Utazás Sartira autóval

UTAZÁS SARTIRA AUTÓVAL

Ajánlott útvonal: Budapest - Belgrád - Nis - Skopje - Thesszaloniki - Sarti

Az út kb. 1200 km, ennek fele autópálya. Sok a sebességkorlátozó tábla, a közúti ellenőrzés gyakori. Feltétlenül ajánljuk a váltott vezetést.
Budapest és Thessaloniki között az útvonal, megegyezikaz Európai E75-ös autóúttal!

AUTÓPÁLYADÍJAK (TÁJÉKOZTATÓ JELLEGGEL):

  • Magyarországon autópálya matrica D1-es 1 hetes 2.975 Ft/személygépkocsi.
  • Szerbiában minden autópályán és gyorsúton díjat kérnek, ezt készpénzben euroban vagy szerb dinarban a fizetőkapuknál kell megfizetni, kb100 km = 5,5-8,5 EUR.
  • Macedónia két autópályáján készpénzben, macedón dínárban fizethetünk. A Kumanovo - Gradsko szakasz kb. 190MKD (1 euro kb. 60 Macedón dinár).
  • Görögországban úthasználati díjakat kell fizetni. Az ár egy személygépkocsinak 3,00-5,20 EUR kapunként.


Nemzetközi zöld kártya és - vagy - érvényes útlevél, vagy kártyás személyi igazolvány szükséges! (MAGYAR állampolgárnak). Nem magyar állampolgárok kérjük érdeklődjenek az érintett országok nagykövetségein, konzulátusán, stb a számukra szükséges okmányokról.

 

AJÁNLOTT UTASBIZTOSÍTÁS

Felhívjuk buszos és egyéni utasaink figyelmét, hogy az elműlt évek tapasztalata alapján a macedón határokon előfordulhat szúrópróbaszerűen, hogy a magyar állampolgároktól érvényes utasbiztosítás felmutatását kérik. Amennyiben ezzel nem rendelkeznek, akkor kötelezhetik a beutazókat, hogy azt a helyszínen megvásárolják. 

Jelen információink szerint nem elegendő a hitelkártyákhoz és bankkártyához tartozó biztosítás sem, ezért kérünk minden utasunkat, hogy gondoskodjon a megfelelő biztosításról.

Betegség-, baleset- és poggyász biztosítás irodánkban köthető.

 


BEJELENTKEZÉSI HELY

Az egyénileg utazókat a részvételi jegy illetve a szükséges dokumentumok kiadása után tájékoztatjuk a bejelentkezés időpontjáról, illetve helyéről.  

A szállások kulcsait csak a bejelentkezéskor kapott regisztrációs lap alapján adják ki, tehát a bejelentkezés mindenképpen szükséges!

A szállásokat délután 14-16 órától lehet elfoglalni és reggel 9 óráig kell elhagyni.

Kelt. 2016.03.05.

 


Betegség-, baleset- és poggyász biztosítás irodánkban köthető.