Parga időjárás előrejelzés
Dátum 07.19. 07.20. 07.21. 07.22. 07.23.
Időjárás
Maximum 31°C30°C28°C29°C30°C
Minimum 27°C27°C26°C25°C25°C
Eső (mm) -----
Szél (km/h) 17 ↘13 ↙15 →16 →19 ↘
Vissza a képekhez

Parga nyaralás

Parga egy aprócska kis falu, mely Görögország észak-nyugati partvonalán fekszik. Görögország egyik legszebb települése elhiteti Önnel, hogy valamely görög sziget településén jár. A helyiek büszkék az országban egyedülállóan tiszta és érintetlen partjaikra és kiváló, tradicionális mediterrán konyhájukra.

Parga az Epirusz régió dél-nyugati részén fekszik, közel az Acheron folyóhoz, Preveza és Igoumenitsa városa között, Paxi, Antipaxi és Korfu szigete mellett.

Mint turisztikai célpont, Parga Epirusz kincseként is ismert, mint egy még romlatlan üdülőhely, köszönhetően annak, hogy sokáig inkább a görögök körében volt népszerű a település. Ennek köszönhető a falu egyedülálló bűbája és szépsége. A település karaktere dinamikus és modern, erős tradicionális elemekkel. Minden nyáron turisták sokassága keresi fel a települést.

Pargán és környékén rengeteg turistacsalogató helyet találunk. Itt találkozik a gazdag történelmi örökség és a népi hagyományok. Az egyedülálló természeti szépség váratlan és felejthetetlen élményekkel gazdagítja az idelátogatókat. Az égszínkék tenger és aranyszínű homokos strandok, zöldellő, buja völgyek és kristálytiszta vizű folyók váltogatják egymást. Itt egyszerre jelen van a modern turisztikai infrastruktúra és a hagyományos görög vendégszeretet.
A "legendás" Parga, Epirus ékköve minden évben vendégül látja a világ minden részéről ideérkező rajongóit. A város egy velencei vár mellé épült, amely a nyári hónapokban tele van élettel. Csodálatos strandjainak szépsége elkápráztatja a szemünket. Egyrészt a tenger mélykék színe, másrészt a zöldellő olajfaligetek, amelyek a partokig érnek.
 Az élettel teli Valtos, Lichnos, Ai-Giannakis, Sarakiniko és Agios Sostis. Nyugalom és pihenés, vízi sportok, séták és felfedező túrák, kulturális események, helyi termékek, intenzív éjszakai élet. Megtalálhatóak itt a festői vendéglők, igényes éttermek, hagyományos szállások épp úgy mint a luxus szállodák.
Acheron szellemidéző helye, amely az ókori világ leghíresebbjének számított, csalogatja a látogatót, hogy kövesse Odüsszeusz nyomát egészen Hádész kapujáig oda, ahol az Acheron és a Kokytos egymásba folyik.
A fejlődő Kanallaki, a kallikratoszi megye székhelye, amely közigazgatási, mezőgazdasági és állattenyésztési központ is egyben.
A festői halászfalu, Ammoudia az Acheron folyó torkolatánál, a csodálatos tengerpart, Loutsas, a fenyvesekkel körülvett Alonaki, a páratlan természeti szépségű, Skala, és Kerentza, mind-mind zöldellő hegyekkel körbevett, gyönyörű és felejthetetlen falvacskák.

egyéni busz repülő Térkép
repülővel199 900 Ft/főtől
repülő új Térkép
egyénileg264 000 Ft/főtől
repülő Térkép
repülővel189 900 Ft/főtől
repülő Térkép
repülővel199 900 Ft/főtől
egyéni busz repülő Térkép
repülővel204 900 Ft/főtől
repülő Térkép
repülővel199 900 Ft/főtől
repülő új Térkép
repülővel199 900 Ft/főtől
egyéni busz Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni busz Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni busz repülő új Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
További ajánlatok betöltése...

Utazás Pargára autóval

Parga busszal