Jasna (Chopok) síelés

Jasna (Chopok) az Alacsony-Tátrában található egyik legkorszerűbb szlovákiai síterep. A térség legnagyobb összefüggő pályarendszerével rendelkező sícentrumában egy évben akár 150-200 napig is kitarthat a hó. Az elmúlt évek fejlesztései során elkészült egy összekötő lift, amellyel könnyedén feljuthatunk Chopok legmagasabb pontjára (2004 m), ahonnan átcsúszhatunk a déli oldalra. Továbbá épült még egy lift Priehybá és Jasná közé, illetve egy felvonó, ami lemegy egészen a nagy parkolóig.

magasság:
900 - 2024 m
szintkülönbség:
1124 m
pályák hossza:
  • 44km, ebből
  • 19km
  • 18km
  • 7,3km
felvonók száma:
  • 31db, ebből
  • 18db
  • 8db
  • 5db
pályák:
szlalom-, lesikló-, sífutópályák, kiváló freeriding és jumbó-terepek, Burton Snowboard Park (12 rail és jibbing akadály, U-rámpa, fun-box)
szolgáltatások:
telefon, büfé, étterem, síszerviz, sí- és snowboard kölcsönzés, siklóernyős ugrás, snow-rafting, 7 méteres jég mászófal
távolság:
270 km Budapesttől
Rendezés:
40 ajánlat található
pályaszállás
pályaszállás
pályaszállás
pályaszállás
További ajánlatok betöltése...

Szlovákia egyik legismertebb, legszebb és a legnagyobb síterepe a Jasna síközpont, mely a Chopok hegységnél található. A természeti szépségeivel egész évben vonzza a turistákat, mégis nálunk a síelés szerelmesei ismerik leginkább. A Jasna-i síközpont az elmúlt években folyamatosan fejlődött, új pályákat nyitottak, új felvonókat és új szállásokat építettek.  Összekötötték az északi és déli oldalt, így mindkettő már egy síbérlettel besíelhető, sőt az ún. GOPASS kártyákat 2018.01.01 óta nálunk is megvásárolhatják kedvezményes áron.

A hegy tetején újabb és modernebb szállodák, apartmanok és egyéb szolgáltató egységek várják a síelésben megfáradt turistákat. Szállásajánlataink között megtalálhatók a luxus apartmanok és szállodák, a közép kategóriás szállások, de akár diákszállást is tudunk biztosítani. A hegyre vezető út mellett számos nagyszerű panziónk és apartman ajánlatunk van, melyeket érdemes számba venni, hiszem mindegyik kiváló síbusz elérhetőséggel rendelkezik.

A csúcson túl...helyzetjelentés Chopakról

útibeszámoló
Idén január utolsó hétvégéjén kiruccantunk egyet Chopokra, hogy síeljünk egy kicsit. Úti célunk az északi oldal volt, ahol első nap kellemesen telt. Szép tiszta idő volt, a szél sem fújt. Bár kevés volt a hó, a pályák jó állapotban voltak, csak délutánra lett egy-két helyen kicsit jeges, de összességében nagyon jól...

Buza Sándor a Hóóórukkról, Chopokról

útibeszámoló
TÉLI "RÁNCFELVARRÁS" AZ ALACSONY ÉS A MAGAS TÁTRÁBAN Nem is emlékszem, mikor síeltem utoljára Szlovákiában. Tán még az elmúlt évezredben... És mégis, a 80-as évek végi, Turecka-i első "lépések" azóta is kitörölhetetlenek az emlékeimből.  Kölcsön léc, kölcsön bakancs, széldzseki és hegesztőszemüveg (!). Semmi...
+36 20 459-5424 Kapcsolat