Kedvezményes biztosítás

Kösse meg nálunk kedvezményes áron biztosítását!

 


Baleset-, betegség-, poggyász biztosítás

Érvényes: 2020.12.01-től

 

EUB – TÉLISPORT UTASBIZTOSÍTÁS

Kinek ajánljuk?

Azon utasaink részére ajánljuk a speciális télisport utasbiztosítást, akik téli szabadságukon síelést, snowboardozást, korcsolyázást, motoros szánozást vagy hóraftingot terveznek. A biztosítás az általános szolgáltatásokon felül kiterjed mentőhelikopteres mentésre, hegyimentésre, síbérlet visszatérítésre baleset vagy betegség esetén, sí- és snowboard felszerelés biztosításra, jogvédelmi segítségnyújtásra, valamint felelősség biztosításra is. Az alapbiztosításhoz AUTÓ EXTRA vagy SPORT EXTRA kiegészítő biztosítás is köthető!

Kedvezményes ár (ha nálunk foglalja le utazását): 

EUB Sí-Sztár: 650 Ft/fő/nap, Sí-Profi: 830 Ft/fő/nap, Sí-Extra: 1.210 Ft/fő/nap
Családi kedvezményes ár EUB Sí-Sztár: 2.060 Ft/család/nap-tól

41 fő felett csoportos kedvezmény!

 

EUB – AIR & CRUISE UTASBIZTOSÍTÁS

Kinek ajánljuk?

Azon utasaink részére ajánljuk a speciális AIR & CRUISE utasbiztosítást, akik repülős vagy hajós utazást terveznek. A biztosítás kiterjed légi katasztrófákra, poggyászbiztosításra légipoggyászkár vagy hajótársaság által okozott kár esetén, poggyászsérülésre, poggyászkésésre, járatkésésre, közlekedési baleset miatt repülőjárat lekésésére, mentőhelikopteres szállításra szárazföldi egészségügyi ellátóhoz. Valamint kiterjed sportfelszerelésre és sportbalesetből származó károkra is, az általános baleset- és betegség biztosításon felül.


Kedvezményes ár (ha nálunk foglalja le utazását): 
Air Nívó: 545 Ft/fő/nap, Air & Cruise Top: 740 Ft/fő/nap, Air & Cruise Extra: 1.140 Ft/fő/nap

 

EUB – KLASSZIKUS UTASBIZTOSÍTÁS

Kinek ajánljuk?

Azon utasaink részére ajánljuk a klasszikus utasbiztosítást, akik bármilyen külföldi utazást terveznek pl. városlátogatás, körutazás, külföldi kirándulás. A biztosítás kiterjed általános balesetből vagy betegségből származó károkra, valamint poggyász biztosításra is. Az alapbiztosításra AUTÓ EXTRA vagy SPORT EXTRA kiegészítő biztosítás is köthető!

Nálunk 70 év felett nincs felár!

Kedvezményes ár (ha nálunk foglalja le utazását): 
EUB Nívó: 490 Ft/fő/nap, EUB Top: 650 Ft/fő/nap, Tengerpart Extra: 1.020 Ft/fő/nap

41 fő felett csoportos kedvezmény!


CSALÁDI KEDVEZMÉNY!!!

A Tengerpart-, Air & Cruise-, Télisport- és Klasszikus biztosítási termékekre családi kedvezmény vehető igénybe 2 felnőtt (max. 70 éves korig) és 3 gyermek (max. 18 éves korig) részére. A felnőttekre a táblázatban található térítési összegek 100%-a igénybe vehető, a gyermekekre az A kategóriában (Egészségügyi segítségnyújtás) a térítési összeg 100%-a, a B-J kategóriára 50% térítési összegek érvényesek. 

Pontos szolgáltatások és térítési összegek itt >>

 

Télisport Utasbiztosítás:

Sí-Sztár: 2.060 Ft/család/nap, Sí-Profi: 2.580 Ft/család/nap, Sí-Extra: 4.265 Ft/család/nap

Tengerpart Utasbiztosítás:

Tengerpart Nívó: 1.550 Ft/család/nap, Tengerpart Top: 2.030 Ft/család/nap, Tengerpart Extra: 3.585 Ft/család/nap

Air & Cruise Utasbiztosítás a 1-3. napra:

Air Nívó: 5.505 Ft/család/nap, Air & Cruise Top: 7.875 Ft/család/nap, Air & Cruise Extra: 12.430 Ft/család/nap

Air & Cruise Utasbiztosítás a 4. naptól:

Air Nívó: 1.560 Ft/család/nap, Air & Cruise Top: 2.090 Ft/család/nap, Air & Cruise Extra: 3.675 Ft/család/nap

Klasszikus Utasbiztosítás:

Nívó: 1.395 Ft/család/nap, Top: 1.950 Ft/család/nap, Extra: 3.425 Ft/család/nap

 

 

AUTÓ EXTRA:

Utasbiztosítással együtt köthető max. 15 éves 4-9 személyes, "B" kategóriájú jogosítvánnyal vezethető autóra vagy motorra. A biztosítás kiterjed autómentővel való hazaszállításra, ha a gépjármű 3 napon belül nem javítható és egyéb személyekre vonatkozó szolgáltatásokra. (A biztosítás meghibásodás esetén nem térít külföldi javításra!)

Ár:
Autó Extra: 3.970 Ft/0-6 éves autó/6-10 nap, 5.310 Ft/7-15 éves autó/6-10 nap

POGGYÁSZ EXTRA - ÚJ!

Top vagy Extra típusú utasbiztosítással együtt köthető max. 500.000 Ft-os értékhatárig a következő elektronikai cikkekre: laptop, mobiltelefon, kamera, fényképezőgép, drón. A biztosító 20% önrész levonása mellett megtéríti az eszköz újkori beszerzési árát abban az esetben, ha az közlekedési balesetben megsemmisül, lopás vagy rablás esetén lezárt lakóépületből eltűnik valamint ha a légipoggyászként, fóliázott poggyászban feladott drón a légitársaság kezelésében eltűnik – kizárólag abban az esetben, ha az indulási repülőtér szabályzata alapján drón kézipoggyászként nem szállítható (sérülésre a kockázatviselés nem terjed ki).

A biztosított eszközre vonatkozó önálló fedezet az alapbiztosítással nem vonható össze! Az eszköz értékét számlával kell igazolni.


Ár:
a biztosított érték és utazás időtartam függvényében kerül kiszámításra. Kérje ajánlatunkat!

 

SZOLGÁLTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSI ÖSSZEGEK:

A pontos térítési összegek és szolgáltatások a megkötött biztosítás típusától függnek.

Részletes tájékoztató és biztosítási feltételek itt >>

Biztosítási termékismertető itt >>

 

Útlemondási biztosítás

Saját szervezésű útra

BEÉPÍTETT ÚTLEMONDÁSI BIZTOSÍTÁS

Saját szervezésű útjainkra útlemondási biztosítás köthető (nem kötelező!), amely arra szolgál, hogy ha baleset, betegség vagy olyan ok miatt lemondásra kerül az út, amely hivatalos dokumentummal igazolható (orvosi-, rendőrségi- vagy egyéb hatósági igazolás), amely igazolja az utazásképtelenséget, akkor a biztosító visszafizeti a mindenkori kötbér 85%-át (az önrész 10 %, de min. 5.000 Ft/fő, max. visszatérítendő összeg 600.000 Ft/fő, foglalásonként és biztosítási eseményenként max. 2.000.000 Ft). Ha az utas nem rendelkezik útlemondási biztosítással, abban az esetben az érvényben lévő Általános Szerződési Feltétel lép életbe, amely szerint 60 napon belül a lemondás kötbér köteles. Útlemondási biztosítással indokolt esetben az utazás az utazás kezdő napján 12:00 óráig lemondható!

Ár: teljes részvételi díj 1,8 %-a

Részletes biztosítási feltételek >>

 

 

Más utazási iroda által szervezett útra 

STORNO BASIC

Más utazási iroda által szervezett útra vagy saját magunk által lefoglalt utazási szolgáltatásra (szállás, repjegy, egyéb turisztikai szolgáltatás) útlemondási biztosítás köthető (nem kötelező!), amely arra szolgál, hogy ha baleset, betegség vagy olyan ok miatt lemondásra kerül az út, amely hivatalos dokumentummal igazolható (orvosi- vagy hatósági igazolás), akkor a biztosító visszafizeti a mindenkori kötbér 80%-át (az önrész 20%, de min. 10.000 Ft/fő). Ha az utas nem rendelkezik útlemondási biztosítással, abban az esetben az érvényes Általános Szerződési Feltételek lépnek életbe, amely szerint a lemondás kötbér köteles. Útlemondási biztosítással indokolt esetben az utazás az utazás kezdő napjáig lemondható! A biztosítás COVID megbetegedés esetén is térít!

