7 ok, hogy miért jó Szlovákiában síelni és milyen nagyszerű kalandokra csábít a Gopass

 

Szlovákiában síelni kiváló ötlet. A Magas- és Alacsony-Tátra legnépszerűbb pályáit még a Világkupa sztárjai is kipróbálták. Mondunk 7 okot, hogy miért éri meg útnak indulni Szlovákiába a téli kalandok kedvelőinek.

1. Mert a szlovákok imádnak síelni

Az ország síelőinek száma (a népesség 18%-a) a világon a tizedik legmagasabb. Kiváló minőségű síterepek találhatók az Alacsony- és a Magas-Tátra legnagyobb és legmodernebb síparadicsomaiban, ahol csúcskategóriás hóbiztosító eljárások és rendszerek teszik lehetővé az 5 hónap síelést minden évben. Szlovákiába el lehet jutni kényelmes vonattal, busszal, de autóval a legegyszerűbb. Budapestről 4 óra alatt elérhető a Tátra, de busszal is csak 5,5 óra az út.

 

 

 2. A Jasná miatt

Jasná a szlovák sípályák királynője, az olimpiai bajnok síelő, Petra Vlhová hazai pályája, továbbá a Világkupa egyik helyszíne. Szlovákia legnagyobb, tökéletesen karbantartott sí „arénája” több mint 50 km-en kínál nagyszerű feltételeket összes nehézségi szinten. A pályákat több Világkupa sztár tesztelte, a freeride zónák könnyen elérhetők, a téli síiskola komplexum pedig felejthetetlen pillanatokat szerez a kezdő és a tapasztaltabb síelőknek egyaránt. Sőt, a különböző aprés-ski szórakozásról a legjobb DJ-k és művészek gondoskodnak egész szezonban a Ratrak színpadon és a Happy End klubban, amire Jasná szintén különösen büszke.    

 

 

3. A Magas-Tátra miatt

Szlovákia legmagasabb hegysége, a Magas-Tátra emlékezetes pillanatokat és felejthetetlen kalandokat ígér. A sport rajongói a hegyek ölelésében, a csúcsok között lélegzetelállító kilátás mellett hódolhatnak a szenvedélyüknek. Starý Smokovec-ben igen népszerű az éjjel-nappal nyitva tartó 2,5 km hosszú szánkópálya. Összesen 24 km pálya található három hegyen, melyek karaktere teljesen eltérő. Tátralomicon felfedezhetjük Szlovákia leghosszabb pályájának varázsát, ráadásul a Lomnici-nyereg és Tátralomic közötti távolságot Közép-Európa legnagyobb szintkülönbsége jellemzi. Számos aprés-ski program és családi kaland vár az ideérkezőkre.
A Štrbské Pleso, az a Csorba tó sípálya népszerű lesikló, szlalom és sífutó pályákat is biztosít. A Magas-Tátrában található Csorba-tó sípályán és Jasnán is a Fresh Track program felejthetetlen élményt kínál reggel még a felvonók és a sípálya hivatalos nyitás előtt a frissen kezelt sípályákon, amit egy finom reggeli követ.  

 

 

4. A tátrai Jégtemplom miatt

A Tátra legnépszerűbb téli attrakciója Hrebienokban épült fel 1285 méteren. A több tonna jégből készült templomot minden évben a világ ismert épületei inspirálják. Korábban a látogatók megcsodálhatták a párizsi Notre-Dame-ot, a római Szent Péter Bazilikát vagy a barcelonai Sagrada Familiát. A Jégtemplomra évente ezrek kíváncsiak, akik valami különlegeset szeretnének látni november és április között.

 

 

5. Mert a szállások személyre szabottak

A TMR hotellánc emlékezetes pillanatokat és szálláshelyeket kínál Szlovákia híres hegyein. A vendégek választhatják a történelmi Art Nouveau hotelek luxusának kényeztetését a Magas-Tátrában (Grandhotel Praha, Grandhotel Starý Smokovec), válogathatnak a modern boutique szállodák kínálatából az Alacsony-Tátrában (Pošta hotel, a felnőttbarát Tri studničky hotel), vagy megszállhatnak a korszerű és stílusos erdei házakban a pályák mellett.  A 2634 méter magasan fekvő Lomnici-csúcson eltöltött éjszaka egy életre szóló élményt nyújt, ahogy a Chopokban, 2004 méter magasan található Rotunda hotel is Jasnában. Akik jobban kedvelik a wellnesst, mint a síelést, imádni fogják a legnépszerűbb szlovák víziparkok, a Tatralandia és a Bešeňová területén elhelyezkedő modern hoteleket.

 

 

6. Mert a szállás ára tartalmazza a síbérletek (és az aquapark belépők) árát is

Egyedi ajánlat azok számára, akik szeretnék kihasználni a hegyek nyújtotta előnyöket. Minőségi síelés, szórakoztató aprés-ski programok, kiváló gasztronómia, pihenés – nemcsak a szállodák wellness központjaiban, de az aquaparkokban is! A TMR hotellánc bármelyik hegyi szállodájában történő téli foglalás magában foglalja a síbérletet minden napra. Aki a Bešeňová vagy Tatralandia aquaparkban szeretné eltölteni a pihenését, a TMR hotellánc szállodáiban ingyenes belépőt kapnak az aquaparkokba, így a hotel vendégei nem csak a tucatnyi medencét használhatják, hanem szörfölhetnek a mesterséges hullámokon, részt vehetnek a fantasztikus szauna szeánszokon a világ minden tájáról érkező szaunamesterekkel.

 

 

7.A Gopass miatt – élmények Szlovákián kívül is

A Gopass elsősorban egy online shop, amely síbérleteket és jegyeket kínál több ország különböző pályáira. A Gopass rendszer a repülőjegy vásárlásának elvén működik, azaz minél hamarabb vásárolunk, annál kedvezőbb árhoz jutunk. Ezáltal a síelők már előre, meglepően jó áron tudják megtervezni az utazásukat. A Gopass egy hűségprogram is, ami kedvezményre váltható pontokkal jutalmazza a vásárlásokat. A Gopass ezen felül egy olyan kártya, ami síbérletként, vízipark belépőként is szolgál, illetve hozzáférést ad számos szolgáltatáshoz és termékhez több európai országban is. Mobilalkalmazása minden fontos, valós idejű információt tartalmaz a pályákkal és az eseményekkel kapcsolatban, beleértve a saját síelésünk adatait is. A Gopass tagság számos előnnyel jár, többek között a legjobb áron juthatunk jegyekhez, kedvezményeket és különleges ajánlatokat kínál, megússzuk a jegyirodákban való sorban állást, lehetővé teszi az otthonról történő kényelmes vásárlást. Több információ a https://www.utazas.info/gopass oldalon található.

 

 

 A cikk megjelenését a Tatry Mountain Resorts támogatta.

Fotó: Marek Hajkovsky 

 

 

Jelenleg nincs foglalható ajánlatunk.