Olaszország: Róma és Nápoly között félúton élménybeszámoló

Fiuggi, a fürdőváros és Montecassino

Róma és Nápoly között jártunk, mely terület kevéssé ismert a magyar turisták körében.
Utunk első állomása Sabaudia tengerparti város és környéke volt. Kellemes meglepetés volt ez a partszakasz számunkra, először jártunk erre. Népszerűbb az olasz Adria vagy Sorrento-Amalfi környéke a magyar utazóközönségnek. Itt igen kevés hotel van, azok is magasabb áron, mint amit az észak-olasz Adria kínál, de egészen más a hangulat is! Vadregényes a táj, hangulatos homokdűnék között, fahidakon és fapallókon közelíthetjük meg a szabad strandot! Egészen különleges és egyéni a strand hangulata! Mintha valami egzotikus tájon lennénk, a külvilágot kirekesztve, a strandon való pihenés teljes kikapcsolódást nyújt! Szállásunk 4 csillagos hotelben volt, mely minden igényt kielégített.

Ha valaki itt nyaral, akkor látogasson el Terracina, Sperlonga, Montecassino és Fiuggi városába is! Nekünk ez a második és harmadik napi programunk volt.
Sabaudiához hasonlóan kellemes meglepetés volt számunkra Terracina és Sperlonga városok is, melyek történelmi belvárosa igazán magával ragadó! Hangulatos sikátoraiban megérint bennünket a történelem lehelete! Hosszú, homokos strandjai igazi kikapcsolódást, pihenést jelentenek az ott nyaralóknak!

Ha a tengerpart után egy kis történelmi kirándulásra vágyunk, akkor ajánlom Montecassino bencés kolostorának megtekintését! A II. Világháború során sajnos teljesen megsemmisült - kivéve Szent Benedek kriptáját -, de újjáépítették. Többször is lerombolták a kolostort az idők során. A mai az ötödik újjáépített épület.  
A kolostor működésének van egy magyarországi hasonlatossága, a főapátot a pápa választja, ahogy a Pannonhalmi Bencés Főapátság esetében is!

Tovább haladva Lazio tartományban, elérkezünk Fiuggifürdővárosába, mely nagyon népszerű a helyiek körében! Golfpályájáról és ivókúráiról híres, mely során kálciumban és magnéziumban gazdag ivóvizét élvezhetik a turisták! Elmarad a magyarországi fürdővárosok infrastruktúrájától annyiban, hogy nincs  városi fürdője, de a hotelek többsége medencével, szaunával, jacuzzival és egyéb wellness szolgáltatásokkal rendelkezik, ahogy mi is kipróbálhattuk belvárosi hotelünk kényeztető wellness részlegét.
Hegytetőn fekvő történelmi óvárosa igazán különlegessé teszi a várost! Az óváros kiterjedt, akár több órás sétát is tehetünk városnézés címén! 
A modern városközpontban üzletek sokaságát, hentes üzleteket, cukrászdákat és éttermeket találunk! 

Összességében azt tapasztaltam, hogy a Róma és Nápoly közti régió kulturális látnivalókban, szórakozási, strandolási lehetőségekben is igazán gazdag terület, mely kellemes meglepetést fog jelenteni minden odautazónak!

Galéria megnyitása (64 kép)