Isztambul ragyogása repülővel

A világ egyik legfestőibb városa, mely nem csak Európát és Ázsiát köti össze, hanem a múltat a jelennel, a modern európait a misztikus keletivel. Fantasztikus időutazáson veszünk részt, amit Isztambul lélegzetelálltó fekvése, a mesés keleti bazár, a nyüzsgő szines utcai forgatag, és hajókázás a Boszporuszon koronáz meg. Merüljünk el a csodás kelet varázsában!

Isztambul időjárás előrejelzés
Dátum 07.25. 07.26. 07.27. 07.28. 07.29.
Időjárás
Maximum 31°C31°C28°C30°C30°C
Minimum 25°C25°C24°C23°C24°C
Eső (mm) --4--
Szél (km/h) 27 ↙25 ↙22 ↓26 ↓29 ↙
Vissza a képekhez
Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli
Szobatípusok:
2-3 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnusok, 3 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Távolság Budapesttől:
1330km
Egyéb:
Min. 25 főtől

Fontos tudnivalók

 • Beutazási feltételek: 2022.11.11-től magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Törökországba. A személyi igazolványnak vagy az útlevélnek még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő beutazást követően.

  Naprakész információk: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/torokorszag

 • Erre a programra az ÁSZF-et kiegészítve egyedi szerződési feltételek vonatkoznak!!

 • Az útra speciális lemondási feltételek vonatkoznak.
  A kötbér összege az utazó lemondása esetén -mivel a repülöjegy nem visszatéríthetö-: 
  szerzödéskötéstöl - 36 napig: 40% 
  35-22 napig: 60% 
  21-16 napig: 70% 
  16-8 napig: 100% 
   
  A kötbérbe beletartoznak a repülöjegyhez kapcsolódó költségek is! 
  Repülôvel történô utazás esetén a légitársaságok által biztosított repülôjegyek módosítására, lemondására az egyes légitársaságok által kiadott szabályok vonatkoznak. Az Utazásszervezô nem felel a közlekedési vállalatok menetrend-változtatásaiért, járatainak késéseiért, szolgáltatásának elmaradásáért, az ezekbôl következô további szolgáltatások elmaradásáért, illetve a lemondással kapcsolatos visszatérítési üzletpolitikájáért.

 • A program/és vagy azok sorrendje a repülő menetrendjének, és a tenger hajózhatóságának függvényében változhat. Az első és utolsó napi program hossza a repülő menetrendjének függvénye.
  A szálloda esetleges rendezvényének idejére fenntartja a jogot a medence használatának korlátozására.

Elhelyezés

 • 4*-os, központ közeli szállodában 3 éj

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza
 • Vacsora felár ellenében (2 alkalom):  14 900 Ft/fő - foglaláskor fizetendő

Utazás

 • A Turkish Airlines menetrendszerinti járatával.
 • Tervezett menetrend 2024-ben: Budapest - Isztambul  09:00-12:15, Isztambul - Budapest  18:35-19:35
 • Reptéri illeték, 23 kg-os feladható poggyásszal, üléssel, 1 db 8 kg-os kézipoggyásszal: 59 900 Ft/fő (154 EUR/fő) - foglaláskor fizetendő

Program

1. nap: Budapest - Isztambul -  Szulejman mecset - Nagy Bazár
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal. Autóbuszos transzfer, elfoglaljuk a város központjához közeli szállásunkat. Fakultatív programunk keretében gyalogosan ellátogatunk a csodás látnivalókkal büszkélkedő Szulejman mecsetbe, melynek kertjében I. Szulejman és feleségének Hürrem szultánának türbéje található. A lenyűgöző mecset után elsétálunk a Nagy Bazárhoz. Ez a mesebirodalom a világ egyik legnagyobb fedett piaca, mely a keleti kézműves áruk világával csábít. Szabadprogram keretében vásárlási lehetőség, majd  barangolhatunk a környék hangulatos, nyüzsgő, zegzugos utcáiban, egyéni vacsorázási lehetőséggel. Program után visszatérünk a szállodába.

 

2. nap: Isztambul titkainak felfedezése
Reggeli után fakultatív városnézés helyi idegenvezetővel. (25 Eur/fő). Séta a főbb nevezetességek bűvöletében, a Kék mecset monumentális, tiszteletet parancsoló épülete néz le ránk Isztambul történelmi, Szultanahmet negyedében. Szultán Ahmed dzsámija, az oszmán építészet remeke, a világörökség része. A csodás épületek láttán átérezzük az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát és felsőbbrendűségért. A csodálatos, hat minarettel körbevett mecset méltó párja a Justinianus császár által építtetett Szent Bölcsesség mecset, az Ayasofya, melyet belülről is megtekintünk. Ellátogatunk Isztambul egyik legizgalmasabb és legrejtélyesebb látnivalójához, a Topkapi palotához. A négy udvart és számos csodás épületet magába foglaló komplexumban éltek és kormányoztak az ottomán birodalom szultánjai. A  továbbiakban a káprázatos I. Justinianus bizánci császár Elsüllyedt Palotája vár ránk, mely az Isztambul alatt fekvő több száz hajdani víztározó legcsodálatosabbika. Visszatérünk a szállodába. Estére különleges, extra fakultatív programot ajánlunk, hajókázás a Boszporuszon műsoros vacsorával. Nincs szebb látvány a kivilágított öböl és a tükröződő víz látványánál, a rejtélyes, keleti zenés műsor és ízek ötvözetével. (Fakultatív vacsora a Boszporuszon, ár: 60 Eur/fő). Ezen a napon nincsen egyéb vacsorázási lehetőség.

 

3. nap: Boszporusz hajókirándulás- Camlica mecset-  az Ázsiai oldal hangulatával
Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás autóbusszal és hajóval. Reggeli után autóbuszra szállunk, és ellátogatunk a Fűszer bazárba, ahol vásárlási lehetőség, elvegyülve a színes forgatagban. A Fűszer bazártól autóbusszal elmegyünk a kikötőbe. Hangulatos hajókázásra invitáljuk a Boszporuszon, ahol utunk során pompázatos villák köszönnek ránk. Útközben a partról buja parkok, csodaszép paloták és vízparti kúriák mosolyognak ránk. Kikötünk a város ázsiai oldalán és meglátogatjuk a lenyűgöző Camlica mecsetet. A mecset Törökország valaha épült legnagyobb mecsete, teraszairól mesés kilátás nyílik a városra. A Boszporusz hídon keresztül busszal visszatérünk az európai oldalra, és élvezzük Isztambul híres sétáló utcájának az Istikal caddesi nyüzsgését. Üzletek sokasága, kávézók, cukrászdák, éttermek várják a vendégeiket. Szabadprogram keretében séta az idegenvezetővel a Galata toronyhoz vagy a Taksim térre. Visszatérünk a szállodába a késő esti órákban.  (Ár hajójeggyel: 60 Eur/fő)

 

4.nap: Hét torony-Pierre Lotti terasz - Miniaturkie - Galata híd
Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás veszi kezdetét. Ellátogatunk a Hét-torony-hoz (Yedikule), mely az egykori bizánci városfal egyik megerősített része, amit az oszmánok börtönnek használtak. Török előkelők és közrendűek mellett itt tartották fogva a fontosabb külföldi rabokat is, többek között több száz magyar foglyot is. Ezután egy fantasztikus kilátást ígérő hely hívogat minket. Pier Lottiról, egy itt élt francia íróról elnevezett mesés helyre látogatunk. Igazi ékszerdoboz a hely Isztambulban, az író emlékeit bemutató hangulatos kávézó-étterem teraszáról gyönyörködhetünk az Aranyszarv Öbölre letekintő panorámában, mely sok török sikersorozat egyik kedvelt színhelye is. Miniatürk- Törökország  csodás látnivalóinak, azok kicsinyített másainak fedezése a következő programunk. Magyar vonatkozású érdekessége, Gül baba türbéjének kicsinyített mása, melynek eredeti változata Budapesten található. Visszautazunk Galata hídoz, majd egyben.elbúcsúzunk a mesék birodalmától. A program után transzfer a repülőtérre a menetrend függvényében, hazautazás. (Fakultatív kirándulás ára: 45 Eur/fő).

 Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Audio-guide:2 200 Ft/fő/tartózkodás (6 EUR/fő)
 • Reptéri illeték, 23 kg-os feladható poggyásszal, üléssel, 1 db 8 kg-os kézipoggyásszal: 59 900 Ft/fő
 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő) 15 EUR/fő/tartózkodás
 • Fakultatív programok (min. létszám 20 fő):
 • 2.nap: Egész napos városnézés: 25 Eur/fő                              
 • este "Isztambul by night" műsoros vacsora hajókázással a Boszporuszon, transzferrel 60 Eur/fő
 • 3.nap: Buszos kirándulás Boszporusz nappali hajókázással (hajójeggyel): 60 Eur/fő
 • 4.nap:  Ázsiai oldal, Pier Lotti, Miniaturk 45 Eur/fő                  
 • Belépők és egyéb felárak:
 • Kék Mecset:                               ingyenes
 • Ayasofya:                             kb.    25 Eur/fő
 • Topkapi Palota:                     kb.    45 Eur/fő
 • Elsüllyedt Palota:                  kb.    19 Eur/fő
 • Szultan Ahmed Palota:                 ingyenes
 • Miniaturk: előkészületben

 

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülős utazást,
 • repülőtéri transzfereket
 • felsorolt programokat
 • magyar idegenvezető díját

Az ár nem tartalmazza:

 • audio guide költségét
 • Reptéri illeték, 23 kg-os feladható poggyásszal, üléssel, 1 db 8 kg-os kézipoggyásszal - változhat!
 • fakultatív programok
 • esetleges belépők díját
 • felárakat
 • helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, 
 • egyágyas felárat - kérje ajánlatunkat!
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető.

A repülőjegy árának függvényében a részvételi díj változhat!

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjTársítható2-3 ágyas szoba1 ágyas szoba
okt. 23-264/3179 900 Ft179 900 Ft229 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat