Szilveszter Észak- Olaszországban

Észak-Olaszország ezernyi látnivalót rejt magában. Körutazásunk során ellátogatunk Padovába, Veronába, Vicenzába és Udinebe is.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2 fős szobák
Turnusok:
12.30-01.02 - 3 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal

Elhelyezés

 • 4*-os szállodában Padovában
 • 2 fős fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • félpanziót és a szilveszteri vacsorát az ár tartalmazza

Utazás

 • autóbusszal Budapestről
 • felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalkomár

Program

1. nap:
Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Útközben rövid pihenő a finomságokat is tartogató Trojane festői alpesi településen, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. Olaszországba érve a trieszti öbölben, a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk három ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját. Sétálhatunk a kastélyparkban, illetve egy rövid fakultatív kastélylátogatást is tehetünk. Majd folytatjuk utunkat Padovába, érkezés az esti órákban. Szálláshely elfoglalása, vacsora.


2. nap:
Reggeli után Rómeó és Júlia városába, az Adige folyó partján fekvő, romantikus Veronába látogatunk. A történelmi városrész központjában, a látványos Piazza Bra-n áll a város legismertebb nevezetessége, az Aréna. Az elegáns Via Mazzini csillogó kirakatai mentén a nyüzsgő piactérre, a Piazza delle Erbe-re jutunk, ahol freskókkal díszített középkori házak, tornyok, hangulatos éttermek, teraszos kávézók, kis boltok, valamint a város egyik jelképe, az impozáns Torre dei Lamberti található. A Piazza dei Signori-n, az „Urak terén” megismerkedünk a Scala család történetével, megnézzük palotájukat és gótikus síremléküket. Majd ellátogatunk Rómeó és Júlia történetének varázslatos helyszínére, a Capulet házhoz. Rövid szabadidő után Olaszország egyik legszebb alpesi tavával, a pálmafák ölelte, kékeszöld színű Garda-tóval ismerkedünk. Magas hegycsúcsok, olajfaligetek, szőlőlugasok, festői kisvárosok, pálmafás sétányok és kockás abroszos trattoriák teszik igazán varázslatossá a vidéket. A tó déli részén, egy hosszan a vízbe nyúló félszigeten fekszik Sirmione hangulatos városkája. A Garda-tó gyöngyszemének óvárosát a Scaligeri vár őrzi. A mesebeli, bástyákkal megerősített városfalon belül egy igazi ékszerdoboz rejlik. Séta a zegzugos kis utcákon. Rövid szabadidő után visszatérünk szálláshelyünkre, ahol szilveszteri gálavacsorával búcsúzunk az óévtől és köszöntjük az új esztendőt.


3. nap:
Újév első napján a magyar történelemhez is kötődő észak-olasz nagyvárossal, Padovával ismerkedünk. A Prato della Valle tér Európa egyik legnagyobb tere, egyben szoborpark, ahol a város történelméhez kapcsolódó személyek szobrai találhatóak. Itt áll a padovai egyetem leghíresebb magyar tanítványának, Báthory Istvánnak a szobra is. A tér mellett elsétálva érünk Szent Antal bazilikájához, mely a kereszténység egyik legpompásabb bazilikája. Az 1310-ben felavatott épület sokban eltér a hagyományos bazilikáktól. Megtekintjük a szent ereklyéit, felkeressük a szent sírját, mely a legautentikusabb hely kívánságaik megfogalmazására. Majd Veneto tartomány egyik legnagyobb művészvárosába, a világszerte „Palladio városa”-ként ismert Vicenzaba látogatunk. Mindenkit elbűvöl nemessége, építészeti formái és kiegyensúlyozott, harmonikus arányai. A látnivalók közül kiemelkedik a Teatro Olimpico, a város színháza, mely egyben Vicenza szimbóluma is. A XVI. századi Bazilika, a Palazzo Valmarana, mind- mind a reneszánsz mester művei. Rövid szabadidő után visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.


4. nap:
Reggeli után utazás Udinébe, pihentető séta a hangulatos kisvárosban. Udine megőrizte a régi korok hangulatát. Történelmi belvárosában a középkort idéző épületektől a legdrágább boltokig sok minden megtalálható. A város egyetlen dombjáról gyönyörű panoráma nyílik a környékre, tiszta időben az Alpok vonulatait is látni lehet. Itt található az udinei vár, ami valójában egy palota, valamint Udine legrégebbi temploma. A város egyik jelképe, az aranyszínű Mihály arkangyal szobor már messziről látható. Érdekessége, hogy kinyújtott karja mindig az aktuális széljárást követi. Udine legszebb terén, a Piazza della Liberta-n minden Velencét idézi: az oroszlános kapu, a márványból épült velencei gótikus palota, mely egykoron piactérként funkcionált, a Szent Márk térről ismerős toronyóra (Torre dell'Orologio). A város főterén található a gyönyörű reneszánsz stílusban épült San Giacomo templom, ami a város talán legszebb épülete. A tér körül egymást érik a kávézók, bárok, éttermek. Érdemes megtekinteni a város gótikus stílusban épült katedrálisát, mely belülről lenyűgöző látványt nyújt. Rövid szabadidő után hazautazás technikai pihenőkkel Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Tájékoztató a fakultatív programokról, a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • idegenforgalmi adó: 3 EUR/fő/éj, helyszínen fizetendő
 • belépők: 40-55 EUR/fő, helyszínen fizetendő


Minimum létszám: 35 fő.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2021. november 24.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást és a szilveszteri vacsorát
 • autóbuszos utazást
 • felsorolt programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:

 • idegenforgalmi adót, helyszínen fizetendő
 • belépődíjakat
 • fakultatív programokat
 • egyágyas felárat: igény esetén érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat