Makarska időjárás előrejelzés
Dátum 05.28. 05.29. 05.30. 05.31. 06.01.
Időjárás
Maximum 23°C 22°C 22°C 22°C 22°C
Minimum 17°C 18°C 18°C 18°C 19°C
Szél (km/h) 19 ↙ 15 ↙ 9 ↙ 12 ↘ 11 ↙
Vissza a képekhez

Makarska nyaralás

Makarska Horvátország egy igen közkedvelt részén található. Splittől délre Dalmácia legzordabb mészkőhegysége, a Biokovo-hegy lábánál fekszik a festői szépségű Makarska Riviéra. Ennek a méltán híres, 60 km-es partszakasznak a központja Makarska, ez a hangulatos középkori eredetű kisváros. A település velencei múltjának és déltengeri hangulatának köszönheti, hogy a régió egyik legkedveltebb és legfelkapottabb nyaralóhelyévé vált. A hűs fenyvesekkel szegélyezett, sziklás illetve kavicsos tengerpartot kedvelők számára Makarska a legjobb választás lehet.

Makarska

 

Makarska Horvátország közkedvelt helyeinek az egyike. A Biokovo-hegység öleli körbe, a hosszan elnyúló Makarska Riviérát. Amennyire sokszínű maga a térség, annyira tartalmas történelmi múltra tekint vissza a város. A rómaiaktól kezdve a törökökön át egészen az osztrákokig, Makarska az évszázadok során számtalan fennhatóság alá tartozott.  Az uralmi viszonyok változásai, az első világháború és egy 1965-ös földrengés mindegyike komoly hatást gyakorolt erre a régióra. A letűnt idők mélyen beleivódtak Makarska egészébe.

 

Többek között a fenyvesekkel tarkított kavicsos, sziklás, zegzugos, különleges tengerpartjának köszönhetően vált Makarska közkedvelté. A természeti adottságaiból fakadóan igazi túra paradicsom, nem csak a kirándulók számára rejt lehetőségeket magában, de kerékpár túrák alkalmával is egyedülálló élményt nyújt a környék feltérképezése.  A vadvízi evezés szerelmesei is megtalálják itt számításaikat, hiszen az itt húzódó Centia folyó kiválóan alkalmas minderre.

 

A mediterrán életérzés, a mesebeli miliő minden korosztály számára vonzó lehet. Makarskai nyaralása alatt nagy sétákat tehet a hangulatos óvárosban, megismerheti a helyi pezsgő éjszakai életet vagy akár kedvére lubickolhat az azúrkék Adriai-tengerben.

 

Rendezés:
3 ajánlat található
tengerparti

Utazási irodánk nagy gondot fordít arra, hogy mindenki könnyen megtalálja a számára legmegfelelőbb úti célt és szállást makarskai nyaralásához. Ennek megkönnyítése érdekében összegyűjtöttük egy térképre a kínálatunkban található összes makarskai szállást és apartmant.

A feltüntetett makarskai szállásokra kattintva további információk jelennek meg a térképen, ezzel is segítve a könnyebb összehasonlíthatóságot.

Makarska családdal- élménybeszámoló

útibeszámoló
Makarskára a családdal utaztunk, több barátunk is járt már ott, és mindenki ódákat zengett róla. Ezen felbuzdulva idén mi is neki vágtunk. Végül is úgy döntöttünk, hogy nem a pályán, hanem Szerbián keresztül megyünk. Fontos megemlíteni, hogy az utazásunk végig zökkenőmentesen zajlott egy viccesebb helyzet adódott...

Makarska barátokkal- élménybeszámoló

útibeszámoló
Makarska Horvátország egyik legnyüzsgőbb helye. Az éjszakai élet különösen pezsgő, életem egyik legszuperebb pár napját töltöttem ott. Makarskát simán hívhatnánk a bulik fellegvárának is, még az óvárosban is engedélyezett a hajnalig tartó tivornyázás. Baráti társasággal, utószezonban mentünk és mondanom sem kell,...
+36 20 459-5424 Kapcsolat