Albánia

A program csak az alábbi szállásokról érhető el:

ALBÁNIA

Látogasson el velünk Agioi Sarandába-Bouthrotoba (Butrint), az albániai régészeti lelőhelyekre és a „Kék szem”-be (Albánia leghíresebb nemzeti parkja).
Butrint egy régészeti lelőhely és ókori görög város Albániában, mintegy 20 km-re délre Sarandától, egy domb tetejére épült, kilátással a Candia csatornára.
Már az ókorban lakott volt. Butrint egy görög kolónia alapította. A bizánci fennhatóságú időszak után és egy rövid ideig tartó velencei megszállást követően, a város elnéptelenedett valamikor a késő középkorban a nedves talaja miatt. A mai régészeti lelőhely az UNESCO Világörökség egyike.
Saranda egy tengerparti város Albániában, Epirusztól északra, szemben Korfu szigetével. A város az ókori Onchismou település romjaira épült, amely a római időkben virágzott fel, mivel kereskedelmi állomásként működött a kontinens és Olaszország között. A város elpusztult az i.sz.552-ben a sorozatos gót támadások miatt.
Jelenlegi nevét a Negyven Szentek nevű bizánci templomról kapta, amelynek maradványait a város feletti dombon őrzik.
A modern város a török idők alatt alakult ki. A balkáni háborúk ideje alatt, 1913.február 18-án a görög hadsereg elfoglalta a várost és 1916 decemberében hagyta el.
A kikötőváros volt az olaszok erődítménye. 1939-ben itt szálltak partra és elfoglalták egész Albániát. A görög-olasz háborút követően, 1940.december 6-án a görög hadsereg ismét elfoglalta egy rövid időre, még mielőtt a német megszállás miatt elhagyta volna.
Napjainkban is létezik egy kis görög közösség a városban. Természetesen továbbra is működnek a görög iskolák és templomok.
Fontos!
Az eurót elfogadják Albániában, de kis címleteket tartson magánál - mert a visszajárót albán leksben kapja vissza. Kényelmes, gyalogló cipő ajánlott.

Ára: kb. 50 EUR

Albánia - SarandaAlbánia - SarandaAlbánia - tengerpartAlbánia - Buthrin Albánia - Buthrin Albánia - Buthrin Albánia - Buthrin Albánia - Buthrin