Ez az élménybeszámoló részt vesz nyereményjátékunkban.

Egy hét pihenés Laganasban

Zakynthosi nyaralásunk előtt, szeptember elsején elkezdett esni az eső és beköszöntött az ősz. De nem bántam, mert tudtam, hogy harmadikán elutazom a számomra elérhető világ egyik legszebb vidékére, a Zakynthos szigetén található Laganas falucskába, ahol egy kényelmes zakynthosi szálláson fogok egy teljes hetet eltölteni.

A repülőtér izgalmain átestünk, a bőröndünk 29,7kg-al átsuhant az ellenőrzésen és a felszállás-leszállás is zökkenőmentes volt. Az első amit a szigetből láttunk az egy naplemente volt, aminek csak a vízből kiemelkedő cukorsüvegek-sziklák törték meg sugarait.

A legszebb élményeink közé tartozott:

- A csodálatos Keri falucska (jelentése: Gyertya) sziklaszirtjéről végignézett naplemente, ahol másodpercről-másodpercre nyelte el a Jón tenger az izzó napot.

- A Laganas faluszéli lugas alatt rejtőző hangulatos Sunset étteremben elfogyasztott görög ízek. Ahol a konyhában az idős anyuka készítette el nekünk a családi specialitásokat, miközben felnőtt fiai a ház borát szolgálták fel nekünk, az ősszel termelt olíva bogyó különlegességgel kísérve, hogy felkészülten várjuk a szomszéd által faszénen sütött pecsenyehúst.

- A kívánság lampion reptetése is egy örökké tartó emlék. Az elején nagyon izgultunk, hogy vajon tényleg fel fog-e szállni, és nem hiába, hiszen az első két rövidke repülése után elkezdett süllyedni. De megnyugodtunk, mert a harmadik nekirugaszkodásra elindult, és vissza se nézett többé! A barátnőmmel végignéztük, ahogy elhagyja kicsiny ciripelő Zakynthos szigetünket, és viszi kívánságunkat az ég felé.

 

Sajnos az egész hetet lehetetlen leírni, hiszen 1000 karakter az első napra se lenne elég. De nem is baj, mert ezt mindenkinek magának kell átélnie, és kipróbálnia. Saját szájában érezni a görög ízeket, saját orrában érezni Zakynthos szigetének illatait, és a saját bőrén éreznie a szigetre sütő napsugarak melegét.

 

Köszönjük utazas.info a szervezést!

Jövő nyáron újra találkozunk.

Torda Benjámin

(Torda Benjámin, Laganas, 2014.09.03-10.)

 

Galéria megnyitása (11 kép)