Varázslatos Szicília tengerparti pihenéssel

Napfény, tengerpart, hegyek, füstölgő vulkánkúpok, szűk sikátorokat árnyékoló száradó ruhák, barátságos emberek. A történelem és a kultúrák valószínűtlen egyvelege, észak és dél, kelet és nyugat találkapontja, ahol a maffiáról szóló közhelyeket egy perc alatt elfelejthetjük. Szicíliába menni nem a maffia miatt veszélyes, hanem azért, mert utána egész életünkben visszakívánkozunk.

Szállástípus: hotel

Étkezés: félpanzió

Szobatípusok: 2 ágyas szobák

Turnusok: fix turnusok, 7 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Egyéb: min. 30 fő

Elhelyezés

 • *** szállodában
 • 2 ágyas szobákban

Étkezés

 • félpanzió

Utazás

 • Utazás: Budapest- Catania- Budapest közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal
 • A díj egy kisméretű kézipoggyászt tartalmaz, feladható poggyász felárért vásárolható.

Program

1. nap: Budapest-Catania
Érkezés Cataniába menetrend szerinti repülőjárattal az esti órákban. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés és vacsora.

 

2. nap: Pihenés
Pihenés a tengerparton vagy a szállodában.

 

3. nap:  Egésznapos kirándulás az Etnához és Alcantara szurdokhoz
Utazás az Etna délkeleti lejtőjén Santa Venerinán és Zafferanán keresztül kb. 2000 m magasságig (Rifugio Sapienza). A Silvestri kráterek megtekintése. Fakultatív lehetőség libegővel és jeeppel 3000 m magasságig felmenni, a cs?cskr?terek közvetlen közelébe (67 EUR/fő, a helyszinen fizetendő). K?lönböző helyi termék kóstolására, ill. vásárlásra is van lehetőség. Délután az Alcantara folyó szurdokához l?togatunk. A kb 40 km hossz? Alcantara folyó több mint kétezer éve vájja magát egyre mélyebbre a lávafolyamba, létrehozva így a vidék egyik leglátványosabb természeti alkotását. A kb 50 m mély szurdok, a hullámzó bazaltsípok nagyszerű látványt nyújtanak.

 

4 nap: Pihenés a tengerparton/szállodában vagy egésznapos fakultatív kirándulás Piazza Armerina/Agrigentoba
Az egésznapos kirándulás során elsőként Piazza Armerinában, a késő császárkorban épült hatalmas palotában, a viláhírű, lenyűgöző méretű, kb. 3000 m2-es padlómozaikokat tekintjük meg. A 18 millio Euroért restaurált mozaikpadló -melynek egyes jelenetei bejárták a világsajtót, 2013 januárjától látható teljes egészében és pompájában. Programunk folytatásaként Agrigentoba, a Templomok Völgyébe érkezünk, ahol a szintén világhírű, görögök által épített templomok maradványait keressük fel. Itt található többek között a Concordia templom is, amely az ókori világ egyik legépebben fennmaradt dór emléke.

 

5. nap:  Egésznapos Siracusa kirándulás
Reggeli után városnézés Siracusában, a barokk fővárosban helyi idegenvezetővel. Katedrálisát a korábbi Athéné templom átalakításával az i. sz. 7. században építették. A siracusai régészeti park igen gazdag az ókori emlékekben (római amphiteátrum, görög színház, II. Hieron oltára, latomiák, Dionüszosz füle), míg az 500 m széles 1 km hosszú Ortigia-szigeten a barokk nevezetességeket tekinthetik meg.

 

6. nap:  Pihenés a tengerparton vagy a szállodában.
Pihenés a tengerparton vagy a szállodában.

 

7. nap: Egésznapos hajókirándulás Lipari és Vulcano szigetekre
Utazás autóbusszal Milazzoba, onnan egy elegáns hajóval jutnak el Liparira, majd tovább utazás szintén hajóval Vulcano szigetére, ahol szabadidő és fürdési lehetőség a kénes sárfürdőben. Hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni-sziklák körül, majd visszahajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába.

 

8. nap: Pihenés a tengerparton/szállodában vagy délelőtt fakultatív kirándulás a „Keresztapa” nyomában
A híres amerikai rendező Coppola, Forza d’Agro és Savoca nevű településeken forgatta a négy Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a Keresztapát. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a Bar Vitelli teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot. Forza d’Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templomban Giacobello Da Messina különös festményét csodálhatjuk meg, altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket. Délután indulás Cataniába, ahol a város főbb nevezetességeivel ismerkedünk meg (Dóm, Fő tér, Via Etnea). Utána transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járattal Budapestre.

 

 

Tájékoztató a fakultatív programokról, a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: 1,00 EUR/fő/éj.
 • Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 55 EUR/fő.
 • A Keresztapa nyomában (min. 15 fő): 21.900 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Piazza Armerina / Agrigento (min. 15 fő): 31.900 Ft/fő - irodánkban fizetendő

A fakultatív programok csak bizonyos számú részvevővel indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

Az árváltoztatás jogát fenntartják

ÁrakLejárt: 2023. július 16.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • repülős utazást a megadott útvonalon
 • megadott poggyászt
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat
 • foglalási díjat
 • reptéri illetéket

Az ár nem tartalmazza:

 • idegenforgalmi adót
 • feladható poggáyszt
 • fakultatív programokat, belépőket
 • egyágyas felárat - kérje ajánlatunkat
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2,8%-a

Bruttó árazás 2023-ban is!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Olaszország: Róma és Nápoly között félúton élménybeszámoló

útibeszámoló
Fiuggi, a fürdőváros és Montecassino Róma és Nápoly között jártunk, mely terület kevéssé ismert a magyar turisták körében. Utunk első állomása Sabaudia tengerparti város és környéke volt. Kellemes meglepetés volt ez a partszakasz számunkra, először jártunk erre. Népszerűbb az olasz Adria vagy Sorrento-Amalfi...
+36 20 459-5424 Kapcsolat