Salzburg nyaralás

A Keleti-Alpok északi oldalán elterülő, kimeríthetetlen programlehetőségeket kínáló Salzburg tartomány érintetlen alpesi tájakkal várja a síelés és kirándulás szerelmeseit. A tartomány fővárosa az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Salzburg, mely csodálatos látványt nyújt a környező Alpok hegyeivel. Salzburg látnivalókban igen csak bővelkedik, így a jó idő beköszöntével az elbűvölő város romantikus, múltidéző sétára csábítja az odalátogatókat, mely során megcsodálhatjuk lenyűgöző történelmi kincseit, impozáns épületeit. Az óváros felejthetetlen élményt nyúlt barokk templomaival, szökőkútjaival, szobraival, ódon utcácskáival és nyüzsgő tereivel. A szűk sikátorokon és a Salzach folyó partján sétálva úgy érezhetjük, mintha visszacsöppentünk volna a középkorba.

Dachstein West

Ausztria nyaralás kapcsán is jó választás, hisz ilyenkor alkalmunk nyílhat kiadós sétákat tenni, barangolni, kirándulni a...

 

Salzburg:

 

A Keleti-Alpok északi oldalán elterülő, kimeríthetetlen programlehetőségeket kínáló Salzburg tartomány érintetlen alpesi tájakkal várja a síelés és kirándulás szerelmeseit. A tartomány fővárosa az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Salzburg, mely csodálatos látványt nyújt a környező Alpok hegyeivel és a város fölé tornyosuló, Közép-Európa legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt vár, a Hohensalzburg látképével. Salzburg látnivalókban igen csak bővelkedik, így a jó idő beköszöntével az elbűvölő város romantikus, múltidéző sétára csábítja az odalátogatókat, mely során megcsodálhatjuk lenyűgöző történelmi kincseit, impozáns épületeit. Az óváros felejthetetlen élményt nyúlt barokk templomaival, szökőkútjaival, szobraival, ódon utcácskáival és nyüzsgő tereivel. A szűk sikátorokon és a Salzach folyó partján sétálva úgy érezhetjük, mintha visszacsöppentünk volna a középkorba.

Mindenképpen látogassuk meg a város jelképének számító, Hohensalzburg várát, amelyet egy könnyű sétával, vagy siklóval is megközelíthetünk. A legszebb kilátás a Kuenburg-bástyáról nyíló kilátóteraszról tárulhat elénk, ahonnan megcsodálhatjuk madártávlatból egész Salzburgot, ahogyan völgyszerűen ékelődik a környező hatalmas hegyek közé. A Hohensalzburg központi részén találjuk a régi vár épületét, ahol múzeumi- és vártörténeti kiállításokat tudunk megnézni.

Mozart szülővárosa a nyári időszakban a zene fővárosává válik: a júliusban és augusztusban megrendezésre kerülő világszerte ismert Ünnepi Játékok turisták ezreit csalogatják Salzburgba. Az esemény ideje alatt az utcák és terek megtelnek muzsikusokkal, kirakodó sátrákkal és színpadokkal. A világszinten ismert fesztivál nagymértékben hozzájárult a város világhírűvé válásához.

A tartomány további számtalan programlehetőséget biztosít az idelátogatók számára: érdemes ellátogatnunk a Salzburgtól alig egy órára található Werfenbe, ahol a világ legnagyobb jégbarlangja, az Eisreisenwelt csaknem 42 kilométer hosszan terül el 1700 méteres magasságban, a Tannengebirge sziklái között, ahová a kötélpályás felvonót követően fárasztó hegyi sétával juthatunk el.  A barlang 2 kilométeres, látogatható szakaszába jutva csodálhatjuk meg az elmúlt 100 millió évet jégbe zárva. Szemet gyönyörködtető termeken át vezet az utunk, ahol idegenvezető segítségével fedezhetjük fel a fantázianevekkel ellátott elképesztő jégalakzatokat.

Különleges élményben lehet részünk, ha felkeressük a Salzburgtól 20 kilométerre fekvő Bad Dürrnberg sóbányát, mely a világ egyik legrégebbi sóbányája. Az ideérkező vendégek átélhetik a bánya több száz évvel ezelőtti hangulatát, ugyanis a túra kezdetén egy meredek facsúszdán lecsúszva jutunk le a bányába, melyet már a régi korok bányászai is használtak. A túravezetőnk korhű bányászegyenruhában vezet minket végig a barlang járatain, ahol a bányatóhoz érve, tutajokkal folytatjuk utunkat. A túra végén a látogatóközpontban sóbányászati kiállításon pillanthatunk be az egykori bányászok mindennapjaiba.

A tartomány egyik legkülönlegesebb természeti látványossága a Liechtenstein-szurdok, ahol hatalmas sziklafalak között sétálva csodálhatjuk meg a több méter magas, vadregényes vízeséseket. A völgy mindkét fala szinte függőleges irányú, így a kiépített pallórendszer nélkül járhatatlan lenne az ámulatba ejtő természeti képződmény. A stégeken sétálva nem ritka, hogy alattunk csaknem 20 méter mély szakadék tátong. A kiépített útvonal végét egy 30 méteres vízesés koronázza meg.

A felsorolt nevezetességek csak töredékei Salzburg tartomány milliónyi programlehetőségének, így könnyen előfordulhat, hogy csak a leghíresebbekre jut időnk látogatásunk során, ezért Salzburg mindig tartogat számunkra újdonságokat!

egyéni tipp Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni új Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni új Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
egyéni új Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható