Puglia repülővel - dél-olasz mesevárosok tengerpartján

Az olasz csizma sarkán található Puglia ismeretlen, csodás vidékein barangolunk. Kivételes szépségű fehér városok, azúrszínű tenger, apró, kúp alakú „sipkás” tetőkkel épített házak – a trullik és a barokk csoda Matera, egyedülálló, semmihez sem hasonlítható barlangvárosa vár minket. Időtlen csodák, számtalan gyönyörűség, melyeket egyszer mindenképp látni kell!  Hab a tortán a közvetlen tengerparti szálláshelyünk!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora
Szobatípusok:
2-3 fős szoba
Turnusok:
Fix turnus - 5 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
Min. 35 főtől

Fontos tudnivalók

Erre a programra az ÁSZF-et kiegészítve egyedi szerződési feltételek vonatkoznak!!

Az útra speciális lemondási feltételek vonatkoznak.

A kötbér összege az utazó lemondása esetén -mivel a repülőjegy nem visszatéríthető-: 
szerződéskötéstől számított 36 napig: 40% 
35-22 napig: 60% 
21-16 napig: 70% 
16-8 napig: 100% 
 
A kötbérbe beletartoznak a repülőjegyhez kapcsolódó költségek is! 

Repülôvel történô utazás esetén a légitársaságok által biztosított repülôjegyek módosítására, lemondására az egyes légitársaságok által kiadott szabályok vonatkoznak. Az Utazásszervezô nem felel a közlekedési vállalatok menetrend-változtatásaiért, járatainak késéseiért, szolgáltatásának elmaradásáért, az ezekbôl következô további szolgáltatások elmaradásáért, illetve a lemondással kapcsolatos visszatérítési üzletpolitikájáért.

 

A program/és vagy azok sorrendje a repülő menetrendjének, és a tenger hajózhatóságának függvényében változhat. Az első és utolsó napi program hossza a repülő menetrendjének függvénye.
A szálloda esetleges rendezvényének idejére fenntartja a jogot a medence használatának korlátozására.

Elhelyezés

 • Szállás: 4 csillagos, közvetlen tengerparti szállodakomplexum, úszómedencével.
 • A kellemes üdülőkomplexum Salento szívében (La Grotta vélemény 3* +), Carovigno tengerpartján, gyönyörű zöld környezetben található. Elhelyezkedése kitűnő kiindulópont Puglia csodás látnivalónak megtekintésére.

Étkezés

 • büféreggelit az ár tartalmazza
 • Vacsora felár (ajánlott): 36  900 Ft/fő - foglaláskor fizetendő! 
 • Mindkét időpontra a reggelis kapacitásunk elfogyott, az út már csak félpanzióval foglalható.

Utazás

 • menetrendszerinti repülővel
 • Kötelező repülőtéri illeték 20 kg-os feladott poggyásszal, üléssel:  49.900 Ft/fő - foglaláskor fizetendő

Program

1.nap: Budapest – Bari   
Elutazás Budapestről repülővel Bari-ba. Kalandozásunkat Bari óvárosával kezdjük, sétálunk a hangulatos középkori, zegzugos utcácskáin, ahol felkeressük a lenyűgozó bazilikát, Szent Miklós püspök ereklyéivel.  A múlt szelleme garantáltan elvarázsol minket. Szabadidő után továbbutazunk a tenger, és a többezer olajfa látványával kísérve. A kora esti órákban elfoglaljuk szálláshelyünket közvetlen tengerparti szállodánkban. A repülő menetrendjének függvényében  lehetőség lesz pihenni, fürdőzni a szálláshelyen, vagy a tengerparton.

 

2.nap: Fehér középkori kisvárosok: Alberobello – Locorotondo – Ostuni
Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás. Első megállónknál Alberobelloban, az ősi, fehérre meszelt, kúp alakú,” sipkás házak”, a trullik vezetnek a mesék birodalmába, ahol kivételes hangulat köszönt minket.  Továbbutazunk a fenséges „kerek városba”- Locorotondo-val ismerkedünk. Mivel a térség legjobb borvidékeinek egyike, betérhetünk egy hangulatos, kedves kis helyi étterembe egy könnyű ebédre, borkóstolgatással fűszerezve. Elsétálunk a Citadellához, ahonnan a hely páratlan szépsége köszön vissza, és a keskeny, középkori utcácskák varázsolnak el minket. A harmadik kisvárosunk a sikátorral teli, káprázatos Ostuni lesz, ahonnét az "Óriások útja" indul, egy ősrégi olivaligeten keresztül.  Egyedülálló élményekkel telve visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 60 Eur/fő)

 

3.nap: A tengerpart csodája és a cseppkövek titkai:  Polignano a mare – Grotta Castellana/cseppkőbarlang - fürdőzés  
Pihenés a tengerparton, vagy félnapos fakultatív kirándulás. Napunkat Polignano a Mare-ban kezdjük, ahol a Szépség és a Szörnyeteg néhány epizódját forgatták. A meredek sziklafalra épített település drámai szépségét fokozzák a fehér házak alatti barlangok, a teraszos utcák, és a kristálytiszta, kéken csillogó víztükör. Szabadidő után elindulunk a Castellana barlanghoz, mely barlangrendszer káprázatos cseppkőformákat rejteget. A kivételes élmény után visszatérünk szálláshelyünkre, ahol még lehetőség lesz pihenésre, tengerparti fürdőzésre. (Ár: 45 Eur/fő)

 

4.nap: A dél "Firenzéje" Lecce – Otranto - fürdőzés 
Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás. Lecce-be, dél Firenzéjébe, a fehér mészkő paloták sokaságával ámulatba ejtő városba utazunk, ahol az ókori művészet keveredik lépen nyomon a barokk kifinomult jegyeivel. A római amfiteátrum, a Dóm, és  a számos fehér mészkőből épűlt palota méltó példái a letűnt korok sokszínű építészetének. Szabadidő után irány a Kelet Kapujaként emlegetett  középkori gyöngyszem Otranto az uticél, mely Olaszország legkeletibb pontján található. Az olasz csizma egy kevésbé ismert szeglete. Magas és fehér sziklái, a kéktenger fenséges látványa, a tenger illata méltán bűvöl el bennünket. Meglátogatjuk a mozaikokkal díszített Dómját, ahol a törökök által lemészárolt helyi lakosok csontjait is őrzik. A vár büszkén tekint le a településre, falairól csodálatos kilátás nyílik a kéklő tengerre. Sétálunk Otranto keskeny óvárosában, zegzugos utcácskáin, mely hivatalosan is a béke hírnökévé vált. Pihenésképpen - idő függvényében - szabadidőben mi is megmártózhatunk a középkori környezet ölelésében. Visszatérünk a szálláshelyünkre. (Ár: 60 Eur/fő)

 

5.nap: Mesevárosok: Martina Franca – Matera  
Pihenés a tengerparton, vagy kihagyhatatlan fakultatív kirándulás. A fenséges Murgia-fennsík legmagasabb dombján épült hangulatos kisvárosba, Martina Franca-ba utazunk.  Megnézzük a városka látnivalóit, elvegyülünk a helyi forgatagban, majd rövid szabadidő után utunk Matera semmihez sem hasonlítható, lélegzetelállító barlangvárosába vezet. A világörökség részét képező labirintusok, a hegyoldalba vájt ciszternalakások visszarepítenek a múltba, a barokk csodaváros örökre az emlékezetünkbe vési látványát. Sétánk után szabadidőben kóstolgathatunk a különleges helyi ízekből: materai kenyérből, dzsemekből, likőrökből. Visszatérünk szálláshelyünkre, ahol még pihenésre, fürdőzésre is jut idő. (60 Eur/fő)

 

6.nap: Trani – Bari reptér - Budapest  
Elbúcsúzunk szálláshelyünktől, majd Trani felé vesszük az irányt. Sétálunk a kisváros kikötőjében, és megnézzük fenséges székesegyházát. A fehér színű mészkőből épűlt város épületei elképzelhetetlen kontrasztot nyújtanak a kéklő tengerből kiemelkedve. Szabadidő a repülő menetrendjének függvényében, majd élményekkel telve transzfer a repülőtérre, hazautazás.

 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Audio guide: 3.300 Ft/fő/tartózkodás
 • Üdülőhelyi díj: 20 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő
 • Fakultatív  programok (min. létszám 20 fő):
 • Fehér középkori kisvárosok: Alberobello – Locorotondo – Ostuni:   60 EUR/fő
 • Polignano a mare – Grotta Castellana/cseppkőbarlang - fürdőzés: 45 EUR/fő
 • A dél "Firenzéje" Lecce – Otranto:  60 EUR/fő
 • Mesevárosok: Martina Franca – Matera:  60 EUR/fő
 • Felárak és belépők igény szerint:
 • Bari - Szent Miklós Bazilika: ingyenes
 • Grotta Castellana:  kb.  18 Eur/fő
 • Lecce - Amfiteatro: kb.    5 Eur/fő
 • Lecce: Dóm és Bazilika együtt: kb.    9 Eur/fő
 • Otranto - Castello Aragonese: kb.  10 Eur/fő
 • Martina Franca - Sz.Márton Bazilika: kb     3 Eur/fő
 • Matera: Barlanglakás:  kb.   5 Eur/fő

   

 

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 25 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • megadott ellátást
 • repülőjegyet
 • repülőtéri transzfereket
 • magyar nyelvű idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:

 • repülőtéri illetéket feladott csomaggal
 • audio guide használatát, foglaláskor fizetendő
 • esetleges belépőket a helyszínen, valamint felárakat
 • helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs adót, 
 • fakultatív programokat
 • egyágyas felárat - kérje ajánlatunkat
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

 

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjTársítható2-3 ágyas szoba1 ágyas szoba
jún. 25-306/5276 800 Ft276 800 Ft316 700 Ft
szept. 19-246/5256 800 Ft256 800 Ft296 700 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat