Törökország és a csodaszép Lykia-partvidéke

A programunk során úgy fog tűnni Önnek, mintha a megkapó látnivalók sosem érnének véget: fehéren nyújtózó mészkőteraszok, letűnt időkről mesélő romok, archeológiai kincsek, a tenger szemkápráztató kékeszöldje, hósipkás hegyvonulatok, csodaszép városok, titokzatos mecsetek, egzotikus nyüzsgés, karcsú pálma- és gyümölcsfákkal övezett utcák.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2 fős szobák
Turnusok:
Fix turnus - 7 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Távolság Budapesttől:
2162km

Fontos tudnivalók

 • Beutazási feltételek: Beutazáshoz útlevél vagy személyi igazolvány szükséges, amelynek még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő belépést követően.
 • Fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében.
 • A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges.
 • Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. 
 • Repülőgépi ülőhelyválasztásban nem tudunk segíteni.
 • Javasoljuk a Kultúra- és vacsoracsomag megvásárlását, amivel megkapja az utazás leírásában szereplő, alap programhoz tartozó belépőket, idegenvezetést, vacsorákat, illetve hajózást a Dalyan folyón. 

Naprakész információk az alábbi oldalon olvashatók: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/torokorszag

Elhelyezés

 • 4 és 5*-os szállodában, pl: Hotel Adonis, Hotel B Business, Hotel Dalaman Likya, Hotel Grand Eve, Hotel Richmond Thermal vagy hasonló.
 • 2 ágyas, fürdőszobás szobákban

Az iroda igyekszik a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben helyezik el az Utasokat.

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • vacsora befizethető a Kultúra csomag részeként, 65.990 Ft/fő áron - irodiánkban. Foglaláskor fizetendő.

Utazás

 • menetrendszerinti repülővel
 • az ár tartalmazza a kézi poggyászt és a feladható poggyászt.
 • A pontos menetrendet indulás előtt adjuk meg.

Program

Törökország földközi-tengeri partvidékének legrégebbi és legnagyobb színháza Myrában található, közvetlenül a 2400 éves, gyönyörű faragású, óriási sziklasírok mellett. A közel 10.000 ember befogadására képes színház az ókorban megehetősen nagynak számított, melynek romjai ma is megtekinthetők Myrában.
Myra városa a romjairól és a méltán híres sziklasírjairól is ismert, valamint e városban volt püspök Szent Miklós is, akinek a szarkofágját a myrai Szent Miklós templom őrzi.

Kekova szigete egy elsüllyedt város képét tárja elénk, amelyet egy csodálatos hajókirándulás keretén belül tekinthetünk meg. Az egykori házak, épületek, kerítések, kikötők most is víz alatt vannak és csak a hajóról tekinthetők meg, de gyönyörű látványt és felejthetetlen élményt nyújtanak.

Az Iztuzu az egyik legszebb strandja ennek a partszakasznak, ahol szép időben fürödni is lehet. Ez a strand azon kevés helyek egyike a világon, ahol az álcserepes teknős (Caretta Caretta) természetesen párzik, talán ezért is igyekeznek megőrizni a hely jellegét és természetes szépségét.

Efesus (vagy más nevén Epheszosz) az ókorban Róma után a római birodalom második legfonotsabb városa volt. Efesusban az ide látogatók számos ókori romot csodálhatnak meg, amelyek a régészeti feltárásoknak köszönhetően hasonló állapotban tárulnak elénk, mint a régi időkben.

1. nap: Érkezés Antalyába
A helyszínen magyarul beszélő idegenvezetőnk üdvözli Önt és elkíséri a szállodába, ahol üdvözlő koktél vár utasainkra. Szállás Antalya környékén.

 

2. nap: Myra - Szent Miklós
Az út a tengerpart mentén vezet, így csodálatos kilátást nyújt a Földközi-tengerre, a végtelen időtlenséget sugalló fenyő- erdőkre és a Taurus-hegység meredek lejtőire. Myrában ellátogatunk a Világörökség részét képező sziklasírokhoz. A sírok, és szarkofágok az i.e. IV. századból származnak. Myra-t Szent Miklós püspök virágoztatta fel, akit itt is temettek el. Szállás Mugla város környékén.

 

3. nap: Lykia
Ma Dalyan festői vidékén veszünk részt egy hajókiránduláson. Az Iztuzu strandot Teknősbéka-partnak is nevezik, és csak vízi úton érhető el. Itt jó idő esetén élvezhetjük a fürdés örömeit is. Utazás Kusadasiba busszal, szállás 2 éjszakára a hangulatos Kusadasi város környékén.

 

4. nap: Efezus
A reggelit követően egy csodálatos, felejthetetlen kirándulásra indulunk. Törökország egyik legfontosabb régészeti nevezetességének, Efezusnak, az antik világ legjelentősebb kereskedelmi és kulturális központjának megtekintése vár ránk a mai napon. Az antik világ életre kel a szemük előtt, megcsodálhatjuk a múlt titkait őrző agorát, az Arkadiana utat, mely egykor fontos szerepet töltött be a kikötő felé nyújtózva, a termálforrásokat, Domiciánus templomát, a tágas színházat (mely a legnagyobbak közé tartozott, 25.000 fő befogadására volt alkalmas), a Celsus könyvtárat. Visszatérés a hotelbe.

 

5. nap: Laodikeia - Gyapotvár
A reggeli után tovább haladunk Pamukkale felé. Útközben megállunk Laodikeia-nál (Laodicea). Az egykori virágzó város fontos kereskedelmi útvonalak találkozásánál feküdt. Hírnevét gyapjútermesztésének, és az itt folytatott kereskedelmi és orvosi tevékenységnek is köszönhette. Jelentős zsidó közösség is élt itt. A települést megemlíti a Jelenések könyvében Szent János is. Pamukkale-t Gyapotvárnak is becézik, és az UNESCO Világörökség része. A gyógyvíznek köszönhetően megkapó szépségű hófehér mészkőteraszok alakultak ki. (Ezeket kívülről tekintjük meg). Ez a lenyűgöző természeti csoda már az ókorban vonzotta az embereket gyógyító ereje miatt. Lehetőségük lesz fürdésre a hotel híres termálvizében. Szállás Pamukkaléban.

 

6. nap: Tavas - Kibyra - Antalya
Reggeli után elhaladunk a Honaz-hegység mellett, és felkeresünk Tavas közelében egy szőnyegkészítő-műhelyt. Itt tanúi lehetünk annak, hogy hogyan is készülnek a világhírű török szőnyegek, természetes festékanyagok felhasználásával. Megismerhetjük a készítésük különböző lépéseit. Majd Kibyra ősi városa vár ránk. A település fénykorát a római korban élte, hadsereggel, jogi és közigazgatási intézményekkel, a korabeliek érdeklődésére számot tartó szórakozási lehetőséggel (például gladiátor-játékok) büszkélkedhetett. Sétánk során számos érdekes épületet csodálhatunk meg. Ezek közül is kiemelkedő az Odeon, ahol zenés műsorokat tartottak. Utunk során Antalya felé áthaladunk a festői szépségű Taurus-hegységen. Szállás 2 éjszakára Antalya környékén.

 

7. nap: Antalya - Karpuzkaldiran-vízesés
Körutazásunk végén Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. Évente több millió turista keresi fel. A Taurus-hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a „rovátkolt” Yivli Minaretet, az óratornyot, a meseszép kikötőt és a régi városfalat. A séta folyamán lehetőségük lesz vásárolni. Ezen kívül alkalmuk nyílik meglátogatni egy ékszer- és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiran-vízesés megtekintése. Szállás Antalya környékén.

 

8. nap: Hazautazás
Magyarországra A busz az indulás függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza Budapestre.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, fakultatív programokról, egyéb költségekről:
 • Javasoljuk a Kultúra- és vacsoracsomag megvásárlását, amivel megkapja az utazás leírásában szereplő, alap programhoz tartozó belépőket, idegenvezetést ,vacsorákat, illetve hajózást a Dalyan folyón: Ár: 65.990 Ft/fő
 • Biztosítási csomag:   13.100 Ft/fő
  Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fakultatív programok árai, sorrendje változhat, foglaláskor érdeklődjenek irodánkban. Időszakosan további programok is elérhetőek, további információk a helyszínen. Minimum létszám 10 fő.

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

ÁrakLejárt: 2023. november 18.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • választott ellátást
 • repülős utazást
 • kis méretű kézi poggyászt
 • feladható poggyászt
 • felsorolt, nem fakultatív programokat
 • idegenvezetést
 • reptéri illetékeket
 • helyi transzfereket

Az ár nem tartalmazza:

 • Kultúra és vacsoracsomagot
 • fakultatív programokat és belépődíjakat
 • egyágyas felár- érdeklődjön irodánkban
 • Biztosítási csomag: BBP és útlemondási biztosítás egyben
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
nov. 19-268/7159 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Efezus és Sirince

Efesus (vagy más nevén Epheszosz) az ókorban Róma után a római birodalom második legfonotsabb városa volt. Efesusban az ide látogatók számos ókori romot csodálhatnak meg, amelyek a régészeti feltárásoknak köszönhetően hasonló állapotban tárulnak elénk, mint a régi időkben.

További információk

Istuzu, a Teknősbéka part

Az Iztuzu az egyik legszebb strandja ennek a partszakasznak, ahol szép időben fürödni is lehet. Ez a strand azon kevés helyek egyike a világon, ahol az álcserepes teknős (Caretta Caretta) természetesen párzik, talán ezért is igyekeznek megőrizni a hely jellegét és természetes szépségét.

További információk

Kekova szigete

Kekova szigete egy elsüllyedt város képét tárja elénk, amelyet egy csodálatos hajókirándulás keretén belül tekinthetünk meg. Az egykori házak, épületek, kerítések, kikötők most is víz alatt vannak és csak a hajóról tekinthetők meg, de gyönyörű látványt és felejthetetlen élményt nyújtanak.

További információk

Myra

Törökország földközi-tengeri partvidékének legrégebbi és legnagyobb színháza Myrában található, közvetlenül a 2400 éves, gyönyörű faragású, óriási sziklasírok mellett. A közel 10.000 ember befogadására képes színház az ókorban megehetősen nagynak számított, melynek romjai ma is megtekinthetők Myrában.
Myra városa a romjairól és a méltán híres sziklasírjairól is ismert, valamint e városban volt püspök Szent Miklós is, akinek a szarkofágját a myrai Szent Miklós templom őrzi.

További információk