Toszkána

Toszkána olyan hely, ahova egyszer mindenkinek el kell jutnia. A karcsú citrusfák, lágy lankák, a történelmi örökség, a középkori városkák, a reneszánsz épületek számos író, festő képzeletét ragadták meg. Felfedezhetjük a legszebb toszkán településeket, és az ikonikus nagyvárosok nevezetességeit.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 fős szoba
Turnusok:
Fix turnus - 7 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában, Hotel Settentrionale Esplanade vagy hasonló
 • 2-3 fős fürdőszobás szobákban

Az iroda igyekszik a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • vacsoracsomag (menüs vacsorák):  felár ellenében befizethető irodánkban, 39.990 Ft/fő

Utazás

 • menetrendszerinti repülővel (Ryanair v hasonló légitársasággal)  
 • az ár tartalmazza a kézi poggyászt és a feladható poggyászt.
 • A pontos menetrendet indulás előtt adjuk meg.

Program

1.nap: Érkezés Olaszországba
Repülés Bolognába Budapestről. Idegenvezetőnk köszönti Önt. Transzfer a hotelbe. Szállás: Montecatini Terme környékén. A hotel és a repülőtér változhat!

 

2.nap: Voltera és San Gimignano
A mai napon első állomásunk Volterra. A városka gyökerei az etruszk időkbe nyúlnak vissza. Gazdag művészeti örökséggel büszkélkedhet, fekvése pedig nagyon festői a toszkán lankákon. A történelmi városközpont részei a középkori Piazza San Giovanni, a Santa Maria Assunta katedrális, a San Giovani keresztelőkápolna. A Palazzo dei Priori építését 1208-ban kezdték el, az azonos nevű téren magasodik, mely Toszkána egyik legmesésebb tere. Szabadidő, ebédelési lehetőség. Délután San Gimignano vár ránk, mely az egyik legszebb toszkán település. Az UNESCO-Világörökség egyik gyöngyszeme olyan, mintha a középkorba utaznánk vissza Számos tornya miatt ’Középkori Manhattan’-nek is nevezik. A sok torony közül 13 túlélte az évszázadok viharait, és ma is büszkén magasodnak. Visszatérés a hotelbe.

 

3.nap: Siena, helyszínen foglalható fakultatív program: borkóstolás
Siena, a három dombon fekvő város Olaszország legkáprázatosabb kincsei közé tartozik. Az ősi város ékkőként illeszkedik az azt körülvevő vidéki tájba. Az egész történelmi belvárost felvette az UNESCO a Világörökségi listájára. Számos pontja olyan, mint amilyen az 1300-as években lehetett – a középkori jelleg megőrzése teszi az egyik leggyönyörűbb olasz várossá. Európa egyik leginkább szemet gyönyörködtető középkori terén, a neves lovasversenyek helyszínén, a Piazza del Campo-n méltóságteljes gótikus épületek törnek a magasba, melyek a 12. és 15. század között épültek. Ide futnak össze a domboldalról lefutó utcák is. Itt találjuk a 14. századi Palazzo Publico-t, azaz Városházát is, Siena jelképét. Harangtornya a Torre del Mangia. Helyszínen foglalható fakultatív: borkóstolás. Visszatérés a hotelbe.

 

4.nap: Szabadidő vagy fakultatív program: Firenze
Szabadidő vagy fakultatív program: Firenze (fakultatív progr.csomag). Semmilyen toszkánai program nem lehet teljes Firenze meglátogatása nélkül. A világ egyik legszebb városát a reneszánsz bölcsőjének is nevezik. Az emberiség történelmének, az itáliai kultúrának egyik éke maga is egy művészeti csoda. Firenze olyan halhatatlan mesterek munkásságának nyomait őrzi, mint Leonardo, Giotto és Michelangelo. Felejthetetlenül szép történelmi óvárosát 1982-ben nyilvánította az UNESCO a Világörökség részévé. Főbb nevezetességei közé tartozik a 13.századi Dóm, azaz a Santa Maria del Fiore-katedrális, mely Olaszország egyik legnagyobb temploma. Érdemes bóklászni a hangulatos utcákon, akár San Niccolo negyedben, vagy Oltrarno-ban. Visszatérés a hotelbe.

