Barcelona óceáneáriuma: L'aquarium és a Táncoló szökőkút

A félnapos kirándulás során először a barcelonai kikötőben található híres L'Aquarium óceáneáriumba látogatunk. Az akvárium a város egyik büszkesége, a gyerekek számára nagy élmény lesz. A világ különböző tengereiből és óceánjaiból származó rengeteg hal és tengeri élőlény (egész pontosan 450 különböző faj) 35 akváriumban található. A legnépszerűbb a 80 méter hosszú üvegfalú akvárium-alagút, mely alatt sétálgatva egészen közelről figyelhetjük meg a halakat, cápákat.

Este a város legnépszerűbb látványosságához, a zenélő szökőkúthoz látogatunk. Az 1929-es világkiállításra épült Font Mágica szökőkútjai a Placa d'Espana térről indulnak. A tértől a Nemzeti Katalán Múzeum (MNAC) gyönyörű, palotaszerű épülete felé sétálva több kisebb, fehéren kivilágított szökőkűt vezet el magához a fő látványossághoz, a Font Mágica-hoz. A szökőkút érdekességét "tánca" adja: a show 15 perce alatt a szökőkút színes vízsugarai a zene ütemére változtatják mintázatukat, formájukat, színeiket, és akár 20-30 méteres magasságba is fellőnek (jól lefröcskölve a kúthoz túl közel álló, fotózkodó turistákat). A show zenéje nagyon sok stílust felölel, a klasszikusoktól a rock, trance, pop stílusig minden előfordulhat, így a 15 perces "előadás" alatt nem kizárt, hogy a szökőkút Mozartra, Robbie Williams-re és a Queen-re is táncol! Barcelona félhivatalos száma viszont sosem marad ki: a Freddie Mercury és Montserrat Caballé által előadott Barcelona című, monumentális dal.

A 15 perces show-t 15 perc szünet követi, majd a műsor kezdődik elől. Érdemes a szünetet kihasználni és átmenni a tér egy másik részére, hogy több szemszögből csodálhassuk meg a kút játékát. Az élmény fantasztikus, a szökőkűt káprázatos szín- és fényjátéka kihagyhatatlan egy costa brava-i nyaralás alkalmával!