Szicília - Málta repülővel

Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, köz­vet­len közelében pedig a parányi Málta, mely mégis az egyik legérdekesebb sziget. Azt mondják, hogy nincs még egy olyan hely a világon, ahol a tör­té­nel­mi emlékek olyan sűrűn helyezkednének el, mint Málta szigetén. Szicília és Málta a Földközi-tenger medencéjének középső részén található, fontos kereskedelmi hajóutak mentén. Ez is magyarázat a régi gazdagságra, amiért olyan sokan próbálkoztak a hódítással. A szigetek mai lakói nagyrészt ezen hódítók leszármazottai (görögök, rómaiak, arabok, normannok, spanyolok stb.). Mindegyik hódító rajta hagyta a nyomát a szigeteken, így aztán a kulturális körutazások kedvelői igazi csemegére számít­hat­nak.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / félpanzió
Szobatípusok:
2-3 ágyas szoba
Turnusok:
fix turnusok, 7 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel

Fontos tudnivalók

Munkatársunk véleménye

A Nap szigete Szicília gyönyörű strandokkal, festői kisvárosokkal, ízletes ételekkel, különleges gasztronómiával várja a látogatókat. Napfény, tengerpart, füstölgő vulkánkúpok, szűk sikátorokban magasan száradó ruhák, mosolygós emberek. A történelem és a kultúrák egyvelege, észak és dél, kelet és nyugat találkozása, ahol a maffiáról szóló közhelyeket hamar elfelejtjük. Szicíliába menni nem a maffia miatt veszélyes, hanem azért mert utána egész életünkben visszavágyunk.

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában, 2 fős fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • félpanziós ellátás az árban, 6 vacsorával!! (Máltai kirándulás napján nincs vacsora a szállodában)

Utazás

 • menetrendszerinti repülővel Bp-ről
 • helyszínen a programok busszal
 • Máltai kirándulás hajóval
 • személyenként 1x kis kézi (40x30x20cm) és 1x nagy kézi poggyászt (max 10 kg, 55x40x23cm)

Számítsanak rá, hogy Máltán az autóbuszok színvonala elmarad a megszokott járművekétől. Málta egy nagyon kicsi sziget, ahol a kis távolságok miatt nem kifizetődő a buszos vállalkozóknak drága luxusautóbuszokat vásárolni.

Program

1. nap: Budapest-Catania
Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren 17.00-kor. Elutazás Cataniába. Vár ránk a Nap szigete, a mesés Szicília. Érkezés után transzfer a Taormina környéki szállodába. (Késői érkezés miatt nincs vacsora!)


2. nap: Savoca-Forza d'Argo, fakultatív kirándulás

Szabadprogram, fürdési lehetőség a tengerparton vagy a szálloda pálmafákkal körülölelt medencés kertjében pihenhetünk meg. Délután fakultatív kirándulás a Keresztapa nyomában. Először Savoca-ba látogatunk, ahol a film több jelenetét is forgatták. Savoca apró falu Szicíliában, Taorminától félórára. A város háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a "bárjelenetek" a "BAR VITELLI" teraszán. Legnagyobb nevezetessége a kis falunak egy régi villa, melyben  a híres bár üzemel ahol a Keresztapa egyik jelenetét is forgatták. A Bar Vitelli-t nem lehet eltéveszteni, a főtéren található szembe a templommal , és természetesen minden turista arra tart. Fotózás a híres Bar Vitelli-nél, majd folytatjuk utunkat Forza d’Agro középkori városába. Visszaérkezés a szállodába a kora esti órákban, vacsora.


3. nap: Alcantara -Etna – Taormina, fakultatív kirándulás
Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás. Első megállónk a varázslatos Alcantara szurdok. Az Alcantara folyó szurdokvölgye meglep szépségével. Az akár 25 méter magas lávasziklák között vájt folyóvölgyben a legkeskenyebb szakaszon a szurdok szélessége mindössze 2 méter. A szurdok felett egy magas teraszról látni lehet már azt a csodálatos bazalt képződményt, amit több ezer évvel ezelőtt egy vulkán kitörés alkalmával az Etna hozott létre a völgyben. A legenda szerint a néhány kilométerre lévő vulkán kitörésekor egy hatalmas szikladarab idáig repült el, és kettéhasította a hegyet. A lassan kihűlő lávában utat találtak maguknak a kis hegyi patakok, így kiszélesítették a völgyet és létrehozták a folyómedret. A kihűlt láva mindenütt érdekes, különleges mintázatban összegyűrődve követi a folyót. Fotó szünet , majd folytatjuk utunkat az Etnához. Pihenő a Silvestri kráternél, séta a „kialudt” kráterek között. A menedékháztól fakultatív tovább lehet menni lifttel és helyi idegenvezetőkkel kb. 3.000 méteres magasságig, költsége helyszínen fizetendő. Délután Taorminába utazunk, ami kedvelt üdülőhely volt már az ókorban is szép fekvése, kellemes klímája miatt. Az évszázadok során olasz és külföldi művészek, írók, költők, látogatták. Guy de Maupassant írta 1885-ben: „Ha valaki csak egy éjszakát töltene Szicíliában és megkérdezné, mit nézzen meg, hezitálás nélkül válaszolnám: Taorminát.” A tenger fölé magasodó hangulatos óváros, gyönyörű panorámájával, a keskeny kisutcák, elegáns üzletek garantáltan elbűvölik a látogatókat. A Csontváryt is megihlető híres görög színháza is a város aranykorát idézi. Belvárosi séta a barokk épületek, romantikus kis utcák, és a panorámás kertek között, majd visszautazás a szállásra.


4. nap: Málta-La Valetta-Mdina, fakultatív program

A mai napon egy fantasztikus kirándulásra invitáljuk. A kora reggeli órákban indulunk Pozzallo kikötőjébe, ahonnan 09.15-kor indul hajónk. A festői Málta szigetére utazunk, La Valletta-ba. Érkezés 11.00.  A barokk egy gyöngyszeme nem hiába került fel az UNESCO listájára. Csodálatos műalkotások, templomok, paloták között sétálhatunk a szűk kis utcáin, ahol nap közben nyüzsgő élet folyik. Megnézzük a méltán híres Szent János katedrálist gyönyörű freskóival, oldalkápolnáival, ami a lovagrend kedvelt temetkezési helye volt, és egy Caravaggio festményt is őriznek itt. Délután Mdina városába utazunk, ami több, mint 4000 éves múltra tekint vissza. Nemes város néven is emlegetik, mert a régi paloták között sok XII. századi hűbérúri leszármazott lakik itt máig. Este visszahajózás Szicília szigetére, késő esti érkezés a szállásra. A mai napon nincs vacsora a szállodában.


5. nap: Palermo-Monreale
Korai reggeli, majd fakultatív kirándulás a sziget fővárosába. Vár a 670.000 lakosú Palermo , a Földközi-tenger legnagyobb szigetének fővárosa. A várost Conca d'Oro-nak, azaz arany kagylónak is nevezik. Központja egykor Európa egyik legszebb belvárosa volt, ma azonban az óvárosban sok romos épületet is találunk, de ez mit sem von le a város vonzó összképéből. Palermo fő turistalátványossága a Convento dei Cappuccini és az 1185-ben alapított Dóm. Megtekintjük a Normann palotát, Európa legrégibb királyi palotáját, a Dómot, a hátborzongatóan különleges Kapucinusok kriptáját, a szűk, labirintus szerű utcák között sétálunk a belvárosban, majd szabadidő. Délután ellátogatunk Monreale-ba, ahol a normannok által alapított Benedek rendi kolostort tekintjük meg.  A gyönyörű arany mozaikok megtekintése után, visszautazunk szállásunkra.