Ár: teljes részvételi díj 5%-a

Részletes biztosítási feltételek >>

 

KOMBINÁLT BIZTOSÍTÁS: Útlemondási & baleset-, betegség-, poggyász biztosítás

STORNO KOMBI EUROPA VAGY MAXI

Ha nálunk köti meg bármely típusú EUB baleset-, betegség, poggyász biztosítását kedvezményes áron, akkor az útlemondási biztosítás is kevesebbe kerül!

Más utazási iroda által szervezett útra vagy általunk foglalt repülőjegyre útlemondási biztosítás köthető (nem kötelező!), amely arra szolgál, hogy ha baleset-, betegség vagy olyan ok miatt lemondásra kerül az út, amely hivatalos dokumentummal igazolható (orvosi- vagy hatósági igazolás), akkor a biztosító visszafizeti a mindenkori kötbér 90%-át vagy 100%-át lemondási októl függően (az önrész 10% vagy 0%). Ha az utas nem rendelkezik útlemondási biztosítással, abban az esetben az érvényben lévő Általános Szerződési Feltétel lép életbe, amely szerintma lemondás kötbér köteles. Útlemondási biztosítással indokolt esetben az utazás az utazás kezdő napjáig lemondható! A biztosítás COVID megbetegedés esetén is térít! Ha a biztosítási esemény a biztosított Covid-19 megbetegedése, sürgősségi kórházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés miatt hiúsul meg, az önrész 0%.

Sztornó biztosítás ára: teljes részvételi díj 4 %-a

 STORNO KOMBI EUROPA STORNO KOMBI MAXI
DÍJAK (%)2,5%4%
Maximális biztosított utazási díj foglalásonként1.200.000 Ft6.000.000 Ft
Ezen belül utasonként400.000 Ft2.500.000 Ft
Önrész (%)10%10%
Önrész (%) - ha a biztosítási esemény a Résztvevő (utas) Covid-19 megbetegedése, sürgősségi kórházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés0%0%

 

Általános feltételek: 
A biztosító fenntartja a jogát arra, hogy termékeinek terjesztését időlegesen felfüggessze!


Tájékoztatás:

2020. jún. 26-tól, amely visszavonásig érvényes (kiegészítve: 2020.09.09-én)


UTAS BIZTOSÍTÁS

2020. június 26-től kezdődően, az EUB2020-01U1 és az EUB2020-03ONU jelű biztosítási feltételekre hivatkozással, Horvátország-Szlovénia, Európa és Világ-1 területi hatályra létrejött utasbiztosítási szerződések vonatkozásában a Biztosító – a biztosítási feltételek IV./I. 5.1. és 5.4. pontjától eltérően – vállalja a kockázatviselést járványos megbetegedésekre (ezen belül Covid-19-re) is az I. Szolgáltatás-táblázatban adott termékre meghatározott biztosítási összegeken belül, de a IV./II. A) 2.1. Orvosi és mentési költségek vonatkozásában ezen belül összesen legfeljebb 25.000.000 forintig.

Világ-2 területi hatályra vonatkozóan a Biztosító kockázatviselése továbbra sem terjed ki járványos megbetegedésekre, ezen belül Covid-19-re sem.


ÚTLEMONDÁSI BIZTOSÍTÁS

2020. június 26-tól kezdődően, az EUB2020-01ST és az EUB2020-04ONS jelű biztosítási feltételekre hivatkozással létrejött storno biztosítási szerződések vonatkozásában a Biztosító – a biztosítási feltételek 6. 1. (a) és 6.9. pontjától eltérően – a járványos megtegedésekre (ezen belül Covid-19-re) is vállalja a kockázatviselést

Kizárt területek (utas- és storno-biztosítás vonatkozásában is):

