Orebić gyerekkel 2. - élménybeszámoló

Első kisgyermekes nyaralásunkat töltöttük Horvátország Orebićén, mely jó választásnak bizonyult. Igaz, kicsit messze van, de éjszaka nagyon jól lehetett az autópályán haladni. Szállásunk a Matea házban volt, ahol nagyon jól éreztük magunkat, az apartmanhoz tartozó kis terasz mindig árnyékban volt, így a meleg is elviselhető volt. Babakocsinkkal akadály nélkül lehetett lejutni a tengerpartra, bár a betonozás helyenként a budapesti utcákra emlékeztet. Naponta sétáltunk ki a kikötőbe és vissza, érintve a fagyizót, ahol a gyerek elfogyasztotta az éppen aznapi uzsit. Korcula városa igazi ékszerdoboz, de a kis vízitaxi Roko kapitánya is felejthetetlen élményt nyújtott zenéivel és a lábbal irányított hajójával.

Az éttermi félpanziót választottuk, finomakat ettünk, még gyerekszék is volt az étteremben. Ahogy tapasztaltuk, ez elég ritka szolgáltatás Orebićen.

A tengerpart sziklás, kavicsos, de kicsi gyerekkel is „járható”. Ami nagyon jó, az a tengeri kajak. Többször is béreltünk 1-1 órára és evezgettünk (pontosabban a férjem), mi meg elöl ülve élveztük a csónakázást, a tengeri sünök látványát és a hullámokon való ringatózást. 
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, lehet, hogy jövőre is benevezünk egy hétre.

Galéria megnyitása (13 kép)