Szilveszter Portugáliában

Fedezze fel Portugália híres városait és legszebb műemlékeit és búcsúztassuk együtt a 2017-es évet kellemes, mediterrán környezetben, Lisszabon gyönyörű városában!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2 fős szobák
Turnusok:
2017.12.28-2018.01.02. - 6 nap
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel

Elhelyezés

Helyi 3-4*-os szállodákban

 • 1 éj Coimbrában 3*-os hotelben büféreggelivel
 • 4 éj Lisszabon belvárosában 4*-os hotelben büféreggelivel

Étkezés

 • büféreggeli
 • vacsora befizethető a helyszínen, kb 22 EUr/fő/nap felár ellenében

Utazás

Menetrendszerint Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon a TAP légitársaság járatával.

Várható menetrend:

BUD-LIS   16:00 - 18:45

LIS-BUD   10:45 - 15:15

Program

1. nap: Budapest – Lisszabon

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren Du-tán 14:00 órakor. Elutazás Budapestről a Tap légitársaság Budapest Lisszabon közvetlen járatával 16:00 órakor. Érkezés Lisszabonba 18:45 órakor. Érkezés után transzfer a szállodába. Este szabadprogram.

2. nap: Lisszabon - Fatima  - Tomar – Coimbra -  ( 280 km )

Reggeli után Közép Portugália legszebb városait fedezzük fel. Első állomásunk Fatima. mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye, Mária kegyhely. Fatima minden hívő és ateistának egyaránt egy érdekes város. A leírás szerint 1917.október 13.-án a Szűzanya itt jelent meg a három pásztorlány előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amelyet évente több mint 7 millió ember keres fel, és nagyobb a római Szent Péter térnél. A Nosa-Senhora-do-Rosário bazilika megtekintése után tovább utazunk Tomarbaamely a Nabao folyó partján terül el.
Tomar Portugália egyik történelmi gyöngyszeme és leglátványosabb helyszíne. Megtekintjük a Convento de Cristoa Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület komplexuma. és a XII.sz épült. hét belső kerengőjét, amiből hat ma is látogatható. Az épület együttes 1983-óta az Unesco világörökség része.
Innen Coimbrába az ősi egyetemi városba utazunk tovább. Sétálunk a XIII. sz épült Portugália első egyetem falain belül, , megtekintjük a dísztermet a Szent Mihály kápolnát a Kecske-tornyot, a XVIII. sz barokk könyvtárat. Megtekintjük a XII. sdz épült Püspöki Székesegyházat, amely Portugália legszebb román stílusú épülete.
A szálloda elfoglalása után fakultatív hajókirándulás a Mondego folyón ahonnan csodálatos a panoráma a városra.. 

3. nap: Batalhaba – Alcobacaba – Óbidus – Sintra ( 300 km )

Reggeli után Batalhaba utazunk ahol Portugália legszebb angol gótikus kolostor és templom együttesét a Győzelmes Szűz Mária templomot tekintjük meg, amely 1983-óta az Unesco Világörökség része. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna, amely legszebb része a 15 m magas és 7 m széles kapuzat.
Utunkat folytatva rövid időre megállunk Alcobacaban. Megtekintjük a XII. sz ban Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort, amely 1989-óta az Unesco Világörökség része.  Innen Óbidosba utazunk tovább.  Óbidos a középkori falak övezte bástyákkal, macskaköves szűk utcáival  Portugália egyik leghangulatosabb városa. Kalandozásunk utolsó állomása Sintra az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták, buja kertek várják a turistát. Sintra és környéke 1995-óta az Unesco kulturális világörökség része. Sétánk során megtekintjük a két királyi palotát, a sziklaszirten épült Palacio Nacional da Pena gótikus palotát, valamint a tölcséres tornyáról híres  grandiózus Sintra palotát. Este érkezünk Lisszabonban található szállásunkra. Szállás a belvárosban.

4. nap: Lisszabon

Reggeli után gyalogosan elkezdjük felfedezni ezt a gyönyörű mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. legfőbb látnivalói a  Szent György vár (Castello do Sao Jorge)  a Belém torony, a Szent Jeromos kolostor ( Mosteiro dos Jerónimos ) amely Vasco da Gamma hajósnak állit emléket és amely Lisszabon legszebb épülete, az Április 25. híd, a felfedezők emlékműve és a legrégibb városrész az Alfama-negyed a zegzugos utcáival. Sétánk során megcsodáljuk a sok ház falán található gyönyörű azulejos fali csempe díszítéseket.
Közben utazunk a híres lisszaboni villamossal, amely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön.
Este fakultatív gálavacsora a szállodában, vagy séta a Praca do Comércio a Kereskedők terére, ahol éjfélkor a Tejo folyó fölött Portugália legszebb tűzijátékával búcsúzunk a 2017 évtől. 

5. nap: Lisszabon

Délelőtt pihenés. Délután szabadprogram, Lisszabon felfedezése egyénileg.

6. nap: Lisszabon - Budapest

Korai reggeli, majd 08:45-órakor transzfer a repülőtérre. Repülőgép indulás 10:45 órakor. Érkezés Budapestre 15:15 órakor.

 

ÁrakLejárt: 2017. december 28.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • büféreggelis ellátást
 • repülőjegyet (a megjelölt útvonalon)
 • autóbusz közlekedést a program szerint
 • idegenvezetést és a felsorolt programokat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • reptéri illetéket és üzemanyag felárat: kb 39.900 Ft/fő (változhat)
 • idegenforgalmi adót: 12 EUR/fő, helyszínen fizetendő
 • belépő jegyek és a helyi közlekedés árát, helyszínen fietendő
 • fakultatív szilveszeri gála vacsorát: 75 EUR/fő
 • fakultatív vacsora felárat: 22 EUR/fő/nap
 • egyágyas felárat: 39.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5 %-a - csak megrendeléskor köthető, utólagos megkötésre nincs mód.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjkétágyas szoba
dec. 28-jan. 26/5218 200 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat