Prága csoportoknak

4 napos kirándulás Prágába zárt csoportoknak! A dátum választható és a leírt program igény szerint változtatható. Utunk során megtekintjük a lednicei kastélyt és Brno városát, majd Prágába érkezünk. Itt ellátogatunk a főbb nevezetességekhez, ahol számos új élménnyel gazdagodhatunk. A hazafelé úton megtekintjük Kutna Horában a Szent Borbála Katedrálist.

Prága időjárás előrejelzés
Dátum 04.19. 04.20. 04.21. 04.22. 04.23.
Időjárás
Maximum 10°C9°C6°C8°C8°C
Minimum 2°C2°C0°C-2°C-1°C
Eső (mm) -22--
Szél (km/h) 21 ↓36 ↗28 →22 ↓22 ↓
Vissza a képekhez
Szállástípus:
hotel
Elhelyezkedés:
központtól 3km
Étkezés:
reggeli / vacsora
Szobatípusok:
2-4 fős szobák
Turnusok:
4 nap/3 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Távolság Budapesttől:
550km

Elhelyezés

Hotel** vagy panzió** 2-4 ágyas, saját fürdőszobás szobáiban, Prága külső kerületeiben -  jó tömegközlekedéssel a belvárosba.

Étkezés

 • bővített kontinentális vagy büféreggeli
 • 2. nap svédasztalos vacsora a Moldván

Utazás

 • autóbusszal

Program

1. nap: Lednice, Brno
Indulás reggel 6.00-kor Budapestről, a Hősök teréről (Műcsarnok oldala - Homokóra). Folyamatos utazás Magyarországon és Szlovákián keresztül Csehországba. Útközben megállunk a festői szépségű, a Loire menti kastélyokkal vetekedő Lednice kastélyban. A helyi idegenvezetés során a reprezentációs termeket tekintjük meg, majd lehetőség nyílik a kastély parkjában lévő impozáns minaret megtekintésére. A lednice-i kitérő után irány Brno, rövid séta a városban, melynek keretében meglátogatjuk a Kapucinusok templomát, az Óvárosházát, valamint a Káposztapiacot, a dél-cseh múzeum épületét és a Petrov dombon lévő, érdekes történetű Péter és Pál katedrálist. Ezután kávészünet következik (rövid szabadprogram). A szabadprogram keretében megtekinthető a Kapucinosok temploma mellett található, a turisták által igen közkedvelt zsugorított barátok kriptája, valamint Spilberg vára. Kora délután indulás Prágába, érkezés a városba az esti órákban, szállás elfoglalása, szabadprogram (bejutás a városba egyénileg tömegközlekedéssel).

2. nap: Prága
Reggeli után autóbusszal indulunk a városba, a Vencel tér melletti parkolóba. Ismerkedésünket a várossal a Vencel téren kezdjük (Nemzeti Múzeum, Szt. Vencel szobra, Lőportorony stb.). Innen Prága Óvárosába sétálunk, útközben megtekintjük a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat, a Kubista Házat és a Karolíniumot. Az Óváros téren látható a Városháza, tornyán a középkori csillagászati óraművel, az Orlojjal, amely immár ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a nézőket. A térről a Zsidónegyedbe, a Jozefovba sétálunk, melyet a múlt század végén lebontottak, de megmaradt 6 csodaszép zsinagóga, a Tanácsháza és a Régi Zsidótemető. Innen utunkat a Klementinumon keresztül a Károly híd felé vesszük, ahol megcsodálhatjuk mind az Óváros mind a Kisoldal panorámáját, és meghallgathatjuk a híd történetét. Városnézésünket a Kisoldal utcácskáiban fejezzük be. Délután szabadprogram, majd fakultatív svédasztalos vacsorázással egybekötött hajókázás a Moldván.

3. nap: Prága
Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük. Itt található a gótikus Szt. Vitus székesegyház, a Szt. György szobor, a Régi Királyi palota és a Szt. György bazilika. A várfalnál található Prága legfestőibb utcája, az Arany utcácska. A Várat elhagyva a Lorettói Szűz Mária-templomba megyünk. A Moldva felé sétálva útba ejtjük a Szt. Miklós templomot, valamint a Moldva egy kis szigetét, a Kampát. Átsétálunk a Károly-hídon, amely egyedülálló barokk szobordíszítéséről vált híressé. Kora délutáni ebédszünet, majd ellátogatunk a Prágában található második számú várhoz, Vyśehradhoz. Megtekintjük a Szent Péter és Pál templomot, a román kori körtemplomot és a csehek nemzeti temetőjét. Este szabadprogram, fakultatív vacsorázási lehetőség a belvárosban.

