Orebić látnivalók

Dubrovnik

Ha már sorra vette Orebić látnivalóit, érdemes ellátogatni a megunhatatlan Dubrovnikba. Horvátország legkedveltebb városa méltán vált az világ örökség részévé. A Földközi-tenger mentén húzódó városban számtalan érdekességre lelhetünk.

További információk

Éjszakai hajózás Korčula körül

Magával ragadó látványt biztosít Marco Polo szülővárosának éjszakai felfedezése. Orebić látnivalóinak szinte közvetlen szomszédságában fellelhető városba hajóval könnyedén eljuthatunk.Korčula az egykor Velencéhez tartozó, Tihany méretű szigeten elnyúló erődített város, érintetlen középkori szerkezetével, házaival, sikátoraival, robosztus várfalaival és hangulatos éttermeivel Dalmácia egyik legvonzóbb térsége.

További információk

Hajókázás Orebić közelében

Egész napos hajókázás nagyszerű kikapcsolódást nyújt Orebić látnivalóinak megtekintése után.A program során  a környező szigetek és sziget részeket (Maisan - Vrnik - Badija - Lumbarda útvonalon) van lehetőség megcsodálni. Az utasokat házi készítésű pálinkával és dalmát borral vendégeli meg a hajóskapitány.

 

További információk

Hegymászás Orebićen

Az egyik legegészségesebb módja a városnézésnek, ha egybe kötjük egy frissítő túrázással. Orebić páratlan fekvése számtalan lehetőséget nyújt a hegymászáshoz. Edzettebb hegymászók átlagosan 3,5-4 óra alatt hódítják meg Orebić csúcsát. A Szent Illés (961 m) hegy megmászásakor teljes rálátást nyerhetünk Orebić látnivalóira.

További információk

Kajakozás

Az aktív nyaralás kedvelőinek kiváló lehetőség lehet a tengeri kajakozás. Az evezéssel eddig még nem próbálkozók számára is felejthetetlen sikerélményt nyújthat ez a fajta kajakozási forma. Orebić látnivalói között meg kell említeni a környező lakott és lakatlan szigetek. Felfedezésük a legprofibb Necky típusú kanadai tengeri kajakokkal külön kiváltságot jelent, hisz olyan helyekre juthat el az ember, ahol teljes nyugalomra lelhet.

További információk

Stoni erőd

Orebić látnivalói kapcsán fontos megemlíteni Ston városát, hisz nyaralásunk helyszínére az említett városon át vezet az út. Ston különlegessége abban a várfalban rejlik, amelynek komoly védelmi szerepe volt egykoron. Európa leghosszabb kőfalát a Kínai Nagy Fal „kistestvéreként" is emlegetik. A gazdag történelmi múltra visszatekintő városba mindenképp érdemes egy nagy sétát tenni.

További információk