Kefalonia autóval

UTAZÁS KEFALONIÁRA AUTÓVAL

Ajánlott útvonal: Budapest - Belgrád - Nis - Thesszaloniki - Ioannia - Patra - Kilini (komp) - Kefalonia/Skala

Az út kb. 1500 km, ennek 70%-a autópálya. Sok a sebességkorlátozó tábla, a közúti ellenőrzés gyakori. A büntetés kisebb ajándékokkal kiváltható. Feltétlenül ajánljuk a váltott vezetést.

Fontos:
A görög határ Ioannia között átadták az új autópályát, így a határ és a Ioannia város közötti menetidő rövidült. 

AUTÓPÁLYADÍJAK (TÁJÉKOZTATÓ JELLEGGEL):

  • Magyarországon autópálya matrica 1 hetes D1-es 2.975 Ft/személygépkocsi, motorkerékpáros 1 hetes: 1.470 Ft/motor.
  • Szerbiában és Montenegróban minden autópályán és gyorsúton díjat kérnek, ezt mindig készpénzben euroban vagy szerb dinarban a fizetőkapuknál kell megfizetni, kb100 km = 4,5-7,5 EUR.
  • Macedónia két autópályáján készpénzben, macedón dínárban fizethetünk. A Kumanovo - Gradsko szakasz kb. 190MKD (1 euro kb. 60 Macedón dinár).
  • Görögországban úthasználati díjakat kell fizetni. Az ár egy személygépkocsinak kb. 2,05-5,20 Euro kapunként. http://www.aegeanmotorway.gr/en/tolls.html
  • Kilini - Zakynthos között a kompok főszezonban átlagosan óránként indulnak. Az árak általában személyenként kb. 8 Euro, autó kb. 36,10 Euro, motor kb. 12,10 Euro. (Az árak tájékoztató jellegűek)
Nemzetközi zöld kártya és - vagy - érvényes útlevél, vagy kártyás személyi igazolvány szükséges! (MAGYAR állampolgárnak). Nem magyar állampolgárok kérjük érdeklődjenek az érintett országok nagykövetségein, konzulátusán, stb a számukra szükséges okmányokról. 

Feltétlenül ajánljuk a váltott vezetést. Az útvonal kb. fele autópálya. Sok a sebességkorlátozó tábla, a közúti ellenőrzés gyakori.

Az aktuális komp menetrend, amely június 1-től érvényes (tájékoztató jelleggel) ITT letölthető >>

KÖTELEZŐ UTASBIZTOSÍTÁS

Felhívjuk buszos és egyéni utasaink figyelmét, hogy a Macedón Nagykövetség tájékoztatása szerint ismét kötelező belépési feltétel a magyar állampolgárok számára a meglévő utasbiztosítás. Amennyiben ezzel nem rendelkeznek, akkor kötelesek azt a helyszínen megvásárolni. 

Jelen információink szerint nem elegendő a hitelkártyákhoz és bankkártyához tartozó biztosítás sem, ezért kérünk minden utasunkat, hogy gondoskodjon a megfelelő biztosításról.

Betegség-, baleset- és poggyász biztosítás Irodánkban köthető.


BEJELENTKEZÉSI HELY

Az egyénileg utazókat a részvételi jegy illetve a szükséges dokumentumok kiadása után tájékoztatjuk a bejelentkezés időpontjáról, illetve helyéről.  

A szállások kulcsait csak a bejelentkezéskor kapott regisztrációs lap alapján adják ki, tehát a bejelentkezés mindenképpen szükséges!

A szállásokat délután 14 órától lehet elfoglalni és reggel 9 óráig kell elhagyni.

 

Kelt. 2015.05.04.