Ez az élménybeszámoló részt vesz nyereményjátékunkban.

Egy igazi görög sziget: Karpathos

Amikor a repcsi leszállt a szigeten karpathosi nyaralásunk idején, azt gondoltam hogy ez valami tévedés lesz, és majd a csacsi transzfer jön értünk. De NEM… jött a busz és megérkeztünk a karpathosi szállásunkra, ahol a kutya se várt. Egyszer csak megérkezett a tulajdonos, és kiosztotta a stúdiókat illetve az apartmanokat.

 

Mi a 1.sz. stúdiót kaptuk meg ami dupla teraszos volt ez már luxusJ!!! a bejárati ajtót kinyitottuk és a tengerrre leláttunkJ Minden második nap takarítás szemét kiürítés tiszta ágynemű és törölköző(K)… ja és még konyharuha is volt!!! A konyha kerámia lapos tűzhely!!! hűtő szekrény nagy!!! legalább 60 literes fagyasztó+ 120 literes hűtő. Igazán elfért benne minden. Nagyon tiszta és rendezett volt a stúdiónk!

 

Autót béreltünk 40 EUR/nap Toyota AYGO (70-75 LE) ettől azért erősebb autó jobb lett volna.. a benzin 1,90- 2 EUR/liter!!!De erre a szigetre kell az autó vagy motor vagy valami mert a helyi közlekedés tulajdon képen nulla. MI 3 napra béreltünk és tökéletesen bejártuk a sziget minden zeg-zugát!!!

 

Gyönyörű öblök , hegyek sziklák virágok cserjék fenyő (pinyák)….. és hát az utak : ha főútvonalon vagy az teljesen jó néha  egy sávra szűkül de kalandos!!! oda kell figyelni !!!! sok a szerpentin a meredek kanyargós út! Aki szeret vezetni garantáltan élvezni fogja!!!!IMÁDTAM!!!Egy idő után már nem számított hogy van korlát vagy nincs!Itt nem lehet eltévedni pici a sziget és minden út visz valahovaJ A görög ételek még mindig nagyon finomak!!!

 

Az idő nagyon jó volt néha felhőt is láttunk, mindig fúj a szél ( ez kibírható!!!!) szinte jó mert enyhíti a nagy meleget.

Nagyon jól éreztük magunkat!!! Mindenkinek szívből ajánlom… gyönyörű sziget …nagyon tardicionális!!!!! nagyon GÖRÖG!!!:) Viviennek is már kintről megírtam ezt látnia kell!!!

Kimondott szórakozó hely nincs , de helyi élő zene van  … rengeteg taverna, kávézó.. PIGADIA tényleg olyan mint a fényképeken igazi ékszer doboz!!!

 

Igazán bevállalós Csajok vagyunk….. a nyugdíjasnak hitt nyaralásból egy kalandos, mókás, vicces, élményekben dús  nyaralás lett!!!

 

Nagyon köszönöm  !!!!

Jó nyaralás volt!!

 

Puszillak

Babi

(Glotz Róbert Jánosné, Karphatos - Pantheon Apartmanház, 2014.09.04-11.)