Kréta nyaralás

Kréta Görögország legnagyobb, és a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete, amely Európa és Afrika között, a Líbiai- és az Égei-tenger határán helyezkedik el. Kréta a szülőhazája az első európai civilizációnak, a minoszi kultúrának, minden hegy, város vagy helységnév egy-egy mítoszra, dicsőséges és viharos múltra emlékeztet. Kréta szigetét négy hegység tagolja, cseppkőbarlangjainak száma a 300-at is meghaladja. Egy krétai nyaralás során lenyűgöző természeti látványosságokkal találkozhatunk a Szamaria-szurdokvölgy Nemzeti Parkban, amely Európa egyik legnagyobb és legmélyebb szurdokvölgye. Krétai szállásunk közelében pedig biztosan találunk olajfát, szelidgesztenyét, a szentjánoskenyeret, amelyek a sziget jellegzetes növényei, valamint mindenütt láthatjuk a szőlő-, narancs-, mandarin-ligeteket, a déli parton banán ültetvényeket, sziklás hegyoldalain majoránna, kakukkfű, számos fűszer- és gyógynövény terem. Kréta szigete 1913 óta a Görög Államszövetséghez tartozik.

KRÉTA

Kréta Görögország legnagyobb és a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete Európa és Afrika között, a Líbiai- és az Égei-tenger határán helyezkedik el. Hossza 257 km, szélessége az ierápetrai 12 km-es keskeny sávtól az Iraklion melletti 62 km-es szélesség között ingadozik Lakossága: 460 000 fő, legmagasabb csúcsa 2456 m.
 
Kréta a szülőhazája az első európai civilizációnak, a minoszi kultúrának, minden hegy, város vagy helységnév egy-egy mítoszra, dicsőséges és viharos múltra emlékeztet. A szigetet négy hegység tagolja, cseppkőbarlangjainak száma a 300-at is meghaladja.
 
A sziget leglenyűgözőbb természeti látványossága a Szamaria-szurdokvölgy Nemzeti Park, amely Európa egyik legnagyobb és legmélyebb szurdokvölgye. Kréta jellegzetes növényei az olajfák, a szelidgesztenye, a szentjánoskenyér, mindenütt láthatjuk a szőlő-, narancs-, mandarin-ligeteket, a déli parton banán ültetvényeket, sziklás hegyoldalain majoránna, kakukkfű, számos fűszer- és gyógynövény terem.
 
Kréta 1913 óta a Görög Államszövetséghez tartozik. A helyiek a szigetet Megáloniszosznak, azaz Nagyszigetnek nevezik. A turisták által legkedveltebb célpontjai Phaisztosz, Knósszosz, Gortüsz, valamint a Szamariász-szurdok és Rethymno velencei kastélya.
 
Egy krétai nyaralás során rengeteg csodálatos természeti látnivalót tekinthetünk meg, mint például az említett nemzeti parkot, vagy például a szigeten átvonuló hegycsoport egyes látványosságait. Kréta szállások tekintetében igen sokszínű, a sziget különböző részein is találhatunk krétai apartmanokat vagy hoteleket.
Rendezés:
20 ajánlat felel meg a feltételeknek

Hotel Albatros

újrepülővel

A családias hangulatú szálloda a tengerparttól 200 m-re, Chania városától 15...

Elhelyezkedés: központtól 100m, tengertől 200m

Szobák: 2-3 fős szobák   7 éj, vasárnapi váltás

Ellátás: reggeli / vacsora

Hotel Creta Palm

újrepülővel

Új, modern, 4* szálloda több épületből áll, nagy területen, gondozott kertben...

Elhelyezkedés: központtól 100m, tengerparti

Szobák: 2-3 fős stúdiók, 4-5 fős apartmanok   7 éj, vasárnapi váltás

Ellátás: félpanzió / all inclusive

Dimi apartmanház

újrepülővel

A családias hangulatú apartmanház Gouves központjában, nyugodt környezetben...

Elhelyezkedés: központi, tengertől 150m

Szobák: 2-3-4 fős apartmanok   7 éj, keddi váltás

Ellátás: önellátás / reggeli

Hotel Christiana Beach

repülővel

4 épületből álló, a tradicionális görög építészeti stílust idéző Görögországi szállás.

Elhelyezkedés: központtól 200m, tengerparti

Szobák: 2-3-4 fős szobában   7 éj, keddi váltás

Ellátás: reggeli / vacsora

További ajánlatok betöltése...

Utazási irodánk nagy gondot fordít arra, hogy mindenki megtalálja számára legmegfelelőbb apartmant vagy szállást krétai nyaralásához. A választás megkönnyítése érdekében összegyűjtöttük egy térképre Kréta apartmanjait és hoteljeit.

Annak érdekében, hogy az összehasonlítás is egyszerűbbé váljék, a feltüntetett krétai szállásokra kattintva részletesebb információk jelennek meg a térképen!

X
Újdonság!
Szűkítse a találatokat igényeinek megfelelően!
Szűrés
Ár (/fő/éj)mindet törli
Akciós ajánlatok
Szállás típusmindet törli
Utazás módjamindet törli
Ellátásmindet törli
Úti célmindet törli
Korfu, Görögország
Like-olj minket és nyerj egy balatoni hétvégét!
Hírlevél regisztráció
Campus Club