Szűz Mária kolostor Sartin

2015. február 12.

A görögországi Sarti a lélegzetelállító tengerpart mellett számos érdekességgel szolgálhat a látogatóknak. Sarti halászfaluból vált kis üdülőfaluvá, és különlegessége, hogy még mindig megőrizte régi báját: a sarti szállások nem hatalmas szállodakomplexumok, nincsenek plázák és discók, hanem csak nyugalmas és tiszta környezet.

 

Aki szeretné megismerni a települést, annak érdemes ellátogatnia a Szűz Mária kolostorba, ami Sarti egyik nevezetessége. A templom mindössze 500 méternyire van a falutól, így akár gyalog is könnyen odajuthatunk. Éjszakánként kivilágítják a templomtornyot, amely ilyekor egész Sartiról látható – így akár a sötétben is eltalálhatunk az épülethez.

 

Augusztus 15-én a görögök is megünneplik Szűz Mária mennybemenetelét, ilyenkor nagyon sokan zarándokolnak el a Szűz Mária kolostorba Sartin. Az esemény este tűzijátékkal zárul, ha tehetjük, akkor érdemes erre az időpontra rakni görögországi utazásunkat, hogy részt vehessünk az ünneplésen a helyiekkel.

 

Vehetünk akár szuvenírt is Szűz Máriáról, sok helyen kirakodók árulnak szent képeket és görög istenekről való szobrocskákat vagy egyéb ábrázolásokat. Ajándékboltok is akadnak bőven a faluban, így biztosan találunk emléket a Szűz Mária kolostorról, valamint Sarti és Görögország egyéb nevezetességeiről és látnivalóiról.