 

5.nap: Szabadidő vagy helyszínen foglalható fakultatív program: Cinque Terre
Szabadidő vagy fakultatív helyszínen foglalható fakultatív program: Cinque Terre. A mai napon elhagyjuk Toszkánát, és felfedezzük a magyarul Öt Földnek nevezett mesés vidéket a Ligúr-tengerparton. Ezen a vidéken öt városka osztozik. Innen közel egy évtizede kitiltották az autókat, csak vasúttal vagy vízi úton közelíthetőek meg. A hegyoldalról a Földközi-tengerre lenéző színpompás házak övezte vidék sokak bakancslistáján szerepel. Visszatérés a hotelbe.

 

6.nap: Szabadidő vagy fakultatív program: Elba szigete
Töltse kedvére az időt szabadprogram keretében, vagy vegyen részt FAKULTATÍV programon: tartson velünk Elba szigetére (fak.progcsomag)! Ez Toszkána legnagyobb szigete, partvonala 147 km hosszan húzódik. Elba gazdag történelmi örökséggel rendelkezik: nem volt olyan földközi-tengeri civilizáció, mely ne hagyta volna itt nyomát az idők folyamán. Itt töltötte száműzetését Napóleon. Aranyló strandok, szikrázóan kék víztükör, hangulatos kis falvak, több évezrednyi történelem teszik egyedivé. Visszatérés a hotelbe.

 

7.nap: Szabadidő vagy fakultatív program: Pisa és Lucca
Szabadidő keretében kedvére töltheti az időt pihenéssel, vagy fakultatív program: Pisa és Lucca (fak.programcsomag). Az egyik legősibb olasz város, Pisa legikonikusabb része a Piazza dei Miracoli, aza a Csodák tere, ahol közel 200 éven át épült a ferde torony bűvöli el a látogatókat, akik lelkesen próbálnak olyan fényképekhez pózolni, mintha ők támasztanák meg a látszatra dőlni készülő nevezetességet. A város olyan építészeti kincsekkel büszkélkedhet, mint a Santa Maria della Spina-templom, az egyetem, mely a Piazza dei Cavalieri fontos része, vagy a Palazzo Blu, mely kiállításoknak ad otthont. Szabadidő keretében ebédelési lehetőség. Második állomásunk Lucca. A bájos, tipikusan toszkán várost a Száz templom városának is becézik, számos vallási épülete miatt. Az impozáns városfalak által óvott Lucca egykor a nevét viselő köztársaság fővárosaként funkcionált. Visszatérés a hotelbe.

 

8.nap: Bologna, hazautazás
A mai napon Bologna városnézés vár ránk (a programra a repülőgép indulásától függően másik nap is sor kerülhet). A város életében fontos szerepet játszik a kultúra, a művészet, a kereskedelem. Világhírűek a majdnem 40 kilométer hosszú árkádjai, melyek a Világörökség részei. Építésük a 12.században kezdődött. Történelmi városközpontja az egyik legjobb állapotban megőrzött középkori városmagok közé tartozik. Egyetemét 1088-ban alapították. Éttermei, színházai, üzletei, tavernái, a város tudományos légköre, kulturális élete mindig is vonzották a tudósokat, művészeket a világ minden tájáról. Transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre.

 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, fakultatív programokról, egyéb költségekről:
 • idegenforgalmi adó: kb. 2 EUR/fő/éj, helyszínen fizetendő
 • fakultatív programcsomag (Firenze, Elba szigete, Pisa és Lucca): 79.990 Ft/fő
 • Helyszínen foglalható fakultatív programok: Cinque Terre, borkóstolás
 • Biztosítási csomag: 17.400 Ft/fő
  Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fakultatív programok árai, sorrendje változhat, foglaláskor érdeklődjenek irodánkban.

ÁrakLejárt: 2023. szeptember 20.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülős utazást
 • kis méretű kézipoggyászt
 • feladható poggyászt
 • kirándulásokat (Volterra, San Gimignano, Siena, Bologna)
 • idegenvezetést
 • reptéri illetékeket
 • helyi transzfereket

Az ár nem tartalmazza:

 • idegenforgalmi adó: kb. 2 EUR/fő/éj, helyszínen fizetendő
 • fakultatív programokat és belépődíjakat
 • fakultatív vacsora felárat
 • egyágyas felár- érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • Biztosítási csomag: BBP és útlemondási biztosítás egyben

 

 

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
okt. 17-248/7279 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat