Kefalonia nyaralás

Kefalonia a Jón-tenger legnagyobb szigete, Zakynthos és Lefkada között található a patrasi öbölnél. Kefalonia gyönyörű homokos strandokkal, kristálytiszta kék vízzel és sok természeti csodával rendelkező sziget. Egy kefaloniai nyaralás nagy előnye, hogy főszezonban sem túlzsúfolt és számos érdekesség megtekinthető a szigeten. Kefalonian található az Enos-hegység, ahol őshonos a kefaloniai fenyő és ahol a kistestű lovak élnek. Kefaloniai nyaralásunkon Kirándulásokat tehetünk a víznyelőkhöz, az Enosz Nemzeti Parkba, Ajiosz Georgiosz várához és a Meliszáni-barlanghoz is. Kefaloniára buszos és repülős utazásokat is kinálunk és számos szálloda és kefaloniai apartman közül választhatnak vendégeink. A fővárosa Argostoli nyüzsgő, mozgalmas, míg a kis települések nyugodtabbak és kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

Katelios

A valamikori halászfalu, mely az utóbbi időben gyors fejlődésnek indult, Skalatól nyugati irányba kb. 7 km-re található. A települést a csendes, igazi görög hangulatot kedvelő vendégeinknek ajánljuk. A hosszan elnyúló, inkább homokos, helyenként apró kavicsokkal borított, lassan mélyülő öböl a kisgyermekes családoknak is ideális választás.

Argostoli

Argostoli a sziget fővárosa és egyben lüktető központja. A hangulatos, pálmafás, tengerparti sétányán és a központban számos taverna, bár, vásárlási lehetőség található, és ha szerencsénk van, a kikötőbe szoktatott „caretta caretta„ teknősöket is megpillanthatjuk.

Lixouri

Lixouri a térség második legnagyobb városa, az Argostolival szemben fekvő földnyúlvány keleti oldalán található. Argostolival közvetlen komp összeköttetés biztosítja az idelátogatók kényelmét, kb. 1-1,5 óránként indulnak a kompok. A város kiváló kiindulópont lehet Kefalónia felfedezésére. Érdemes sétálni a hangulatos utcákon és a kikötőben. Üzletek és tavernák sokasága is várja az idelátogatókat. A városban és annak közelében hosszú homokos és rövidebb kavicsos strandok váltják egymást. A repülőtér kb. 42 km-re található. A városban számos apartman és szálloda várja a vendégeket, nagyszerű nyaralóhely lehet családoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt, főként azoknak akik tényleg pihenésre koncentrálnának a nyaralásuk során.
Legkeresettebb Sea Breeze apartmanház 199 900 Ft/főtől

Lassi

Lassi Kefalonia fővárosától csupán 3 km-re található. Gyönyörű, homokos stranddal várja a Kefaloniában nyaralókat. Kiválóan...
Legkeresettebb Anemologio stúdiók 95 000 Ft/főtől

Lourdas

Lourdas egy pici üdülőtelepülés a sziget déli részén, ahol egy kefaloniai nyaraláson igazán közel érezhetjük magunkat a...
Legkeresettebb Agios Gerasimos apartmanház 280 873 Ft/főtől

Skala

Skala (jelentése: lépcső) Kefalonia déli részén helyezkedik el, 40 km-re a fővárostól. A hangulatos városka 7 km hosszú,...

Svoronata

Svoronata a kis üdülőtelepülés Kefalonia délnyugati részén fekszik gyönyörű környezetben. A városka több kristálytiszta,...
Legkeresettebb Hotel Astra Village & Suites 424 900 Ft/főtől
 
Kefalonia kissé talán különcnek számít a görög szigetek között. A turista áradat még nem sodorta magával, mint Korfut vagy Zakhyntost, így egy vadregényes, és szinte érintetlen édenkertet találunk szigeten. Csapások sorozata érte Kefaloniát a 19-20. században, ezért a sziget nem bővelkedik úgy műemlékekben, mint pl. Kréta, viszont páratlanul változatos domborzata, egyedi növény és állatvilága, hófehér mészkősziklákkal és finom homokkal övezett türkizkék tengeröblei kárpótolják minden veszteségéért, manapság már egyre többen választják Kefaloniát nyaralásuk célpontjául.

Kefalonia, a Jón-tenger szigetvilág legnagyobbika, függőleges irányban Lefkeda és Zakhyntos között helyezkedik el. A görögországi Kefalonia fénykorát a mükénéi korban élte, erről tanúskodnak az 1991-ben feltárt mükénéi sírok, melyekbe i.e. 1300 körül élt királyokat és egyéb magas rangú méltóságok voltak eltemetve. A leleteket meg lehet tekinteni a főváros, Argostoli régészeti múzeumában, mely az egyik legjelentősebb egész Görögországban.
 
