Szicília kincsei Taorminától Ragusáig

Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, történelme a régi idõkre nyúlik vissza. Megcsodálhatjuk a görög, római, arab és normann kultúrák nyomait egyaránt. Páratlanul szép tájak, homokos és sziklás tengerpartok, csodás műemlékek és rengeteg napsütés – ez mind SZICÍLIA!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2 fős szobákban
Turnusok:
Fix turnus - 7 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
min. 20 fő

Elhelyezés

 • Szállást 3*-os szállodában(L'hotel è Palazzo Durante di Letojanni vagy hasonló)
 • 2 fős fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • félpanziós ellátás az árban

Utazás

 • Wizzair vagy Ryanair menetrend szerinti járatával
 • Poggyász kapacitás: Wizzair vagy Ryanair szabályzata szerint. 2 éves kor felett, személyenként 1 db kézipoggyászt, illetve 1 db 10 kg-os feladott poggyászt biztosítunk. Amennyiben szeretne 20kg-os feladott poggyászt a 10 kg-os helyett, kérjük jelölje PLUS opciónkat a foglaláson, melyhez most fix ülőhely foglalás is tartozik!


Az alábbi tárgyakat ingyenesen lehet a fedélzetre vinni:
- kabát v. takaról
- mobiltelefon
- olvasnivaló az útra
- 2 év alatti gyermek esetén bébiétel az útra, összehajtható babakocsi v. kisméretű bölcső
- testi fogyatékosság esetén 1 pár mankó

Az ár előzetes ülőhely foglalást NEM tartalmaz! Amennyiben biztosan egymás mellett szeretnének ülni a repülőn, úgy lehetőség van felár ellenében ülőhely foglalásra oda és visszaútban is. Az aktuális járatra érvényes felár pontos összegéről információt kollégáink tudnak adni.

Tisztelt Utasaink!

A szervező a check-in folyamatot az utasok helyett biztonsági és kényelmi okokból elvégzi. Csoportok esetében ennek megkezdésére a repülőgép menetrend szerinti indulásának idejét 24 órával megelőzően van lehetőségünk. FIX ülőhelyek többletszolgáltatás foglalása mellett is a csoport egészének becsekkolása egyidőben történik. Visszaúti beszállókártyák jellemzően a program utolsó napján kerülnek kiosztásra az idegenvezetők/csoportkísérők által.

*Gondoljunk a környezetünkre! Legtöbb légitársaság elfogadja a beszállókártyákat pdf formátumban, akár e-mailből bemutatva, ehhez viszont internetkapcsolat lehet szükséges, vagy előzetes letöltés!*

Program

1.nap: Utazás Szicíliába
Érkezés és transzfer a szállodába.

 

2.nap: Etna - Taormina
Reggeli után indulás az Etna vulkánhoz, Európa legnagyobb még aktív vulkánjához. Busszal érkezünk fel 1900 méter magason fekvő Rifugio Sapienzába. Innen sétát teszünk, hogy megcsodáljuk a Crateri Silvestri-t , ahol az 1892-es kitörés történt, szinte szürreális holdbéli táj lenyomatát hagyva maga után. A kirándulás végén Taormina és az Isola Bella kilátója felé indulunk el. A bájos falu, Taormina híres a görög színházáról és még ma is helyszíne a fontos kulturális eseményeknek, különbféle show-knak és koncerteknek. A helyiség központjának teraszáról lenyűgöző kilátás nyílik az Isola Bella öbölre, a partra és az Etna vulkánra is. A program végén visszatérés a szállodába időben a vacsorához.

 

3.nap: Siracusa - Noto
Reggeli után indulás Szirakúzába, amely az ókori Görögország egyik legfontosabb városa volt. Láthatjuk az ősi pompáját a régészeti parkban, ahol megcsodálhatjuk a Dionüsziosz fülét, egy ókori politikai börtönt. Végül a híres görög színház, ahol a mai napig is klasszikus színdarabokat mutatnak be, köszönhetően a kiváló akusztikának és a háttérben lévő csodálatos természeti tájnak. Gyalog megyünk tovább Ortigia szigetre, a város híres történelmi központjába, ahol megcsodálhatjuk az Apolló templomot, az Arethusa szökőkutat, a katedrálist és a várat.

Továbbutazunk Noto-ba, az UNESCO világörökség részévé nyilvánított barokk városába. Az 1692-ben egy földrengés következtében teljesen elpusztult várost a kor híres építészei építették újjá, így nyerte el jelenlegi pompás külsejét.
Késő délután visszaindulás a szállodába.

 

4.nap: Savoca - Forza D'Agró
Reggeli a szállodában. Ezen a napon ellátogatunk egy híres szabadtéri filmszínhelyre, ahol a Keresztapát forgatták, Savoca és Forza D'Agrò városokba. Savoca egy ősi falu, Olaszország legszebb falvai közé tartozik, gyalogosan meglátogatjuk a történelmi központját, ahol található az Anyatemplom és a híres Bar Vitelli, ahol a film néhány jelenetét forgatták. Aki szeretné, itt megkóstolhatja az egyik szicíliai finomságot: a Granitát. Továbbutazás Forza D'Agrò-ba a középkori faluba, ahol régi házakat és szűk sikátorokat láthatunk és egy szabadtéri múzeumot is megtekintünk. Majd visszaindulás a szállodába.

 

5.nap: Ragusa - Modica
Reggeli után ma folytatjuk a kalandjainkat, hogy meglátogassunk még két várost, amelyek szintén az UNESCO Világörökség részét képezik: Ragusa-t és Modica-t. Itt megcsodálhatják a barokk művészet robbanásszerű fejlődését. Ragusa az 1692-es földrengésben szintén teljesen a földdel vált egyenlővé, de a kor legjobb építészei teljesen újjáépítették, így templomai és palotái a mai barokk megjelenésben láthatóak. Továbbutazunk Modicába, a barokk építészet ékkövébe, amely még mindig őrzi dicsőséges középkori múltjának néhány aspektusát. Híres az itt gyártott és a világ minden tájára exportált csokoládé, sok a cukrászda, amelyek lehetőséget adnak a kóstolásra.

 

6.-7.nap: Pihenés vagy fakultatív programok
Szabadnap. Lehetőség a sziget egyéni felfedezésre vagy további fakultatív programokon való részvételre.

 

8.nap: Catania - Hazautazás
Reggeli után kijelentkezés a hotelből. Ezt követően Catania felfedezésére indulunk. A helyi nevezetességek megtekintése és megismerése után szabadidő lehetőségünk során kiélvezhetjük az utolsó pillanatokat az útunkból még mielőtt hazaindulnánk Budapestre, Catania repteréről.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt a prospektusunkban meghirdetett programok időpontja illetve sorrendje módosulhat az idegenvezető legjobb belátása szerint. 

Minimum létszám: 20 fő

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő - kb 1,5-3,0 EUR/fő/éj
 • Belépőjegyek a múzeumokba és az archeológiai területekre (Kb. 30-40 euró/fő

ÁrakLejárt: 2023. szeptember 08.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • repjegyet
 • reptéri illetékeket és adókat
 • 1 db kézipoggyászt, illetve 1 db 10 kg-os feladott poggyászt
 • transzfert a helyszínen
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • idegenforgalmi adót: helyszínen fizetendő!
 • Leírásban nem szereplő programokat, fakultatív programokat, belépőket
 • Idegenvezető és sofőrők részére opciónális borravaló a helyi szokások szerint ajánlott
 • egyágyas felárat: - érdeklődjön irodánkban!
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

Félpanzióval

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjStandard szoba
szept. 9-168/7379 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat