az esetben az adott szolgáltató érvényes Általános Szerződési Feltételek lépnek életbe. Útlemondási biztosítással indokolt esetben az utazás az utazás kezdő napjáig lemondható!
Részletes biztosítási feltételek >>

 STORNO KOMBI EURÓPASTORNO KOMBI MAXI
DÍJAK (%)2,5%4%
Maximális biztosított utazási díj foglalásonként2.400.000 Ft6.000.000 Ft
Ezen belül utasonként800.000 Ft3.000.000 Ft
Önrész (%) - lemondási októl függően0% vagy 10%0% vagy 10%

 

COVID-19 KIEGÉSZÍTÉS

Járványos megbetegedések (ezen belül Covid-19) esetén a Biztosító – az adott termékre vonatkozó limiteken belül – az orvosi és mentési költségeket 25 millió forintig téríti, a beteg hazaszállítását pedig limit nélkül vállalja. Ha a hazautazás későbbre tolódik a biztosított utas betegsége (pl. karantén) miatt, akkor a szállásköltségeket a biztosító a „További utazási segítségnyújtás” részben szereplő limitekig megtéríti, valamint az utastárs hazautazására is az ott megadott limitekig nyújt szolgáltatást.

Területi hatály:

A biztosítási szerződés területi hatálya nem terjed ki az olyan országok vagy térségek területére, amelyek a kockázatviselés első napján vagy a Biztosított által az adott országba/területre történő beutazás napján a Magyarország külügyekért felelős minisztériuma által nem javasolt utazási célországok és térségek között szerepelnek. Ha egy olyan Biztosított személy, akire korábban érvényesen megkötött biztosítási szerződés alapján a minősítés kihirdetésekor fennáll a Biztosító kockázatviselése, ebben az időpontban már az adott területen tartózkodik, akkor a Biztosító kockázatviselése legfeljebb a kihirdetéstől számított 14 napig áll fenn – kivéve, ha a minősítést időközben feloldják.

Kizárások:

A Biztosító kockázatviselése nem terjed ki COVID-19 (koronavírus 19) járvánnyal összefüggésben

  • ha az utas azért nem utazik el, mert a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium nem javasolt célországgá/területté minősítette az utazás által érintett területet vagy a járvány-helyzet miatt fél elutazni

Az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatása terror-cselekmény bekövetkezése esetén:

Az Európai Utazási Biztosító Zrt. a hatályos utasbiztosítási feltételeihez képest az alábbi bővítést alkalmazza: Ha terrorcselekmény a Biztosítottnak baleseti sérülést okoz, a Biztosító vállalja a baleseti sérüléssel összefüggésben orvosilag szükségessé váló orvosi és mentési költségek térítését az utasbiztosítási feltételek A) „Orvosi és mentési költségek térítése” pontja szerint, valamint a hazaszállítás vagy holttest-hazaszállítás költségeit az utasbiztosítási feltételek A) „Hazaszállítás megszervezése, a felmerült többletköltségek megtérítése”, illetve az A) „Holttest hazaszállításának megszervezése, a felmerült költségek térítése” pontjai szerint legfeljebb az adott termék biztosítási összegein belül, de Biztosítottanként összesen legfeljebb 5 millió Forint összeghatárig, kivéve, ha a Biztosított a helyi hatóságok által közzétett tiltás ellenére tartózkodott az adott területen

 

MIRE (NEM) JÓ EURÓPAI EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI KÁRTYA?!

A kártya nem más, mint egy egységesített megjelenésű igazolás arról, hogy a kártya birtokosa az együttműködésben résztvevő valamelyik országban – EGT-országok + Svájc + Szerbia sürgősségi esetekben – rendelkezik társadalombiztosítási háttérrel (azaz „zöld lámpás” az itthoni rendszerben). Ha valaki ilyen módon biztosított valamely tagállamban, uniós polgárként élhet azzal a jogával, hogy egy másik együttműködő országban turistaként ugyanolyan feltételekkel veheti igénybe az egészségügyi ellátásokat, mint a helyiek. Ami a helyi lakosoknak ingyenes, az a magyar turistáknak is az; amiért viszont a helyiek is fizetnek, azért a turistáknak is fizetniük kell. Ez tehát nem jelent feltétlen ingyenességet – mivel az egészségügy kialakítása tagállami hatáskör, így az országok maguk választják meg, milyen módon finanszírozzák az egészségügyi rendszerüket, kisebb vagy akár nagyobb hozzájárulást kérve a betegektől. Számos országban kell fizetni az orvoslátogatásért vizitdíjat vagy valamilyen általános receptdíjat, de olyan rendszer is van, ahol először kifizettetik az ellátás díját, majd abból a hatályos tagállami jogszabályok alapján a visszatéríthető összeget később visszaadják.

Tehát az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem helyettesi a baleset-, betegség-, poggyász biztosítást! A kettő kiegészítheti egymást utazásunk során, de a baleset-, betegség-, poggyász biztosítás megkötését minden külföldi utazás esetén ajánljuk!

Forrás: Turizmus Online

 

Online kárbejelentés:  https://eub.hu/online-karbejelentes/ 

+36 20 459-5424 Kapcsolat