Toszkán hétvége szarvasgombával

Feledhetetlen kirándulás Olaszország egyik legszebb vidékén, Toszkánában! Utazásunk során lehetőség nyílik ellátogatni Dél-Toszkána mesés dombvidékére és felfedezni számos romantikus kisvárost. Fő látnivalók, melyeket útba ejtünk: Montalcino, Bagni San Filippo, Siena.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: 4 nap - 3 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában
 • 2 ágyas szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • vacsora igényelhető felár ellenében: 12.000 Ft/fő a teljes turnusra, irodánban fizetendő

Utazás

 • emelt szintű autóbusszal, - video-, vagy DVD, büfé.
 • Felszállási lehetőségek:
  Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
  Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:15
  Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  07:00
  Balatonlelle-Marche  07:35
  Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Program

Október 11-14. Toszkán hétvége szarvasgombával
November 8-11. Toszkán hétvége szarvasgomba fesztivállal

1. nap: Budapest-Chianciano Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Toszkánába. Esti érkezés a Chianciano Terme városában található szállásra.

 

1. nap: Pienza-Montalcino-Bagni San Filippo
Ha Toszkánáról van szól legelőször is a zöld hegyoldalak,dombtetőn álló magányos ciprusok, aranyló szénabálák képe jelenik meg először a szemünk előtt. Ez pontosan Val d'Orcia, Toszkána déli vidéke, melyet mai kirándulásunk alkalmával mi is bejárhatunk. A gyönyörű és egyedi táj számos reneszánsz festőt és modern fényképészt is megihletett, így nem véletlen, hogy Val d’Orcia 2004-ben az UNESCO világörökség listájának részévé vált. Az Orcia folyó mentén elterülő völgy dombtetőre épült városok, középkori várak, szőlőültetvények és a jellegzetes magasba törő ciprusok látványával ejti rabul a szívünket. A kirándulás felér egy gasztronómiai kalandozással is, hiszen a vidék számtalan helyi specialitással csábít. A híres pienzai pecorino, az olívaolaj, a finom borok, a sáfrány, a szarvasgomba, vadpástétomok és mártások mind mind a régi specialitásai közé tartoznak. Első megállónk „az ideális" városként is emlegetett Pienza, a reneszánsz városépítészet bölcsője, mely a XV. század közepén épült egyfajta reneszánsz városfejlesztési mintaként II. Piusz pápa megbízásából. Városnézés majd folytatjuk utunkat a 20 km-re fekvő, Montalcino dombra épült városába, mely a világ egyik legjobb borának hazája. A délutánt egy igazán különleges helyszínen töltjük. Vár a Monte Amiata mesés vidéke. Közvetlenül az ősi vulkán lábánál fekszik ciprusok, fügefák és fenyőfák ölelésében Bagni San Filippo fürdővárosa. A különleges hely a gazdag kénes termálvízből kicsapódó füstök és gőzök látványával Böcklin Holtak szigete festményére emlékeztet. Fürdési lehetőség. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

 

Októberi időpont:
3. nap Buonconvento-Siena

Reggel Toszkána egyik legszebb települése felé vesszük utunkat, mely a Borghi piú belli d'Italia kitüntető címet is elnyerte. A nagyjából 3000 lakost számláló város, Siena-tól 30 km-re található. Az ősi zarándok út, a Via Francigena mentén fekvő Buonconvento középkori hangulatú városában mintha megállt volna az idő. A falu neve a latin "bonus conventus"-ból származik, és jelentése: "boldog, szerencsés közösség, közösség, mely élvezi a föld termékenységét". A várost körülölelő robosztus  XIII. századi városfal kiválóállapotban maradt meg, míg a városkapukból csak a Porta Senese. Belvárosi séta a vöröstéglás épületek között,ahol a Palazzo Podestarile, Torre Civica és a Palazzo Ricci épületét is megtekintjük. Rövid szabadidő, kóstoló a jellegzetes, szarvasgombával készült termékekből, majd visszautazás a szállásra.

 

Novemberi időpont:
3. nap: Siena-Buonconvento-San Giovanni d’Asso
Reggeli a szállodában, majd utazás  utazás a régió egyik legjelentősebb városába. Siena jelképe, a híres kagylóformájú főtér a Piazza del Campo, ahol a Fonte Gaia szökőkutat,a Palazzo Comunale és a Torre del Mangia épületét is láthatjuk. A Santa Maria Assunta Dóm a román-gótikus épitészet kiemelkedő alkotása, vakítóan fehér márvány homlokzatával elbűvölő látvány. A dóm gazdag belső díszítése szintén szemet gyönyörködtető a fehér és sötétzöld, szinte már fekete márvány borításnak, különleges mozaikpadlójának valamint Donatello, Nicola Pisano, Michelangelo es Pinturicchio alkotásainak köszönhetően. Városnézésünk után toszkána egyik legszebb települése felé vesszük utunkat, mely a Borghi piú belli d’Italia kitüntető címet is elnyerte. A nagyjából 3000 lakost számláló város, Siena-tól 30 km-re található. Az ősi zarándok út , a Via Francigena mentén fekvő Buonconvento középkori hangulatú városában mintha megállt volna az idő. A falu neve a latin "bonus conventus" -ból származik, és jelentése: "boldog, szerencsés közösség, közösség,  mely élvezi a föld termékenységét". A várost körülölelő robosztus  XIII. századi városfal kiváló állapotban maradt meg, míg a városkapukból csak a Porta Senese. Belvárosi séta a vöröstéglás épületek között, ahol a Palazzo Podestarile, Torre Civica és a Palazzo Ricci épületét is megtekintjük. Utazás San Giovanni d’Asso városába, ahol részvétel a Szarvasgomba fesztiválon. Programok, kóstolási és vásárlási lehetőség a jellegzetes helyi termékekből (olíva olaj, balzsamecet, lambrusco stb.) és a szarvasgombával készült különlegességekből (tészta, olaj, szósz, méz, szalámi stb).Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.


4.nap Montepulciano-Budapest
Utazás Montepulciano dobtetőre épült városába. Városnézés, majd hazautazás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

 

Tájékoztató a fakultatív programokról, a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • kötelezően fizetendő audio guide: 1.200 Ft/fő
 • idegenforgalmi adó: kb 0,8-1,40 EUR/fő/éj, helyszínen fizetendő

 

A program változtatás jogát fenntartjuk.

ÁrakLejárt: 2019. október 17.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • buszos utazást
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat

Az ár nem tartalmazza:

 • kötezően fizetendő audio-guide-t
 • idegenforgalmi adót: helyszínen fizetendő!
 • fakultatív programokat
 • belépőket
 • vacsora felárat - irodánkban fizetendő
 • egyágyas felárat: igény esetén érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5 %-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjKétágyas
nov. 7-104/379 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Olaszország: Róma és Nápoly között félúton élménybeszámoló

útibeszámoló
Fiuggi, a fürdőváros és Montecassino Róma és Nápoly között jártunk, mely terület kevéssé ismert a magyar turisták körében. Utunk első állomása Sabaudia tengerparti város és környéke volt. Kellemes meglepetés volt ez a partszakasz számunkra, először jártunk erre. Népszerűbb az olasz Adria vagy Sorrento-Amalfi...
+36 20 459-5424 Kapcsolat