Ez az élménybeszámoló részt vesz nyereményjátékunkban.

Nyaralás Zakynthoson

Párommal Zakynthos szigetén jártunk repülővel immár másodszor. Nekünk nagyon tetszett elsőre a zakynthosi nyaralás, így nem volt kérdés, hogy ide még visszatérünk. Most sikerült. A zakynthosi szállásunkat Argassiban, a Costas apartmanházban foglaltuk le, itt is másodszor jártunk. Tetszett nekünk a ház nyugodt fekvése ( bár a szemben lévő telken hajnalban kukorékoló kakast néha kinyírtuk volna, vagy amikor vasárnak reggel nekiállt a tulaj füvet nyírni akkor őt is..) de mindent egybevetve jó szállás. Tágas, tiszta (8 nap alatt 6x takarítottak!!!) nagy erkélye van, melyek tengerre néznek és nem feláras! Argassi központja kb 200-300 m-re van a háztól, így a boltok, éttermek, kávézók bárok gyorsan elérhetők. Argassiban talán nincs akkor élet mint Laganasban, de mi sem vagyunk már mai gyerekek, így nekünk tökéletesen megfelelt. Esténként a főutcán sétálgatva nézelődtünk, vásárolgattunk. Zakhyntos számos étterme közül egy volt ahova rendszeresen visszajártunk, és nem azért mert a többi nem volt jó! Csak első este ide tértünk be kalamarit és görög salátát enni és sört inni és itt annyira finom volt, hogy a későbbiekben sem cseréltük le, csak mikor már nagyon kellett egy kis tésztát ennünk…. Szóval a Lado Lemono éttermet mindenkinek tudom ajánlani.

 

Béreltünk autót is néhány napra, melyet mindenkinek ajánlok, mert vannak olyan részei a szigetnek, melyek nincsenek benne egyik programban sem. Mi például voltunk egy öbölnél Zakhyntos nyugati oldalán (a sziklás oldalon) ahol olyan hihetetlen színe volt a tenger vízének, hogy olyat csak a karibi szigetek strandjai mellett lévő sekély vízről készült képeken láttam. Porto Limnionas az öböl neve, a panoráma miatt mindekképp ajánlott megnézni, de csak jó úszóknak ajánlott ott a fürdőzés.

 

Voltunk Keriben is, ahol van egy kilátó és étterem, melynek parkolójában láttuk az állítólag legnagyobb görög nemzeti zászlót. Hogy mekkora arról többféle infónk van… de a parkolóból fotózva a zászlótartó rúd és a zászló csak 2 képre fért fel…. Ebben az étteremben nagyon finom a sült padlizsán, amit mindenképpen érdemes kipróbálni. Rengeteg macska van az étterem környékén, ami néha zavaró is tud lenni, még nekem is, aki imádom a macskákat.

 

Zakhyntos dél-keleti sarkában található a Gerakas Beach, ahol este hétig lehet fürdőzni, mert után lezárják. Itt rengeteg teknős fészek található a strandon, melyek kis fakalodákkal vannak körbekerítve. Este azért zárják le, hogy az itt fészkelő Caretta Caretta amikor kijön a vízből a fészkéhez akadály nélkül eljuthasson. Sajnos mi nem láttuk őket kijönni. A strandról csodaszép naplementéket láttunk és fotóztunk.

 

Nagyon jól éreztük magunkat Zaknythos szigetén, és bátran állíthatjuk, hogy ide még visszatérünk.

 

"a Mackó family"

(Zakhyntos, Costas apartman - 2014.06.28-07.05)

A Mackó familyKeri panoráma étteremPorto LimnionasPorto Limnionasnaplemente