  • A biztosítás területi hatálya alapesetben nem terjed ki olyan országok vagy térségek területén bekövetkezett eseményekre, amely területek a kockázatviselés első napján vagy az adott országba/területre történő beutazás napján a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium által nem javasolt utazási célországok és térségek között szerepelnek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek
  • Tekintettel a rendkívüli helyzetre, az Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) 2020.09.09-től nem alkalmazza ezt az általánosan használt kizárást bizonyos országok földrajzi Európán belül elhelyezkedő területeire, hanem továbbra is vállalja a szolgáltatást a biztosítási szerződésben foglaltak szerint. A rendkívüli kárrendezési gyakorlat kizárólag azokra az országokra vonatkozik, amelyek a www.eub.hu honlapon elérhető Közlemény az „utazásra nem javasolt térségek” kapcsán c. dokumentumban szerepelnek.

 

Nem tartozik a biztosítás szolgáltatási körébe:

  • Karanténnal kapcsolatos többletköltségek
  • Ha az utas azért nem utazik el, mert a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium nem javasolt célországgá/területté minősítette az utazás által érintett területet, vagy a járványhelyzet miatti félelme miatt nem utazik el.

 

Az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatása terror-cselekmény bekövetkezése esetén:

Az Európai Utazási Biztosító Zrt. a hatályos utasbiztosítási feltételeihez képest az alábbi bővítést alkalmazza: Ha terrorcselekmény a Biztosítottnak baleseti sérülést okoz, a Biztosító vállalja a baleseti sérüléssel összefüggésben orvosilag szükségessé váló orvosi és mentési költségek térítését az utasbiztosítási feltételek A) „Orvosi és mentési költségek térítése” pontja szerint, valamint a hazaszállítás vagy holttest-hazaszállítás költségeit az utasbiztosítási feltételek A) „Hazaszállítás megszervezése, a felmerült többletköltségek megtérítése”, illetve az A) „Holttest hazaszállításának megszervezése, a felmerült költségek térítése” pontjai szerint legfeljebb az adott termék biztosítási összegein belül, de Biztosítottanként összesen legfeljebb 5 millió Forint összeghatárig, kivéve, ha a Biztosított a helyi hatóságok által közzétett tiltás ellenére tartózkodott az adott területen

 

MIRE (NEM) JÓ EURÓPAI EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI KÁRTYA?!

A kártya nem más, mint egy egységesített megjelenésű igazolás arról, hogy a kártya birtokosa az együttműködésben résztvevő valamelyik országban – EGT-országok + Svájc + Szerbia sürgősségi esetekben – rendelkezik társadalombiztosítási háttérrel (azaz „zöld lámpás” az itthoni rendszerben). Ha valaki ilyen módon biztosított valamely tagállamban, uniós polgárként élhet azzal a jogával, hogy egy másik együttműködő országban turistaként ugyanolyan feltételekkel veheti igénybe az egészségügyi ellátásokat, mint a helyiek. Ami a helyi lakosoknak ingyenes, az a magyar turistáknak is az; amiért viszont a helyiek is fizetnek, azért a turistáknak is fizetniük kell. Ez tehát nem jelent feltétlen ingyenességet – mivel az egészségügy kialakítása tagállami hatáskör, így az országok maguk választják meg, milyen módon finanszírozzák az egészségügyi rendszerüket, kisebb vagy akár nagyobb hozzájárulást kérve a betegektől. Számos országban kell fizetni az orvoslátogatásért vizitdíjat vagy valamilyen általános receptdíjat, de olyan rendszer is van, ahol először kifizettetik az ellátás díját, majd abból a hatályos tagállami jogszabályok alapján a visszatéríthető összeget később visszaadják.

Tehát az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem helyettesi a baleset-, betegség-, poggyász biztosítást! A kettő kiegészítheti egymást utazásunk során, de a baleset-, betegség-, poggyász biztosítás megkötését minden külföldi utazás esetén ajánljuk!

Forrás: Turizmus Online

EUB baleset-, betegség kárbejelentő >>
EUB poggyász kárbejelentő>>
EUB sztornó biztosítás kárbejelentő>> 

Bármely biztosítást megrendelheti irodánkban személyesen vagy pedig elektronikus úton. Kérjük, ezt a szándékát jelezze kollégáinknak, a biztosítást megkötéséhez minden biztosított személy adataira (név, születési dátum, bejelentett lakcím) szükség van.

+36 20 459-5424 Kapcsolat