4. nap: Kutná Hora
Reggeli után hazaindulás. Útközben kitérőt teszünk a Prágával egykor méltán vetekedő Kutná Horába, ahol megtekintjük a Szent Borbála katedrálist, melyet leginkább a párizsi Notre Dame-hoz hasonlíthatnánk, valamint ellátogatunk a Kutna Hora külső, sedleci részében található Csontkápolnához, ahol megnézhetjük az emberi csontokból, koponyákból és egyéb maradványokból berendezett misztikus, már-már bizarr hangulatú kápolnát a temetőkerttel. Kutná Hora után utunkat hazafelé vesszük, útközben rövid pihenő és vásárlási lehetőség a Brno mellett található bevásárlóközpontban. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A program, az ellátás és a szálláskategória igény szerint változtatható, kérje árajánlatunkat!

ÁrakLejárt: 2016. december 31.

Részvételi díj ( Ft/fő/turnus)nap/éj40 fő felett
okt. 20-dec. 31 (min. 3 éj)
Igény szerinti időpontba ( kivéve ünnepek )
4/334 500 Ft
Az ár tartalmazza:
 • szállást
 • reggelit
 • buszos utazást komfortos, légkondicionált autóbusszal
 • csoportkísérő idegenvezetőt
 
Az ár nem tartalmazza:
 • vacsorát: egyénileg
 • belépőjegyek árát: kb. 100 Czk/fő
 • fakultatív programokat
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 5%-a. Csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód. Részletek itt >>

 

A program, az ellátás és a szálláskategória igény szerint változtatható, kérje árajánlatunkat: korut@utazas.info e-mail címen.
Kisebb csoport esetén kérje árajánlatunkat!

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

WE LOVE PRAGUE!

útibeszámoló
A cím egy cseppet sem téved. Tényleg szeretjük Prágát. Annyi szabadidős lehetőség és látnivaló van ebben a gyönyörű cseh városban, hogy megszámolni sem tudnám. Az október 23-i hétvégén, sokadmagammal a buli volt az utazásunk fő témája. Mivel azelőtt sosem jártam a cseh fővárosban, így nem volt kérdés, hogy a teljes... CsehországPrága

Pár nap Prága - Az Óváros

magazin

Az Óvárosban csatangolva számos prágai nevezetességbe botlunk. Ünnepek és különböző rendezvények alkalmával az egyik legnyüzsgőbb része az Óváros tere. Itt van többek között a Szűz Mária Mennybemenetele templom is. A gótikus stílusirányzat jegyei jól észrevehetőek az épületen, az ég felé nyújtózkodó ikertornyok hűen tükrözik az akkori vallási szemléletmódot. Művészeti értékeit tekintve is jelentős szerepet tölt be a prágai nevezetességek között, a mai napig komoly szakmai tanulmányok övezik.

CsehországPrága

Prágát látni és megszeretni!

útibeszámoló
Prágát látni és megszeretni!   Szerintem Prága városára is teljesen helytálló ez a kijelentés! Egy rövid kiruccanást terveztünk barátainkkal Csehország fővárosába, a gyönyőrű Prágába, 2 éjszakára, hogy egy kicsit világot lássunk. Mindenki annyit hallott már erről a csodálatos városról, hogy úgy gondoltuk ideje... CsehországPrága

Egy hétvége Prágában

útibeszámoló
Tisztelt Iroda! Április 8-10-i hétvégét Prágában töltöttük a barátainkkal, az Önök szervezésében és ajánlásával. Szeretnék megköszönni a hotel választást és a program ajánlatokat! Nagyon jól éreztük magunkat!    A Hotel City Club-ban szálltunk meg, ami ugyan a főút szélén fekszik, de hatalmas előnye, hogy 10 perc... CsehországPrága

Jöttünk, láttunk, visszamennénk - Prágába

útibeszámoló
NAPSÜTÉS, BARÁTOK, HANGULATOS SÉTÁK, PIVO ÉS JAZZ Régóta terveztük, hogy elmegyünk Prágába. Többször is szóba került már, páros-romantikus vagy barátnős hétvégeként, majd végül mindkettőt ötvöztük. Kicsiny baráti társaságunk (6 fő) nekivágott felfedezni Prágát. Volt egy remek idegenvezetőnk is, hiszen szerelmem... CsehországPrága