Mámorító Toszkána

Toszkána csodás, ismert és ismeretlen tájain barangolni mindig egyedülálló élményt. Nem hasonlítható a lélegzetelállító, sziklákba vájt középkori városkák ódon, palotákkal övezett utcáin ősi lábnyomok nyomában sétálni, vagy reneszánsz semmi környezetben ízlelgetni híres toszkán borokat és helyi különlegességeket. A természeti szépségek sem maradhatnak ki, sőt, a vállalkozó kedvűek megmártózhatnak az egyik legkülönlegesebb hőforrás vizében is a lankás dombok ölelésében. Igazán kivételes alkalom egy ilyen légkörbe csöppenni. Jöjjön velünk és hagyja magát elvarázsolni!

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: fix turnusok, 4 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Egyéb: min. 35 főtől

Fontos tudnivalók

Az utazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges! 

Elhelyezés

 • 4 éjszaka 3*-os szállodában Chianciano Terme-ben

Étkezés

 • kontinentális reggeli,
 • Vacsora felár (4 vacsora, 3 fogásos): 18 200 Ft/fő - a reggelis kapacitásunk elfogyott, az út már csak félpanziós ellátással foglalható

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Csarnok és BAH csomópont),
 • Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Program

1. nap: Budapest - Chianciano Terme
Utazás Budapestről a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid megállókkal Szlovénián keresztül. Érkezés szálláshelyünkre az esti órákban.

 

2. nap: Montalcino - Pienza - Montepulciano (kóstolókkal)
Mai napunkat  Montalcino
varázslatos városban kezdjük. Szinte mesébe illő, ahogyan a városfalak körbeölelik a települést, melyet a régi vár ural. Ez a toszkán lankák közt megbúvó, gyönyörű középkori város különleges, híres boráról a "Bruenllo di Montalcino"-ról is híres. Pienza városába utazunk, mely a művészetkedvelők felkapott úticélja. Érdeklődők ezrei keresik fel és csodálják ezt a kedves, ódon kis települést és a főtéren látható gyönyörű reneszánsz épületet, melyekben a csodás gótika elemei is megtalálhatók. Egy kis sajtkóstoló vár minket, ahol megízlelhetjük a híres Pecorino sajtot. Montepulciano középkori hangulatú, festői, kis utcákkal tagolt városába érkezve gyalogosan fedezzük fel a gyönyörű toszkán vidék egyik legvonzóbb települését, mely filmforgatások híres helyszíne. Egy kialudt vulkán oldalkatlanában fekszik, ennek köszönhető messze földön híres bora, a Vino Nobile. Reneszánsz épületei, templomai, évszázadok történetét mesélik. Ezt követően egy családi pincészetben ízelítőt kapunk a helyi borokból. Földalatti, ódon folyosóin gigantikus boroshordók ejtenek ámulatba. Sikátoros kis utcákon, kézművesek utcáján sétálunk szabadaidőben, így benézhetünk a környék legrégebbi kávézójába, a Caffé Poliziano-ba, amelynek teraszáról lélegzetelállító panoráma nyílik a toszkán dombokra.(Ár: 50 EUR/fő)

 

3. nap: Középkori kisvárosok: Pitigliano - Santa Fiora (zenés reneszánsz kóstolóval) - Bagni San Filippo 
Napunkat Monte Amiata csodás vidékén, mesés tájakon barangolva töltjük, körülölelve a természetet az ódon világ szépségeivel. Középkori időutazásunk a Sforza és az Aldobrandenschi család történetével átitatott Santa Fiora hangulatos kisvárosában folytatódik, a hangulatos település lábánál fekvő, a hegyről leereszkedő vízzel táplált, vízeséssel tűzdelt, rejtett kerttel körülvett csodás tavacskánál. Sétánkat az egyedülálló színes kerámiával díszített Pieve delle Santa Flora e Lucilla templomával folytatjuk. A hagyományokat mélyen őrző városka főterén a Sforza kastély, a gótikus árkád és a két középkori óratorony árnyékában különleges reneszánsz kóstoló repít minket vissza a múltba. Bagni San Filippo egyike Toszkána legkülönlegesebb helyeinek, mely a vulkáni hegy és a természet erői által alkotott, természetes termálvizes medencék és képződmények látványával bűvöl el minket. A kellemes környezetben jó idő esetén fürdőzési lehetőség. Figyelem! Amennyiben a jelenlegi szárazság miatt itt víz mennyisége nem teszi lehetővé a fürdőzést, Saturnia csodálatos természetes medencéihez látogatunk meleg vizes fürdőzésre. Vár minket a tufakiszögellés tetején álló, a Lente folyó völgyére néző csodás Pitigliano, mely Olaszország legszebb falvainak listáján szerepel. Épületei és zegzugos kis utcácskái szinte beleolvadnak a sziklákba, mintha azokból faragták volna ki őket. Végigsétálunk a meseszerű település tufába vájt útjain, melyet az egykor itt élt zsidó közösség miatt kis Jeruzsálemnek is neveznek. (Ár: 55 EUR/fő).

 

4. nap: Cortona a "Napsütötte Toszkána" városa - Arezzo
Elsőként az etruszk eredetű, Arezzo domboldalra épült városába utazunk, mely mindenkit ámulatba ejt ódon szépségével. A Dóm, a San Domenico templom és a Piazza Grande és annak Loggia része bűvöl el hangulatos éttermek, kávézók és üzletek soraival. Cortona-ba látogatunk, a mitológiai alak Dardano, Jupiter fiának városába, melynek építészetét középkori motívumok, apró, szűk utcák színesítik. A város lenyűgöző látványt nyújt a hegyoldalban, 600 méterre a tengerszint felett uralja a völgyet, csodás kilátással az alatta elterülő Val di Chiana vidékre. A hosszú védőfal alapjaiban még őrzi a csodás, impozáns, eredeti etruszk köveket. A hely hangulata hamar magával ragad, ahogyan a főtéren ránk tekint a városháza csipkés tornyával,  ahogy az utcákat átszövi az ódon paloták történelme. A főtéren a kávézók színes asztalkái, valamint a helyiek és a turisták vibráló kavalkádja hívogat. 

 

5. nap: Hazautazás
Hazaindulás Budapestre, folyamatos utazással és rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban.

 

Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők:

 • üdülőhelyi és regisztrációs díj : 12 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
 • audio-guide: 2.500 Ft/fő, irodánkban fizetendő
 • Montalcino - Pienza - Muntepulciano: 50 EUR/fő
 • Középkori kisvárosok: Pitigliano - Santa Fiora - Bagni San Filippo: 60 EUR/fő
 • Arezzo/Szent Ferenc templom: kb. 8 EUR/fő
 • Pitigliano/Zsinagóga: kb. 5 EUR/fő

 

Minimum létszám: 35 fő.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.Minimum létszám: 35 fő

 

ÁrakLejárt: 2022. szeptember 13.

A részvételi díj tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • buszos utazást
 • csoportkísérő idegenvezetőt
 • felsorolt, nem fakultatív programokat

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • audio guide készüléket
 • üdülőhelyi díjat, helyszínen fizetendő
 • belépőket, esetleges, helyi közlekedési költségeket, idegenforgalmi adókat
 • vacsorát, felár ellenében kérhető
 • egyágyas felárat - igény esetén érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2%-a.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Ellátás: Reggeli

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjAZ ÚT NEM FOGLALHATÓ
szept. 28-okt. 25/4109 700 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Olaszország: Róma és Nápoly között félúton élménybeszámoló

útibeszámoló
Fiuggi, a fürdőváros és Montecassino Róma és Nápoly között jártunk, mely terület kevéssé ismert a magyar turisták körében. Utunk első állomása Sabaudia tengerparti város és környéke volt. Kellemes meglepetés volt ez a partszakasz számunkra, először jártunk erre. Népszerűbb az olasz Adria vagy Sorrento-Amalfi...
+36 20 459-5424 Kapcsolat