Szilveszter Portugáliában

Fedezze fel Portugália híres városait és legszebb műemlékeit és búcsúztassuk együtt a 2017-es évet kellemes, mediterrán környezetben, Lisszabon gyönyörű városában!

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 fős szobák

Turnusok: 2017.12.28-2018.01.02. - 6 nap

Program tipusa: körutak

Utazás: repülővel

Elhelyezés

Helyi 3-4*-os szállodákban

 • 1 éj Coimbrában 3*-os hotelben büféreggelivel
 • 4 éj Lisszabon belvárosában 4*-os hotelben büféreggelivel

Étkezés

 • büféreggeli
 • vacsora befizethető a helyszínen, kb 22 EUr/fő/nap felár ellenében

Utazás

Menetrendszerint Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon a TAP légitársaság járatával.

Várható menetrend:

BUD-LIS   16:00 - 18:45

LIS-BUD   10:45 - 15:15

Program

1. nap: Budapest – Lisszabon

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren Du-tán 14:00 órakor. Elutazás Budapestről a Tap légitársaság Budapest Lisszabon közvetlen járatával 16:00 órakor. Érkezés Lisszabonba 18:45 órakor. Érkezés után transzfer a szállodába. Este szabadprogram.

2. nap: Lisszabon - Fatima  - Tomar – Coimbra -  ( 280 km )

Reggeli után Közép Portugália legszebb városait fedezzük fel. Első állomásunk Fatima. mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye, Mária kegyhely. Fatima minden hívő és ateistának egyaránt egy érdekes város. A leírás szerint 1917.október 13.-án a Szűzanya itt jelent meg a három pásztorlány előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amelyet évente több mint 7 millió ember keres fel, és nagyobb a római Szent Péter térnél. A Nosa-Senhora-do-Rosário bazilika megtekintése után tovább utazunk Tomarbaamely a Nabao folyó partján terül el.
Tomar Portugália egyik történelmi gyöngyszeme és leglátványosabb helyszíne. Megtekintjük a Convento de Cristoa Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület komplexuma. és a XII.sz épült. hét belső kerengőjét, amiből hat ma is látogatható. Az épület együttes 1983-óta az Unesco világörökség része.
Innen Coimbrába az ősi egyetemi városba utazunk tovább. Sétálunk a XIII. sz épült Portugália első egyetem falain belül, , megtekintjük a dísztermet a Szent Mihály kápolnát a Kecske-tornyot, a XVIII. sz barokk könyvtárat. Megtekintjük a XII. sdz épült Püspöki Székesegyházat, amely Portugália legszebb román stílusú épülete.
A szálloda elfoglalása után fakultatív hajókirándulás a Mondego folyón ahonnan csodálatos a panoráma a városra.. 

3. nap: Batalhaba – Alcobacaba – Óbidus – Sintra ( 300 km )

Reggeli után Batalhaba utazunk ahol Portugália legszebb angol gótikus kolostor és templom együttesét a Győzelmes Szűz Mária templomot tekintjük meg, amely 1983-óta az Unesco Világörökség része. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna, amely legszebb része a 15 m magas és 7 m széles kapuzat.
Utunkat folytatva rövid időre megállunk Alcobacaban. Megtekintjük a XII. sz ban Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort, amely 1989-óta az Unesco Világörökség része.  Innen Óbidosba utazunk tovább.  Óbidos a középkori falak övezte bástyákkal, macskaköves szűk utcáival  Portugália egyik leghangulatosabb városa. Kalandozásunk utolsó állomása Sintra az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták, buja kertek várják a turistát. Sintra és környéke 1995-óta az Unesco kulturális világörökség része. Sétánk során megtekintjük a két királyi palotát, a sziklaszirten épült Palacio Nacional da Pena gótikus palotát, valamint a tölcséres tornyáról híres  grandiózus Sintra palotát. Este érkezünk Lisszabonban található szállásunkra. Szállás a belvárosban.

4. nap: Lisszabon

Reggeli után gyalogosan elkezdjük felfedezni ezt a gyönyörű mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. legfőbb látnivalói a  Szent György vár (Castello do Sao Jorge)  a Belém torony, a Szent Jeromos kolostor ( Mosteiro dos Jerónimos ) amely Vasco da Gamma hajósnak állit emléket és amely Lisszabon legszebb épülete, az Április 25. híd, a felfedezők emlékműve és a legrégibb városrész az Alfama-negyed a zegzugos utcáival. Sétánk során megcsodáljuk a sok ház falán található gyönyörű azulejos fali csempe díszítéseket.
Közben utazunk a híres lisszaboni villamossal, amely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön.
Este fakultatív gálavacsora a szállodában, vagy séta a Praca do Comércio a Kereskedők terére, ahol éjfélkor a Tejo folyó fölött Portugália legszebb tűzijátékával búcsúzunk a 2017 évtől. 

5. nap: Lisszabon

Délelőtt pihenés. Délután szabadprogram, Lisszabon felfedezése egyénileg.

6. nap: Lisszabon - Budapest

Korai reggeli, majd 08:45-órakor transzfer a repülőtérre. Repülőgép indulás 10:45 órakor. Érkezés Budapestre 15:15 órakor.

 

ÁrakLejárt: 2017. december 28.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • büféreggelis ellátást
 • repülőjegyet (a megjelölt útvonalon)
 • autóbusz közlekedést a program szerint
 • idegenvezetést és a felsorolt programokat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • reptéri illetéket és üzemanyag felárat: kb 39.900 Ft/fő (változhat)
 • idegenforgalmi adót: 12 EUR/fő, helyszínen fizetendő
 • belépő jegyek és a helyi közlekedés árát, helyszínen fietendő
 • fakultatív szilveszeri gála vacsorát: 75 EUR/fő
 • fakultatív vacsora felárat: 22 EUR/fő/nap
 • egyágyas felárat: 39.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5 %-a - csak megrendeléskor köthető, utólagos megkötésre nincs mód.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjkétágyas szoba
dec. 28-jan. 26/5218 200 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Volt egyszer egy Portugália

útibeszámoló
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy portugál kirándulás...   Csapatunkkal idén februárban ellátogatottunk Lisszabonba és Portóba, ahol pár napot töltöttünk telis teli izgalmas programokkal. Előszőr a fővárosba látogattunk el, ahol nem csak a megszokott turistalátványosságokat derítettük fel, hanem...
óváros
+36 20 459-5424 Kapcsolat