Stuhleck-Semmering síelés

A semmmeringi hágó legtávolabbi részénél, kék és piros pályákkal várja a síelés szerelmeseit a stuhlecki pályarendszer. Stuhleckben az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően ülős liftek, éjszakai pályák és egy új étterem is létesült a pályákon, ezáltal is több lehetőséget kínálva a síelők részére. Stuhleck a kibővített hóágyúrendszer által hóbiztossá vált, és naplemente után is lehetséges a síelés a Semmering-i régió ezen részén található kivilágított pályán.

magasság:
777 - 1774 m
szintkülönbség:
997 m
pályák hossza:
24km, ebből 18km 6km
felvonók száma:
9db, ebből 5db 4db
szolgáltatások:
szánkópálya és -kölcsönzés, éjszakai sípálya, Snow Park, tubing pálya, lovasszán, jégteke, túraútvonalak
távolság:
333 km Budapesttől

 

Érdekességek Stuhleckről

 

 

A semmeringi hágón található Stuhleck a kisebb osztrák pályarendszerek közé tartozik, hiszen összesen 24 km sípályával rendelkezik. Ettől függetlenül Stühleck remek választás mindenki számára, főleg a kezdők és a kisebb gyerekes családosok kedvelik nagyon, hiszen kiváló minőségű, hóbiztos kék és piros pályákkal várja a csúszkálni vágyókat. Íme néhány érdekesség Stuhleckről, vagy programlehetőség Semmering környékén:

 

  • Stuhleckben is lehetőségünk van éjszakai síelésre, hiszen egy kivilágított pályát, és a snow parkot nyitva tartják azok számára, akik szeretnék kipróbálni a sötétben való lesiklást

 

  • kipróbálhatjuk a snow tubingot, ami a szánkózáshoz hasonló, a különbség csupán annyi, hogy szánkó helyett „fánkokkal” száguldhatunk le a semmeringi sípályáról

 

  • nem csak fánkkal, de szánkóval is csúszhatunk az 5 km hosszú, direkt erre a célra kialakított stuhlecki pályarészen, valamint kipróbálhatjuk a toboggant is, ami egy szánkóhoz hasonló eszköz

 

  • A Blue Tomato elnevezésű snow park különböző méretű és formájú ugratókkal várja a kalandok szerelmeseit, Stuhleckben garantáltan talál mindenki számára megfelelő kihívást!

 

  • a szomszédos Semmering településig futó, 8 km hosszú kiépített pályán élvezhetjük a sífutás örömeit

 

  • Stuhleck egyik nagyon népszerű újdonsága a sebességmérő szakasz, itt megtudhatjuk, hogy hány km/órával csúszunk az egyes semmeringi sípályákon

 

  • sportolásra és pihenésre is kiváló lehetőségeket biztosít a Vivax Sportközpont, amely gyorsan megközelíthető Stuhleckből, a központ pedig rendelkezik szauna, uszoda és wellness-részleggel, korcsolyapályával és falmászó szobával is – így remek délutáni program az egész család számára!

 

Stuhleck Stájerország egyik legnépszerűbb síterepe, szívesen választják főleg családi kirándulásra, de hóbiztossága és egyéb lehetőségei miatt sokak számára nagyon vonzó, érdemes kipróbálni!

 

egyéni Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható

Az alábbi térképen összefoglaltuk a stuhlecki sípályákat és apartmanokat a könnyebb áttekinthetőség érdekében, így egyszerűbben válogathatunk a semmeringi szállások közül is a síterep közelében. 

Kínálatunkban találhat apartmant, hotelt vagy panziót a hegy közvetlen közelében, valamint a stuhlecki sípályától kicsit távolabb is. Nézzen körbe a semmeringi szállásaink között, vagy kérjen személyre szóló ajánlatot a info@campusclub.hu e-mail címen!