Virágos Toszkána & homokos tengerpart

 Egy hét Olaszország legszebb tájain és városaiban, sok programmal, látnivalóval és pihenéssel egybekötve.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető / félpanzió
Szobatípusok:
2-3 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnus - 6 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában
 • 2 ágyas szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • vacsora igényelhető felár ellenében: 18.000,-Ft/fő,- irodánkban fizetendő

Utazás

 • autóbusszal
 • Felszállási lehetőségek: 
  -Budapest-Déli pu. Koronaőr köz: 05:30
  -Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
  -Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
  -Balatonlelle-Marche: 07:35
  -Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

Program

1. nap: Budapest-Tirrenia
Kora reggeli találkozó Budapesten, a Déli Pályaudvarnál. Elutazás a Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Vár Itália egyik legfestőibb régiója! Toszkánát említve először szinte biztosan a ciprusokkal tarkított toszkán dombok, finom borok, elbűvölő kisvárosok képe ötlik fel mindenkinek a szeme előtt. Programunk során bejárjuk a tartomány legszebb városait és pihenhetünk is toszkán tengerparton. Tirrenia tengerparti üdülővárosába, az esti órákban érkezünk. (A medencés szálloda a homokos tengerparttól 300 méterre helyezkedik el.)

 

2. nap: Livorno
Reggeli után félnapos kirándulás a Tirreniától délre fekvő Livorno városába.Gyalogos sétánkat a Via Grandéról végig sétálva kezdjük, ahol a Repubblica teret, a  Piazza Grandét és a Szent Ferenc Katedrálist érintve,  érkezünk a színes házakkal szegélyezett, festői kikötőbe. Innen nyílik a partvonalon a régi erőd és a Medici család idejében épített megfigyelő bástya. Lehetőségünk lesz a „Kis Velence”  városrész bejárására a lagúnákon keresztül a helyi gondolákkal, majd rövid szabadidő és visszautazás a szállodába. Délután szabad program, pihenés a tengerparton.

 

3. nap: Pisa-Torre del Lago
Reggeli után az Arno partján fekvő Pisa városát keressük fel. Az egyik legrégebbi olasz város a Tirrén-tengertől 7,5 kilométer távolságban várja a látogatókat. Érkezésünk után dotto vonattal járjuk be Pisa városát. Útvonalunkon láthatjuk az Arno folyó két partjára épült kereskedő palotákat, a Pisa első templomát a San Pietro templomot, a Mediciek palotáját és a Ponte Mezzot is. Kisvonatos kirándulásunk után a Csodák mezejére érkezünk, ahol Itália első nagyszabású egyházépület együttesével ismerkedünk, a Dómmal, Keresztelő Kápolnával és a Ferde Toronnyal. A Piazza dei Miracoli vagy Dóm tér az UNESCO Világörökség része, rendkívüli műemlékei elkápráztatnak szépségükkel. A tér látogatása után gyalogos sétát teszünk az egyetemi botanikus kertbe, melyet 1544-ben a Medici család uralkodója alapított, és lett ezáltal Európa legelső füvészkertje. Városnézésünk során érintjük a különleges Santa Maria della Spina , kis gótikus templomát is a folyó melletti sétányon. A templom nevét onnan kapta , hogy relikviaként őriz egy tüskét (spina), amely a Krisztus fejére tett koronából származik, és amit az 1330-as években egy kereskedő hozott Pisába. Pisa megtekintése után látogatás a Puccini Villában, Torre del Lagoban, majd csónakázási lehetőség a Massaciuccoli tó vizén, ahol az éves Puccini fesztiválokat szokták megrendezni. Visszaérkezés a szállásra a késő délutáni órákban, majd fürdőzési lehetőség a szálláshoz közeli partszakaszon.

 

4. nap: Firenze és az Appeninek Kolosszusa
Reggeli után fakultatív kirándulási lehetőség Firenzébe. (Ár: 30EUR/fő) Utazás Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe. Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedő Firenze, közel 383 ezer lakosával, Olaszország legszebb nagyvárosai közé tartozik. A város tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen évszázadokon át a Medici-család uralta, 1865-70 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. Firenze látnivalói között számtalan művészeti és történelmi emlék található, a város központját 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Gyalogos városnézés a történelmi városközpontban, ahol programunkat a Szent Kereszt templom megtekintésével kezdjük. A város pantheonjának is nevezett ’Santa Croce’ templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. Sétánk során érintjük a híres Uffizi képtár épületét, majd a város politikai központja a 'Piazza Signoria' következik. Megnézzük a Városháza épületét, a 'Loggia dei Lanzit' híres szobraival, majd elsétálunk a város jelképéhez, a híres 'Ponte Vecchio' hídhoz. Gyalogos sétánk a Dóm térre vezet. A Keresztelőkápolna, a Giotto féle harangtorony és a lenyűgöző 'Santa Maria del Fiore' épületének megtekintése után, Medici Palota következik, mely a város szívében a Dóm tértől néhány percre található, és I. Cosimo palotája volt. Firenzei városnézésünk után felkeressük az Appeninek Kolosszusát, a Villa Demidoff parkját. Sokak szerint ez ma a legnagyobb és legszebb park Toszkánában. A Kolosszus Giambologna alkotása, akiről a reneszánsz kor úgy emlékezik, hogy Michelangelo után a második legjelentősebb szobrász.  Séta a vízesésekkel, szobrokkal, tavakkal díszített parkban majd visszautazás a szálláshelyre.

