Mámorító Toszkána

Toszkána csodás, ismert és ismeretlen tájain barangolni mindig egyedülálló élményt. Nem hasonlítható a lélegzetelállító, sziklákba vájt középkori városkák ódon, palotákkal övezett utcáin ősi lábnyomok nyomában sétálni, vagy reneszánsz semmi környezetben ízlelgetni híres toszkán borokat és helyi különlegességeket. A természeti szépségek sem maradhatnak ki, sőt, a vállalkozó kedvűek megmártózhatnak az egyik legkülönlegesebb hőforrás vizében is a lankás dombok ölelésében. Igazán kivételes alkalom egy ilyen légkörbe csöppenni. Jöjjön velünk és hagyja magát elvarázsolni!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 fős szobák
Turnusok:
fix turnusok, 4 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 4 éjszaka hivatalosan 4*-os szállodában Chianciano Terme-ben, az iroda véleménye a szálloda besorolásáról: 3*+

Étkezés

 • kontinentális reggeli,
 • Vacsora felár (4 vacsora, 3 fogásos): 26.900 Ft/fő - foglaláskor fizetendő
 • 2024.04.27-i indulásra a reggelis kapacitásunk elfogyott, az út már csak félpanziós ellátással foglalható (az ártábla már tartalmazza a vacsora felárát erre az időpontra)

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Csarnok és BAH csomópont),
 • Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Program

1. nap: Budapest - Chianciano Terme
Utazás Budapestről a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid megállókkal Szlovénián keresztül. Érkezés szálláshelyünkre az esti órákban.


2. nap: Toszkána legjava: Montalcino - Pienza - Montepulciano (kóstolóval)

Mai napunkat  Montalcino varázslatos városban kezdjük. Szinte mesébe illő, ahogyan a városfalak körbeölelik a települést, melyet a vár ural. Ez a toszkán lankák közt megbúvó, gyönyörű középkori város különleges, híres boráról a "Brunello di Montalcino"-ról is híres. Pienza városába utazunk, mely a művészetkedvelők felkapott úti célja. Érdeklődők ezrei keresik fel és csodálják ezt a kedves, ódon kis települést és a főtéren látható gyönyörű reneszánsz épületeit, melyekben a csodás gótika elemei is megtalálhatók. Egy kis sajtkóstoló vár minket, ahol megízlelhetjük a híres Pecorino sajtot. Montepulciano középkori hangulatú, festői, kis utcákkal tagolt városába érkezve gyalogosan fedezzük fel a gyönyörű toszkán vidék egyik legvonzóbb települését, mely filmforgatások híres helyszíne. Egy kialudt vulkán oldalkatlanában fekszik, ennek köszönhető messze földön híres bora, a Vino Nobile. Reneszánsz épületei, templomai, évszázadok történetét mesélik. Ezt követően egy családi pincészetben ízelítőt kapunk a helyi borokból. Földalatti, ódon folyosóin fantasztikus boroshordók ejtenek ámulatba. Szabadidőnkben sétálhatunk a sikátoros kis utcákon, ahol a kézművesek boltocskái találhatóak, vagy benézhetünk akár a környék legrégebbi kávézójába, a Caffé Poliziano-ba is, melynek teraszáról lélegzetelállító panoráma nyílik a toszkán dombokra. (Ár: 35 EUR/fő).


3. nap: Középkori kisvárosok: Pitigliano -  Santa Fiora (reneszánsz kóstolóval) -  Bagni San Filippo/Saturnia (fürdőzéssel)
Vár minket a tufakiszögellés tetején álló, a Lente folyó völgyére néző csodás Pitigliano, mely Olaszország legszebb falvainak listáján szerepel. Épületei és zegzugos kis utcácskái szinte beleolvadnak a sziklákba, mintha azokból faragták volna ki őket. Végigsétálunk a meseszerű település tufába vájt útjain, melyet az egykor itt élt zsidó közösség miatt kis Jeruzsálemnek is neveznek. Napunkat Monte Amiata csodás vidékén, mesés tájakon barangolva folytatjuk, mely térséget a természet és az ódon világ szépségei tesznek felejthetetlenné. Időutazásunk a Sforza és az Aldobrandenschi család történetével átitatott Santa Fiora hangulatos kisvárosában folytatjuk, ahol megállunk a hangulatos település lábánál fekvő, a hegyről leereszkedő vízzel táplált, vízeséssel tűzdelt, rejtett kerttel körülvett csodás tavacskánál. Sétánkat az egyedülálló színes kerámiával díszített Pieve delle Santa Flora e Lucilla templomával folytatjuk. A hagyományokat mélyen őrző városka főterén a Sforza kastély, a gótikus árkád és a két középkori óratorony árnyékában egy különleges reneszánsz kóstoló repít minket vissza a múltba. Bagni San Filippo egyike Toszkána legkülönlegesebb helyeinek, mely a vulkáni hegy és a természet erői által alkotott, természetes termálvizes medencék és képződmények látványával bűvöl el minket. A kellemes környezetben jó idő esetén fürdőzési lehetőség. Figyelem! Amennyiben a szárazság miatt a víz mennyisége, vagy a környezet útviszonya nem teszi lehetővé a fürdőzést, Saturnia csodálatos természetes medencéihez látogatunk el meleg vizes fürdőzésre. (Program ár kóstolóval: 55 EUR/fő).


4. nap: Bagnoregio, a szellemváros – Chiusi, etruszk emlékek nyomában

Napunkat egy időutazással kezdjük a meseszép szellemvárosban, avagy más néven a halott városban, Bagnoregio-ban. Nincs látogató, aki ne ámulna el a felhők felett, a hegy ormán megbújó település látványától, melyet egy lélegzetelállító gyalogoshídon keresztül lehet megközelíteni. A káprázatos környezetben megbúvó, autóforgalomtól elzárt városka nem véletlenül került fel a világ száz legveszélyeztetettebb, fokozottan védendő műemlékeinek listájára. Itt nincsenek világraszóló, híres látnivalók, de minden lépésnél meglepetés vár minket, hiszen a városkapun átlépve a középkorban találjuk magunkat. A  csodás terméskőből épített házak, az utcák szerkezete, a kopott keretes ablakok, mind a múltba repítenek vissza, a borostyánnal befutott házfalak között pedig megállt az idő. Gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatunk, az éttermek remek helyi különlegességeket és tengeri ételeket is kínálnak. Ne hagyja ki! Utunk az etruszk emlékekben bővelkedő Chiusi-ba vezet tovább, mely sok szempontból nagyon érdekes úticél. Sokáig azt hitték, hogy a város alatti labirintusban (Labirinto di Porsenna)  temetkezési helyek találhatóak, azonban a földalatti alagúthálózat az etruszk időkben ciszternaként szolgált. A történelmi központ is számos látnivalót ígér, hiszen a középkori erőd, a „Beccati questo” és a „Beccati quello” tornyok gyönyörű képet nyújtanak. Egy neoklasszikus épületben található az Etruszk Múzeum, ahol ritka, és értékes leleteken keresztül lehet nyomon követni az etruszk civilizáció teljes fejlődését. Említésre méltóak még az itt található antik ékszerek is. Akinek van kedve, belemerülhet az etruszkok i.e. földalatti világába is. (Ár: 35 EUR/fő).


5. nap: Cortona, a " Napsütötte Toszkána" városa- Budapest
Korai hazaindulás Budapestre, útközben rövid városnézés Cortona-ban. A Napsütötte Toszkána című film helyszíne a bakancslistás látnivalók közé tartozik. A csodás helyen épült etruszk eredetű város alacsonyabban fekvő utcáit kis átjárók kötik össze a magasabban fekvőkkel, ahonnan elképesztő panoráma tárul elénk, hiszen jó időben még a távoli Trasimeno-tóig is ellátni.  Az ősi terméskövekből épített házak sajátossága,a sokuknál még a mai napig is látható "holtak ajtói", a sikátorok pedig híven őrzik a letűnt korok hangulatát. A megálló után folyamatos utazással és rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők:

 • üdülőhelyi és regisztrációs díj : 15 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
 • audio-guide: 2.750 Ft/fő, irodánkban fizetendő
 • Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő):
 • Montalcino - Pienza - Muntepulciano: 35 EUR/fő
 • Középkori kisvárosok - kóstolóval: Pitigliano - Santa Fiora - Bagni San Filippo: 55 EUR/fő
 • Bagnoregio, a halott város – Chiusi, föld alatti etruszk emlékek nyomában: 35 EUR/fő  helyi közlekedéssel
 • Belépők:
 • Bagnoregio kb. 8 Eur/fő
 • Chiusi föld alatti etruszk emlékek nyomában: kb. 8 EUR/fő

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

Árak

A részvételi díj tartalmazza:

 • szállást
 • megadott ellátást
 • buszos utazást
 • csoportkísérő idegenvezetőt
 • felsorolt, nem fakultatív programokat

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • audio guide készüléket
 • üdülőhelyi díjat, helyszínen fizetendő
 • belépőket, esetleges, helyi közlekedési költségeket, idegenforgalmi adókat
 • vacsorát, felár ellenében kérhető
 • egyágyas felárat - igény esetén érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Ellátás: Reggeli

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjTársítható2-3 ágyas szoba1 ágyas szoba
szept. 4-85/4176 800 Ft176 800 Ft213 700 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat