Síelés Stájerországban

SÍELÉS STÁJERORSZÁGBAN

Stájerország kitűnik Ausztria többi tartománya közül természeti kincseivel és sajátossággaival: lélegzet elállító hegyek, erdők, mámorító borok, ízletes almafajták, különleges sütőtökök, kristálytiszta ivóviz és gyógyhatású termálvíz várja az idelátogatókat. A természeti gazdagságon túl, az embert azonnal megragadja a helyiek humora, életvidámsága, őszintesége is.

Télen bőséggel behavazott tájak, kristálytiszta hegyi levegő és álomba illő panoráma jellemzi Stájerországot. Az ember élvezi a csendet és fellélegzik. A 800-tól 2.700 méteres tengerszint feletti magasságig terjedő szintkülönbség az év 365 napjában lehetővé teszi a téli sportok élvezetét a hágyúk és gleccserpályák segítségvel. A sífutók előtt 15, sífutó-pályaminősítéssel kitüntetett település, és klasszikus valamint skating stílusú sífutópályák több száz kilométere bontakozik ki a táj változatos formáin.

A majdnem 3.000 méteres magasságban elterülő Dachsteinen, illetve az erdőkkel borított keleti és nyugati részén végtelenül hosszú pályák terülnek a freeriderezők, carvingosok, deszkások és asíelést élvezők elé.  A pályák egész szezonban hóbiztosak, melyet a levegős magaslati fekvés és a legmodernebb hóágyúk biztosítanak. A pihenésről és felfrissülésről több mint 50 sí-menedékház gondoskodik színvonalas szolgáltatásokkal. Számtalan kilométer sípálya és fennsík terelhető síléc alá Schladming-Dachsteinben, Stuchlekben, az észak-keleten elhelyezkedő Mariazell sírégióban, valamint a Kreischberg körüli Murau-völgyi síhegyeken. 

A gyerekek számára rengeteg élvezetes programot kínál a régió. Dachstein és Kelet-Stájerország között számtalan érdekesség vár rájuk: síovikgyakorlóliftekvarázsszőnyegek, kedvezményes családi programok. A legnagyobb kihívás azonban a Rieseralm/Donnersbachwald síterület, ahol az első osztrák gyermek-síhintát próbálhatják ki öt hektárnyi pályafelületen, négy felvonóval. 

A kellemes fáradtság és a hosszú nap után mindenkinek szüksége van a pihenésre és a regenerálódásra a hangulatos síhotelekben, amelyek gyakran rendelkeznek wellness részleggel, és ahamisítatlan osztrák konyhát is mindenhol megtaláljuk. 

Stájerország legismertebb sírégiói:
További programajánlataink Stájerországban