6. nap: Lipari és Vulcano szigete
A Tirrén-tenger két kis gyöngyszemének a felfedezésére indulunk, a vulkanikus eredetű Lipari és Vulcano szigetét látogatjuk meg. Első megállónk Lipari, ahol kellemes sétát tehetünk a történelmi központban. A szigetet elhagyva a hajóról gyönyörködhetünk a tengeri barlangok, egyedi alakzatú mésztufa és bazalt sziklák látványában. Utolsó állomásunk Vulcano, ahol strandolhatunk a fekete-homokos tengerparton vagy termál-és iszapfürdőzhetünk. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.


7. nap: Szabadprogram

Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy a szálloda kertjében. A hotel pálmafákkal körülölelt medencéje, napozóágyakkal, bárral és étteremmel szolgálja a vendégek kényelmét.


8. nap: Catania-Siracusa-Budapest
Kijelentkezés a szállodából a délelőtti órákban. Vár Catania, Szicília egyik legjelentősebb városa, amit a nagy földrengés után barokk stílusban építettek újjá. Belvárosi sétánk során megtekintjük többek között a Dóm épületét, a jellegzetes lávakőből faragott Elefántos kutat, a római színházat, az Ursino kastélyt, majd szabadidő, Szicília legnagyobb halpiacának megtekintése. Városnézésünk után utazás a gyönyörű fekvésű, világörökségi Siracusába, ami az ókori Görögország egyik legfontosabb városa volt. Már Cicero is megmondta Siracusa városáról, hogy "legnagyobb görög város, és mind közül a leggyönyörűbb”. Belvárosa a Világörökség része. Leghíresebb ókori emlékei közé tartozik az Apollón temploma, az ókori színház, a római amfiteátrum és az olümpiai Zeusz temploma. Óvárosa az Ortigia elnevezésű szigeten fekszik, mely a város legszebb része. A város Dómja (Tempio di Minerva), a legjobb éttermek és hangulatos kis utcák, üzletek várnak itt ránk. Pihenjünk meg egy pasticceria teraszán és kóstoljuk meg a finom szicíliai édességek egyikét. A szicíliaiak azt mondják a legjobb granitát is itt fogyaszthatjuk el. Szabadidő. Este transzfer a repülőtérre, hazautazás.

 

Tájékoztató árak a fakultatív programokról, helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • idegenforgalmi adó: kb. 1,5 EUR/fő/éj, helyszínen fizetendő
 • Málta fakultatív kirándulás hajóval: 59.900 Ft/fő, foglaláskor irodánkban fizetendő
 • Savoca-Forza d'Argo fakultatív kirándulás: 8.900 Ft/fő, foglaláskor irodánkban fizetendő
 • Alcantara-Etna Taromina fakultatív kirándulás: 40 EUR/fő, helyszínen fizetendő
 • Palermo-Monreale fakultatív kirándulás: 45 EUR, helyszínen fizetendő
 • Lipari-Vulcano hajókirándulás: 60 EUR, helyszínen fizetendő
 • Taormina/Görög színház: 10 EUR
 • Etna/Libegő+dzsip: kb. 60 EUR
 • Etna/csak libegő: kb. 35 EUR
 • Palermo/Normann Palota: 10 EUR
 • Palermo/királyi sírok: 3 EUR
 • Monreale/kerengő: 9EUR
 • Siracusa/Ásatások: 10 EUR

ÁrakLejárt: 2019. szeptember 09.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást 6 vacsorával
 • repjegyet a megadott útvonalon
 • felsorolt nem fakultatív programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt
 • programokhoz buszos transzfert
 • személyenként 1x kis kézi (40x30x20cm) és 1x nagy kézi poggyászt (max 10 kg, 55x40x23cm)

Az ár nem tartalmazza:

 • reptéri illetéket: kb. 49.900 Ft/fő
 • idegenforgalmi adót
 • fakultatív programokat és belépőket
 • egyágyas felárat- érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZMÉNYES ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjKétágyasegyágyas
szept. 10-178/7179 900 Ft
169 900 Ft
224 800 Ft
214 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat