Mükéné - Epidauros - Nafplion

Tolo látnivalói után csodáljuk meg Mükénét, Epidauroszt és Nafpliont is! Egész napos túra, amely során megismerkedhetünk a három város nevezetességeivel. Mükéné Oroszlános kapuja és Királysírja, Epidaurosz híres színháza, és a gyönyörű Nafplion hangulatos utcácskái garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak!

A nap első állomása Mükéné. Ezt a települést 1876-ban Heinrich Schlieman tárta fel. A vár legismertebb látnivalója az Oroszlános kapu és a Királysírok. Itt találta meg Schliemann azokat az aranykincseket, amiket ma is az Athéni Régészeti Múzeumban őriznek. Ugyanazzal a belépővel nézzük meg az ún. Atreusz kincsesházat, ami egy közel 3500 éves temetkezési hely, egy álkupolasír.

E feledhetelen élmény után Epidauroszba vezet az utunk, ahol az ókor egyik legnagyobb, kb. 14000 főt befogadó színházát ismerhetik meg. A színház akusztikája csodálatra méltó és nyaranta különböző színházi elődásoknak ad helyszínt. Itt taláható az Aszklépiosz szentély is, mely az ókori orvoslás központja volt. A hely hangulata, a halkan suhogó fák határtalan nyugalmat árasztanak.

A nap utolsó állomása Nafplion városa, az egykori görög főváros, ahol egy órás sétát tehetnek a velencei hangulatú utcácskákban.

 

Ára: kb. 32 EUR + belépők: Epidauros 6 EUR, Mükéné 8 EUR