Makarska időjárás előrejelzés
Dátum 07.18. 07.19. 07.20. 07.21. 07.22.
Időjárás
Maximum 30°C31°C31°C29°C27°C
Minimum 26°C25°C26°C26°C24°C
Eső (mm) -----
Szél (km/h) 15 ↙19 ↙14 ↙12 ↙14 ↓
Vissza a képekhez

Makarska nyaralás

Makarska Horvátország egy igen közkedvelt részén található. Splittől délre Dalmácia legzordabb mészkőhegysége, a Biokovo-hegy lábánál fekszik a festői szépségű Makarska Riviéra. Ennek a méltán híres, 60 km-es partszakasznak a központja Makarska, ez a hangulatos középkori eredetű kisváros. A település velencei múltjának és déltengeri hangulatának köszönheti, hogy a régió egyik legkedveltebb és legfelkapottabb nyaralóhelyévé vált. A hűs fenyvesekkel szegélyezett, sziklás illetve kavicsos tengerpartot kedvelők számára Makarska a legjobb választás lehet.

Makarska

 

Makarska Horvátország közkedvelt helyeinek az egyike. A Biokovo-hegység öleli körbe, a hosszan elnyúló Makarska Riviérát. Amennyire sokszínű maga a térség, annyira tartalmas történelmi múltra tekint vissza a város. A rómaiaktól kezdve a törökökön át egészen az osztrákokig, Makarska az évszázadok során számtalan fennhatóság alá tartozott.  Az uralmi viszonyok változásai, az első világháború és egy 1965-ös földrengés mindegyike komoly hatást gyakorolt erre a régióra. A letűnt idők mélyen beleivódtak Makarska egészébe.

 

Többek között a fenyvesekkel tarkított kavicsos, sziklás, zegzugos, különleges tengerpartjának köszönhetően vált Makarska közkedvelté. A természeti adottságaiból fakadóan igazi túra paradicsom, nem csak a kirándulók számára rejt lehetőségeket magában, de kerékpár túrák alkalmával is egyedülálló élményt nyújt a környék feltérképezése.  A vadvízi evezés szerelmesei is megtalálják itt számításaikat, hiszen az itt húzódó Centia folyó kiválóan alkalmas minderre.

 

A mediterrán életérzés, a mesebeli miliő minden korosztály számára vonzó lehet. Makarskai nyaralása alatt nagy sétákat tehet a hangulatos óvárosban, megismerheti a helyi pezsgő éjszakai életet vagy akár kedvére lubickolhat az azúrkék Adriai-tengerben.

 

egyéni
egyénileg56.67 €/fő/éjtől
egyéni tipp
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni új Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni új Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható

Utazási irodánk nagy gondot fordít arra, hogy mindenki könnyen megtalálja a számára legmegfelelőbb úti célt és szállást makarskai nyaralásához. Ennek megkönnyítése érdekében összegyűjtöttük egy térképre a kínálatunkban található összes makarskai szállást és apartmant.

A feltüntetett makarskai szállásokra kattintva további információk jelennek meg a térképen, ezzel is segítve a könnyebb összehasonlíthatóságot.