Megfizethető családbarát síterepek Ausztriában

2014. december 16.

Ha Ausztria síelésünk célpontja, de nem tudjuk, hogy azon belül hová menjünk, akkor íme néhány tipp, amely segíthet a döntésben. Összeszedtük a legcsaládbarátabb ausztriai sípályákat, így biztosan találhatunk számunkra megfelelőt! Szinte minden ausztriai sípálya rendelkezik külön kiépített gyerek pályával és felvonóval, ami nem csak a kicsik, de a kezdők számára is nagy segítség lehet, ám bizonyos pályarendszerek még nagyobb figyelmet fordítanak a gyerekek tanítására és szórakoztatására.

 

A karintiai Gerlitzent a régió legjobb családi síterepeként tartják számon, ami nem véletlen: a hegyen három tanulópálya és modern, kényelmes felvonók segíti a kicsiket a fejlődésben, valamint jól képzett sí-és snowboard oktatók járulnak hozzá a hatékony tanuláshoz. A síelést a terep kabalaállata, „Bino-Maci” teszi még izgalmasabbá és vidámabbá. A maci táncol és énekel a gyerekeknek a pályákon, emellett pedig fotózkodni és beszélgetni lehet a barátságos figurával.

 

Gerlitzen a Gyermek-és Hómaci ország mellett a közeli Kaernten Termálfürdő miatt is remek választás a családosok számára. Nem csak wellness, hanem élményfürdő részleggel is rendelkezik a fürdő, így a gyerekek csúszdázhatnak és játszhatnak, amíg mi áztatjuk magunkat a meleg vízben.

Kreischberg is kiváló lehetőségekkel szolgál az egész családnak, ha téli élményszerzésről van szó: kicsik és nagyok számára is rengeteg lehetőség adódik mind a sípályákon, mind a pályákon kívül. A kreischbergi tanulópályán a gyerekek varázsszőnyegen, mini hullámpályán és bébiliften sajátíthatják el a síelés vagy snowboardozás csínját-bínját. A figurákkal és játékokkal tarkított Dínópark és Yabaa Dabba Doo ország várja a kicsiket egész szezonban.

 

A síelés mellett itt is bérelhetünk szánkót, valamint „fánkokat” a tubinghoz, trambulinozhatunk, vagy megnézhetjük a síiskola növendékei által előadott show-t, ami kicsik és nagyon számára is ideális időtöltés!

Szívesen választják a családosok Bad Kleinkircheimet is úti célul. Egyik legnagyobb előnye, hogy bátran beírathatjuk gyerekeinket a síoktatásra, mivel több magyar oktató is dolgozik ezen a karintiai síterepen. A gyermek élménypark is nagy népszerűségnek örvend, a régió kedvenc kabalája, Bobo pingvin vigyáz a kicsikre egész nap, amíg a szülők síelnek. Az oktatók modern felszerelésekkel és vicces játékokkal okítják a síelni tanulókat, így a tanulás szórakozás is egyben!

 

Korcsolyázni, szánkózni, tobogganozni és lovas szánon utazni is tudunk Bad Kleinkircheimben, emellett pedig két termálfürdő is garantálja a kellemes kikapcsolódást a család minden tagja számára.

Dachstein Westben is kedveznek a kicsiknek: sokszor rendeznek gyerekprogramokat, fesztiválokat, előadásokat vagy versenyeket, a gyerekek nagy örömére. Ez Dachstein West egyik legvonzóbb tulajdonsága, nem csak a gyerekek, de szüleik is élvezhetik a rengeteg látványos és vidám programot, amit a látogatóknak szerveznek.

 

Maga a síterep is nagyon gyerekbarát, Brumsi és Fuxi, Dachstein West kabalaállatkái segítik a tanulásban a kicsiket a tanuló-és élménypályán. Akik túl picik még a síeléshez, vagy elfáradtak a gyakorlásban, azokat várja a gyerek klub, ami egy fedett játszóház, felügyelőkkel, játékokkal és benti programokkal, így a szülők akkor is folytathatják a csúszkálást, amikor a kisebbek már kidőltek.

A felsorolt öt síterepen kívül még számos pályarendszerről elmondható, hogy kifejezetten családbarát, gyerek-és kezdőpálya már minden terepen található, emellett pedig igyekeznek mindenhol pályán kívüli programokat is biztosítani a látogatóknak, legyen szó akár fürdőzésről, akár koncertről vagy buliról, sokféle lehetőség adódik a kikapcsolódásra a síelésen vagy snowboardozáson kívül.