 

5. nap: Lucca-Collodi-Carrara
Reggeli elfogyasztása majd fakultatív kirándulás a falakkal körülölelt festői Lucca városába. (Ár: 30EUR/fő)  Gyalogos városnézés Puccini szülővárosában a legfontosabb látnivalókkal: Amfiteátrum, Puccini szülőház, Napóleon tér és a San Martino Dóm megtekintése. Programunk Collodi városkájában folytatódik, ahol a Toszkán kertépítés remeke, a barokk és reneszánsz szobrokkal díszített Garzoni kertet keressük fel. A városban született Pinokkió meséjének története is. A meseregény szerzője, Carlo Lorenzini azaz Carlo Collodi, itt töltötte gyermekkorát, innen az írói álnév is. Séta a Giardino Garzoni impozáns parkjában, ahol szökőkutak, kanyargós lépcsősorok, Pillangó ház vár ránk. A kertet 1652-ben kezdték építeni a Garzoni család megbízásából reneszánsz és barokk stílusban. A park látogatása után élménytúrára indulunk, a híres márványbányák irányába. Carrara bányáit jeep túrával járjuk be, ahol betekintést nyerhetünk a márvány feldolgozásba, megnézzük hol bányászták a tömböt Mátyás király díszkútjához, vagy hol nyugodott az elátkozott tömb, amiből a Dávid szobor készült.

 

6. nap: Elba szigete
A mai napon látogatást teszünk a Toszkán szigetvilág legnagyobbikán, Elba szigetén. Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk Napóleon száműzetésének színhelyére. Elba festői szigete, a toszkán partoktól 15 tengeri mérföldre fekszik és garantáltan mindenkit elkápráztat majd szépségével. Piombino kikötővárosába utazunk, ahonnan egy kellemes hajóút után érkezünk meg Elba „fővárosába”. Portoferraio-i érkezésünk után megtekintjük a híres Napóleon Villát. A Malmok palotája a sziget egyetlen igazi nevezetessége, mely Napóleon rezidenciája volt, ma pedig emlékmúzeum. Fantasztikus panoráma útvonalon folytatjuk utunkat a „Zöld szigeten”, ahol homokos strandok, mesés kis öblök és vad sziklapartok váltják egymást. Olajfa és fügefaerdők, szelíd gesztenyések borítják a domboldalakat, meseszép öblei pedig hívogatóan csábítanak fürdőzésre. Porto Azzurro városában látogatási lehetőség egy bánya múzeumban, ahol a sziget ásványvilágával ismerkedünk, illetve megkóstoljuk a jellegzetes helyi italokat és édességet. Szabadidő Marciana Marina tengerparti üdülővárosában vagy lehetőség kabinos felvonóval feljutni a sziget legmagasabb pontjára,  Monte Capanne csúcsára, 1019 méter magasságba. Délután búcsú a Tirrén-tenger gyöngyszemétől és visszautazás a szálláshelyre. (Ár: 45EUR/fő).

 

7. nap: Tirrenia-Budapest
Reggeli a szállodában, majd búcsú a toszkán tengerparttól. Megkezdjük utazásunkat Magyarország irányába. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi díj: kb. 10 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
 • audio-guide 2.100 Ft/fő
 • Idegenforgalmi adó: 2 EUR/fő/éj
 • Livorno-gondola 10 EUR/fő
 • Pisa dotto 10 EUR/fő
 • Pisa Santa Maria della Spina 2 EUR/fő
 • Pisa-Botanikus kert csoportos belépő helyi vezetéssel 5 EUR/fő
 • Torre del Lago Puccini Villa 7 EUR/fő
 • Csónakázás 7 EUR/fő
 • Carrara márvány múzeum 5 EUR/fő
 • Firenze helyi idegenvezető 5 EUR/fő
 • Villa Demidoff 3 EUR/fő
 • Santa Croce 8 EUR/fő
 • Medici Palota 10 EUR/fő
 • Collodi 13 EUR/fő
 • Elba felvonó 18 EUR/fő
 • Treviso fakt.prog: 20 EUR/fő
 • Asolo-Bassano del Grappa fakt.prog: 20 EUR/fő

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak. *A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2021. augusztus 10.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • buszos utazást
 • felsorolt programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt

 Az ár nem tartalmazza:

 • belépődíjakat, helyszínen fizetendő költségeket
 • fakultatív programokat
 • vacsora felárat: irodánkban fizetendő
 • egyágyas felárat: igény esetén érdeklődjön irodánkban
 • idegenforgalmi adót: kb. 2,00 EUR/fő/éjszaka, helyszínen fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjKétágyas szoba
aug. 30-szept. 57/6134 900 Ft

Egyágyas felár: kérjük érdeklődjön irodánknál

 

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat