Kefalonia csúcsa: az Ainos-hegy

2015. március 24.

Kefaloniai nyaralásunkon mindenképpen tegyünk egy túrát a sziget legmagasabb pontjára, az Ainos-hegyre! Szemet gyönörködtető látvány tárul szemünk elé a csúcsról lepillantva, láthatjuk kefalonia szállásait és épületeit a távolból, valamint megcsodálhatjuk a kefaloniai tengerpartot is a magasból.

 

A hegy területét 1962 óta nemzeti parkként tartják számon, így kiemelt védelmet élvez. Az Ainos-hegyvonulat legmagasabb csúcs 1628 méter, ám az átlagos magasság ennél alacsonyabb, 800-1000 méter közé tehető. Sokan látogatják minden évben turisták, köszönhetően a csodálatos látványnak a hegy csúcsáról.

 

Aki készül a csúcsot meghódítani, annak készülnie kell a hőmérséklet csökkenésére, hiszen a magasabb területen még a nyári melegben sem emelkedik 22-23 C fok felé a hőmérséklet. A növényzet is egyre kopárabbá válik, ahogy haladunk felfelé, a mediterrán fák, bokrok és cserjék száma jelentősen megcsappan a magasban. 

 

Tiszta időben nem csak Kefalonia szigete látható, hanem a környező szigeteket is megcsodálhatjuk: Zakynthos, Ithaka vagy Lefkada is könnyen felismerhető. Akik szeretnek túrázni, nem félnek a magasságtól, és szívesen megismerkednek új területek állat-és növényvilágával, azoknak tökéletes program az Ainos-hegy meghódítása!