A klasszikus korban Athénhez tartozott Kefalonia szigete, majd a római megszállás után a Velence fennhatóság alá került, ami közel 300 évig tartott, és a többi Jón szigettel együtt csak 1864-ben lett Görögország része. A 2. világháború, majd a görög polgárháború a Kefaloniát sem kerülte el, mély nyomokat hagyott a szigeten és lakóin egyaránt. Mozgalmas történelmük azonban nem sok emléket hagyott maga után a már fentebb említett 1953-ban bekövetkezett földrengés miatt, melyben a szinte összes épület és kefaloniai szállás romba dőlt, csak egy kettő utal az ókori és a középkori életre.

Ha egy kefaloniai nyaralást választunk uticélul, mindenképpen érdemes autót bérelni a szigeten és térképpel felszerelkezve körbejárni minden zegét-zugát, ugyanis rengeteg érdekességet tartogat számunkra. A sziget egyik legismertebb látnivalója a Melissani barlang, melyet part menti víznyelőkben beáramló tenger víz hozott létre. A barlangi tavat kis csónakokkal lehet körbejárni. Innen nem messze található a Dragorati cseppkőbarlang, ami nem csak lenyűhöző látvánnyal és hűvös levegővel szolgál a nyári melegben, hanem tökéletes akusztikájú koncerttermekkel is.
 
A Kefalonia szigetén húzódó Ainosz hegy gyönyörű túraútvonalakat rejt, melyeket mirtusz, olíva, és a világon egyedül itt honos fenyő erdők szegélyeznek. Egy kefaloniai nyaraláson olyan ritka állatfajokkal találkozhatunk, mint az álcserepes teknős, mely Kato Katelios közelében költ, vagy a törpe vadlovak. Kefalonia közvetlen szomszédja Ithaka szigete, melyet Homérosz leleményes hősének, Odüsszeusznak a szigeteként ismert meg a világ.
 
Egyes régészek feltételezése szerint azonban a két sziget egykor összetartozott, és az eposzban leírt ithakai táj valójában a mai Kefalónia szigetén található. Érdemes ellátogatni Argosztoliba, a sziget fővárosába is, amit a földrengés után teljesen újjáépítettek. Gyönyörű sétálóutcái, tavernái és kávézói rendkívül hangulatosság teszik. Samiba, Kefalonia legnagyobb kikötőjébe, és a hosszú homokos strandjáról híres Skala városába.
 
A sziget északi részén található Kefalonia két ékszerdoboza, Assos és Fiskardo halászfalvak. Fiskardo tulajdonképpen az egyetlen, ami csodával határos módon elkerült a pusztító földrengés, így szinte teljes egészében megőrizte középkori hangulatát és velencei stílusú házait. Assos szintén egy apró halászfalu, a velencei erődrendszeréről híres. Azt mondják, hogy innen nézve a legszebb a naplemente az egész szigeten, ráadásul innen nem messze található Kefalonia legnagyobb vonzerejének számító Mirtos Beach, ami a világ 10 legszebb strandja között tartanak számon!
 
Aki izgalmas, kalandos, meglepetésekben gazdag de ugyan akkor pihentető kefaloniai nyaralást szeretne, az biztosan talál szimpatikus kefaloniai szállást, vagy fakultatív programot - számos lehetőséggel szolgál utazási irodánk!
repülő Térkép
repülővel529 900 Ft/főtől
repülő Térkép
repülővel289 900 Ft/főtől
repülő új Térkép
repülővel280 873 Ft/főtől
repülő Térkép
repülővel413 401 Ft/főtől
repülő tipp Térkép
repülővel177 400 Ft/főtől
repülő Térkép
repülővel469 900 Ft/főtől
repülő Térkép
repülővel424 900 Ft/főtől

Mediterrán kerttel körülvett családias szálloda Kefalonián

Elhelyezkedés: tengertől 450m, központtól 650m

Szobák: 2+1 fős szobák   7 éj, pénteki váltás

Ellátás: reggeli / vacsora befizethető

repülő Térkép
repülővel359 900 Ft/főtől
repülő új Térkép
egyénileg95 000 Ft/főtől
repülő Térkép
repülővel239 900 Ft/főtől
További ajánlatok betöltése...

Utazási irodánk nagy gondot fordít arra, hogy mindenki megtalálja számára legmegfelelőbb apartmant vagy szállást kefaloniai nyaralásához. A választás megkönnyítése érdekében összegyűjtöttük egy térképre Kefalonia apartmanjait és hoteljeit.

Annak érdekében, hogy az összehasonlítás is egyszerűbbé váljék, a feltüntetett kefaloniai szállásokra kattintva részletesebb információk jelennek meg a térképen!

Kefalonia autóval

Kefalonia busszal