Toszkána vidéki bája

Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezése.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2-3 fős szoba
Turnusok:
Fix turnusok (4 éj)
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 6 éjszaka Firenze környékén 3*-os szállodában
 • 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • félpanziós ellátás

Utazás

 • autóbusszal Bp-i indulással

Program

1. nap:
Indulás 05.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Toszkána tartomány kisvárosában, Chianciano Termeben az esti órákban. Vacsora.

 

2. nap:
Reggeli után a tartomány déli részének felfedezésére indulunk. Elsőként Pitiglianot keressük fel, mely egy tufakiszögellés tetején áll, magasan a Lente-folyó völgye felett. A házak mintha a sziklákból nőttek volna ki, a város tökéletesen egybeolvad a természettel. A központ a Piazza della Fortezza Orsini és az itt található Palazzo Orsini. Innen kiindulva sétálunk egyet a középkori hangulatot idéző utcácskákon és a város egyedülálló zsidó örökségével is megismerkedünk. Délután fürdőzési lehetőség Saturniában, a Cascate del Mulino termálvizes forrásoknál. Az itt feltörő víz hőmérséklete kb. 37 fokos. A lezúduló víz természetes úton létrejött „kőkádakban" folyik lefelé, majd folyóként tűnik el a nádasban. Este visszatérünk szálláshelyünkre. Vacsora.

 

3. nap:
Reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először Sienaba, Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm. Másodikként a középkorban sok évtizedig bevehetetlennek tartott Monteriggioni települést tekintjük meg. A várost a Sienai Köztársaság építette az 1200-as évek első felében, Firenze megállítására akkor, amikor a két rivális gazdasági és politikai okok miatt hadilábon állt egymással. Összesen 15 torony található a városfalak mentén, ami a Monte Ala tetején úgy néz ki, mint egy korona. Délután látogatás San Gimignanoba, a "tornyok városába", ahol a szűk utcácskák egy hangulatos sétára csábítanak. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. Vacsora.

 

4. nap:
Reggeli után ellátogatunk Pienzaba. Az idillikus toszkán városka 1996 óta az UNESCO világörökség része. A kis település hírnevét többek között II. Pius pápának köszönheti, aki itt született, majd amikor pápa lett, átépíttette a várost Bernardo Rossellinoval. A városnéző séta alatt láthatjuk a II. Pius pápa által megálmodott épületeket: a Katedrálist, a Palazzo Piccolominit, a Palazzo Communalet és egy szép reneszánsz kutat. Ma még egy különlegességgel is megismerkedünk, a közeli, olívaligetben fekvő Sant Antimo Apátsággal. A román stílusú háromhajós templomot a Nagy Károly által alapított elődjére a 12. században építették bencés szerzetesek. Még mielőtt visszatérnénk szállásunkra, egy hangulatos borkóstolón vehetünk részt Montalcino környékén, amelyen a borokon kívül helyi specialitásokat is kóstolhatunk. Szállás ugyanott, ahol az előző este. Vacsora.

 

5. nap:
Reggeli után egy, boráról világhírű toszkán gyöngyszemet látogatunk meg, Montepulcianot, ahol megismerkedünk a Vino Nobile és a Brunello borok hazájával. Innen Cortonába - a Napsütötte Toszkána című filmből ismert kisvárosba - utazunk, amely egyike a hegycsúcson levő kisvárosoknak. Mielőtt ide érkezünk, megcsodáljuk a Trasimeno tavat, a városkában pedig igazi középkori hangulat vár minket. Innen utunk Arezzoba vezet. A városban található A Szent Kereszt legendája, Piero della Francesca fő műve, mely az egyetemes freskóművészet egyik legjelentősebb remekműve. A városnéző séta során felfedezzük a Piazza Grande-t és környékét is. Szállás ugyanott, ahol az előző este. Vacsora.

 

6. nap:
Reggeli után utazás Toszkána fővárosába (a csoport vonattal megy be, vonatjegy külön fizetendő), és egyben kulturális központjába, Firenzébe, mely az Appeninek dombjai között terül el az Arno folyó völgyében. Gyalogos városnézés keretében ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: Santa Croce templom, Firenze pantheonja - Dante szülőháza - a Dóm, Brunelleschi híres kupolájával - Keresztelőkápolna a lenyűgöző bronz kapukkal - Giotto torony - Piazza della Signoria - Uffizi képtár - Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal. Rövid szabadprogram után visszatérünk szálláshelyünkre. Szállás ugyanott, ahol az előző este. Vacsora.

 

7. nap:
Hazautazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 • Vox készülék:  árban
 • Firenze, Sta. Croce templom: kb. 8 Euro/ fő
 • Firenze, vonatjegy kb. 12 Euro/fő
 • Siena Dóm: kb. 10 Euro/ fő
 • Arezzo, Piero della Francesca freskói: kb. 10 EUR/fő
 • Borkóstoló: kb. 15 EUR/fő
 • Cortona, Egyházi Gyűjtemény: kb. 5 EUR/fő
 • Pitigliano, Zsinagóga és gettó: kb. 12 EUR/fő
 • Idegenforgalmi adó: kb.2 Euro/fő/éj


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)


A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

 


Minimum létszám: 35 fő.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:
 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést
 • megadott programokat
 • VOX készülék árát - irodánkban fizetendő
Az ár nem tartalmazza:
 • belépőjegyek és fakultatív programok árát (helyszínen fizetendő)
 • idegenforgalmi adót
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,8%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas3 ágyas4 ágyas
aug. 5-117/6219 900 Ft
206 706 Ft
219 900 Ft
206 706 Ft
219 900 Ft
206 706 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat