Egy hétvége Prágában

Tisztelt Iroda!

Április 8-10-i hétvégét Prágában töltöttük a barátainkkal, az Önök szervezésében és ajánlásával. Szeretnék megköszönni a hotel választást és a program ajánlatokat! Nagyon jól éreztük magunkat!
  
Hotel City Club-ban szálltunk meg, ami ugyan a főút szélén fekszik, de hatalmas előnye, hogy 10 perc alatt beértünk gyalog a belvárosba, a Vencel-térre, így nem kellett metróra szállnunk! A Vencel-térről egy újabb nagyon kellemes 10 perces séta alatt megérkezik az ember az Óvárosba, majd onnan újabb 10 perc alatt fel is lehet sétálni a Hradzsin-, azaz a várnegyedbe, a Károly hídon át. Tehát minden szempontból ideális helyen volt a szállásunk!
  
Első nap, pénteken kora délután értünk a városba. Miután elhelyeztük az autót a hotel parkolójában (fedett, 12 Euro/nap volt az ára), rögtön a nyakunkba vettük a várost. Természetesen sikerült az első alkalommal egy hatalmas felesleges kört tennünk, mielőtt megérkeztünk a Vencel-térre. Négyünk közül egyikünk se nagyon tud tájékozódni, odafelé is csak a GPS-nek köszönhetően nem tévedtünk el! Vicces volt a sétánk a Vencel-térig, mert vagy 4 épületre hittük azt, hogy az a Nemzeti Múzeum. Végül másnap, természetesen teljesen máshol, megtaláltuk a tényleges Nemzeti Múzeumot is!

A Vencel-tér hangulata magával ragadott bennünket! Egy pillanat alatt újra igazi turistának éreztük magunkat, igaz, hogy ez a második alkalom volt már, hogy Prágában jártunk. Szerencsére jó időnk volt, így kiültünk egy teraszra, hogy az út porát hűs sörrel öblítsük le. 

Utunk az Óvárosba vezetett tovább, ahol rögtön trombitaszó fogadott bennünket, mert óránként ezzel üdvözlik az újonnan érkezett látogatókat. Ugyan még 3 héttel voltunk húsvét előtt, de már nagy húsvéti kirakodóvásár volt az Óváros főterén. 

Este beültünk egy kellemes étterembe, melyet az iroda ajánlásával választottunk. Ez a Restaurace U Pinkasů volt(Jungmannovo nám. 15/16, 110 00  Praha 1). Teljesen belvárosi és nagyon finoman főznek! A Vencel-téri éttermekhez képest fele áron vacsoráztunk! (Pinkasů: 150 korona/étel, Vencel-tér: 280 korona/étel.)

Másnap bőséges büfé reggelink után kétfelé vált a csapat. Barátaink a prágai Állatkertbe látogattak el (belépő 150 korona/fő volt, 1 metrójeggyel el lehetett jutni a hotelből 1 átszállással az Állatkertbe), mi pedig újra nyakunkba vettük a belvárost. A Várnegyedbe látogattunk el, ahol mindent megnéztünk, amit csak lehetett! Elidőztünk visszafelé aKároly hídon, ahol persze találkoztunk magyar honfitársainkkal is. Igaz, szinte nem volt olyan látnivaló, ahol ne lettek volna magyarok. 

A kora délutáni órákba még pont belefért, hogy sétáljunk egyet a Zsidónegyedben, mielőtt újra egyesült kis társaságunk. Ekkor egy korai vacsorára indultunk a Žižkovnegyedbe. Úgy hallottuk, itt jócskán akadnak éttermek és pub-ok, ahol éjszaka is remekül lehet szórakozni, kedvező árakon. Ezt  meg tudom erősíteni. A Vencel-téren felszálltunk a 9-es villamosra és gyakorlatilag ott szálltunk le, ahol szimpatikus volt a környék. Nagyon jót vacsoráztunk egy pubban. Hasonlóan kedvező áron, mint péntek este, de itt még nagyobbak voltak a fejadagok és olcsóbb volt a sör, így nagyon gyorsan, és elégedetten fogyasztottuk el a vacsoránkat! Ezt követően még egy jót sétáltunk a városban, hogy éjszakai fényében is láthassuk Prágát! Lenyűgöző élmény volt!

Vasárnap reggeli után még gyorsan újra körbefutottuk a Vencel-teret, Óvárost és átsétáltunk a Károly hídon. Utoljára meghallgattuk az Óvárosban a trombitaszót, vettünk valami kis apróságot az otthoniaknak (rengeteg kis ajándékbolt van, a város kiválóan alkalmas  arra, hogy sokat költsön az ember, ha szeretne). Prága egyébként nem drága város! Mind az étkezés, mind a belépők megfizethető áron vannak. Délre siettünk vissza a hotelbe, mert akkor kellett átadni a szobákat. 

A hazafelé utunk kicsit tovább tartott, mint az odafelé, mert a GPS ellenére is sikerült eltévednünk, de ez már a mi figyelmetlenségünk volt!

Köszönjük a hotel ajánlást és az étterem listát, amit kaptunk, nagyon bevált! Nagyon jól éreztük magunkat!
Galéria megnyitása (114 kép)