Umbria csodás tájain Assisi-Perugia-Gubbio

Utazásunk során felejthetetlen élményeket halmozunk, betekintést nyerünk Toszkána elragadó látnivalóiba, Umbria fantasztikus műemlékeibe. Assisi Szent Ferenc nyomán lenyűgöző katedrálisok, templomok világában kalandozunk, valamint csodás virágözönnel borított terek, erkélyek, vízesések és természeti szépségek körítésével a környék gasztronómiai és kézműves életébe is betekintést nyerünk. A kulturális programok mellett ellátogatunk a festői Perugia városába, mely messze földön híres csokoládéfesztiválja nem csak az édesszájúaknak nyújt egyedülálló élményt. Megcsodáljuk a középkori, meseszerű Spello-t,  a fennséges Assisi-t, és a zamatos borokat rejtő Montepulciano-t. 

Csokoládéfesztivál -special:  a művészek a fesztivál alatt  hatalmas csokiszobrokat készítenek.  Az eseménynek van egy rendkívül csábító előnye is: a fesztivál belépés és minden tevékenység ingyenes. Az édesszájúak igazi csokoládéparadicsoma, szóval ne hagyja ki!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnus - 3 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 4 éjszaka hotel  4* Chianciano Terme (iroda véleménye 3*+) A standard szálloda kellemes elhelyezést biztosít.
 • Szobák: 2 ágyas (pótágyazható), fürdőszoba, TV-vel felszereltek.
 • Szolgáltatások: étterem, bár, recepció

Étkezés

 • kontinentális reggelit az ár tartalmazza
 • Vacsora felár ellenében kérhető - kérje ajánlatunkat

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest BOK csarnok és BAH csomópont),
 • Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Program

1. nap: Budapest - Chianciano Terme
Elutazás Budapestről a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid megállókkal Szlovénián keresztül. Érkezés szálláshelyünkre az esti órákban.

 

2. nap: Assisi - Spello
Reggeli után egy igazán sokszínű program veszi kezdetét.
Elsőként a ferences rend megalapítójának, Szent Ferencnek a városába, a műemlékekben gazdag Világörökség részévé nyilvánított,
fenséges Assisi -be indulunk, ahol megismerjük Assisi Szent Ferenc életének csodás útját. Ellátogatunk a lélegzetelállító Bazilikába (Santa Maria degli Angeli), a Szent sírjához, és a hozzá tartozó, fantasztikus, többemeletes árkádsorra épített nagy ferences kolostor épületébe és altemplomába, a San Rufino katedrálishoz és a város fölé emelkedő dombon található Rocca Maggiore erődhöz is. Innen gyönyörű kilátás nyílik a városra és a környékre. Barangolunk a rengeteg régi kis lakóház és kedves palota között, majd továbbutazunk a festő Spello -ba, a virágok városába. A Santa Maria Maggiore templom megtekintése után a város építészetével és hangulatos keskeny utcákkal kápráztat el. Kedvükre bolyonghatnak a belváros főterén, vagy sétát tehetnek az ódon, szűk utcácskákban.Ár: 35 EUR/fő)

 

3. nap: Gubbio - Perugia/ csokoládéfesztivál
Elsőként a festői hegy oldalában megbújó Gubbio városkában barangolunk. A girbe-gurba utcák közepén tornyosodik a lenyűgöző, hihetetlenül magas középkori felhőkarcoló, a Palazzo dei Consoli. Utunk Perugia -ba vezet, ahol megnézzük a San Lorenzo Dómot, a Fontana Maggiore reneszánsz szökőkutat, a Városházát, a Palazzo dei Priori-t. Városnézés után (októberi csoportnál), ezen a napon hab a tortán, hogy részt veszünk Európa legnagyobb édesség-ünnepén (csak az októberi időpontban!), a hangulatos Eurochocholate- csokoládé-fesztiválon (októberi időpontban)Az utcákat árusok lepik el, mi pedig megnézhetjük, hogy milyen művészettel készítik a vonzó, apró csodákat, finomságokat, elképesztő csokoládé-szobrokat és szökőkutakat. Ami jó hír: mindent meg is kóstolhatunk. Tartson velünk egy édes bűnbeesésre Perugia-ba!

 

4.nap: Chianciano Terme  - Bagni San Filippo - Montepulciano
Bagni San Filippo az úticélunk, mely egyike Toszkána legkülönlegesebb természetes fürdőhelyeinek.  A vulkáni hegy és a természet erői által alkotott, természetes termálvizes medencék és képződmények látványával bűvöl el minket. A kellemes környezetben jó idő esetén meleg vizes fürdőzési lehetőség. Montepulciano középkori hangulatú, festői, kis utcákkal tagolt városába érkezve gyalogosan fedezzük fel a gyönyörű toszkán vidék egyik legvonzóbb települését, mely filmforgatások híres helyszíne. Egy kialudt vulkán oldal katlanában fekszik, ennek köszönhető messze földön híres bora, a Vino Nobile. Reneszánsz épületei, templomai, évszázadok történetét mesélik. Egy hangulatos családi pincészetben ízelítőt kaphatunk a helyi borokból. Földalatti, ódon folyosóin gigantikus boroshordók ejtenek ámulatba. Sikátoros kis utcákon, kézművesek utcáján sétálunk szabadidőben, így benézhetünk a környék legrégebbi kávézójába, a Caffé Poliziano-ba, amelynek teraszáról lélegzetelállító panoráma nyílik a toszkán dombokra. (Ár:35 Eur)

 

5.nap:  Chianciano Terme - Cortona (Napsütötte Toszkána) - Budapest Hazaindulás Budapestre, folyamatos utazással és rövid pihenőkkel. Pihenésképpen megállunk Cortona -ban, mely a Napsütötte Toszkána című film szinterét. Az etruszk falakkal körbevett festői város egy csodás helyen található. Sétáljunk a keskeny utcákon, megnézzük a kiemelkedő látnivalókat, a bájos település szép templomait és tereit. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi díj: 15 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő) 
 • Audio guide: 2.750 Ft/fő/tartózkodás
 • Fakultatív program (min 25 fő esetén):
 • Assisi - Spello - Montepulciano: kb.40 EUR/fő
 • Chianchiano Terme- Bagni San Filippo - Montepulciano: kb.35 Eur/fő
 • Peruggia helyi közlekedéssel kb. 10 Eur/fő
 • Belépők ára:  Assisi/St. Francesco templom:kb.8 Eur/fő


A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • megadott ellátást
 • autóbuszos utazást
 • magyar idegenvezetőt
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díjat: (helyszínen fizetendő)
 • audio guide-t, irodánkban fizetendő
 • idegenforgalmi adót
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjTársítható2-3 ágyas szoba1 ágyas szoba
okt. 19-235/4159 900 Ft159 900 Ft194 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat