Fürdőzés Gerlitzen környékén

2014. november 4.

Ha Gerlitzent választottuk sílésünk célpontjául, és szeretnénk valami izgalmassal feldobni az utazást, akkor látogassunk el a közeli Villach-ba, amely csak néhány percnyi autózára található a gerlitzeni szállásoktól, és próbáljuk ki az ottani termálfürdőt, amely remek lehetőség pihenésre és szórakozásra egyaránt!

 

A fürdőben külön aqaupark részleget építettek ki, itt találhatunk csúszdákat, például színes ledekkel kivilágított csúszdát, szuper gyors csövet, vagy csak gumimatraccal használható „vad folyó” csúszdát, a fiatalok kedvencét. Aki pedig a síelés mellett szívesen űzne másfajta sportot is, annak ajánlott a 2 méteres úszómedence kipróbálása! A kicsik számára külön részt alakítottak ki, ahol a medencék bugyborékolnak vagy hullámzanak.

 

 

Ha inkább relaxálni szeretnénk, akkor is jó helyen járunk: a spa részlegen kényelmes fekvőhelyeken pihenhetjük ki a nap fáradalmait, szaunázhatunk, vagy beülhetünk a termál medencébe, amelynek kinti és benti része is nyitva van egész télen. Emellett különböző masszázs típusok közül is válogathatunk, amelyek garantáltan ellazítanak az egész napos síelés után.

 

Egy különlegesség a hamam, más néven török habfürdő, amely során márványhabbal terítik be testünket, és a habot bemasszírozzák bőrünkbe. A hamam megtisztítja a pórusokat, hámlasztja és regenerálja a bőrt, valamint serkenti a vérkeringést. Különböző csomagokban vásárolhatjuk meg a szolgáltatást, némelyikhez tea és csakra olaj masszázs is jár, ajánlott kipróbálni!

 

 

A fürdő családi és szórakozásra kialakított része reggel 9-től este 10-ig, a szauna és spa részleg 10-től este fél 10-ig, a recepció pedig 10-től este 7-ig van nyitvta. Az árakról a termálfürdő honalpján tájékozüdhatunk, van felnőtt-, diák-és gyerekjegy is, valamint külön tudunk a spa és csúszdás részre váltani napi bérletet.

 

http://kaerntentherme.com/kt-en/spa/opening-hours-and-prices.php

 

Érdemes kipróbálni, hiszen remek lehetőségekkel szolgál az egész család részére!