Bea és Roli Rosolina Marén - 2010. július

Idén nyáron a Campus Clubbal utaztunk Olaszországba nyaralni és egy kicsit sem bántuk meg.

A hajnali indulás mellett döntöttünk és Ausztrián keresztül 9 órás autózás után érkeztünk meg Olaszország tengerpartjára és egyben szép üdülőhelyére, Rosolina Mare-ra. Az út vége a tengeren haladt át, pontosan olyan volt, mint egy híd, az út két oldalán ameddig a szem ellát csak a víz. A szállást és az irodát is könnyen megtaláltuk.

Az apartmanunk egy 3 szárnyból álló épületegyüttesben volt, melyek egy medencét öleltek körül.

A medencéről sajnos nem is tudunk többet írni, hiszen 1 alkalommal sem részesítettük előnyben a hatalmas Adriával szemben. De azt láttuk, hogy mindig foglalt volt az összes napágy.

Az apartman az iroda leírásával teljesen megegyezett. Tiszta volt és az igényeknek megfelelően felszerelt. Gyorsan ki is pakoltunk, hogy felfedezzük hova is jöttünk. Minden apartmanhoz tartozott egy parkoló, amely részben fedett, ahol nem fedett ott a fák adták az árnyékot.

A La Pigna apartmanház 2 perc sétára van a központtól, ahol a fagyisok is egymást érik. Természetesen mi mindet kipróbáltuk, a végén lett egy kedvenc hely, ahova minden nap visszatértünk. A neve Carpe Diem és minden fagyit szeretőnek meleg szívvel ajánljuk. 

A főtér heti több alkalommal egy hatalmas vásárnak is helyet kínál, ahol nem túlzás, mindent lehet kapni a gyümölcstől a fali képeken át a hajunkat is befonják, ha éppen azt szeretnénk kipróbálni. 

A sétálóutca a városka közepén található, két oldalán boltokkal és szállodákkal, éttermekkel melyek egészen a partig húzódnak. Igazi nyugodt kis üdülőváros, ahol teljes kikapcsolódás vár az emberre. Mi ezért is választottuk. Este 11-ig szinte minden nyitva van, bárhova megy az ember nagyon kedvesen fogadják és segítőkészek. 

Elmentünk a félsziget végébe, ahol egy kikötő található. Ahogy haladtunk az út két oldalán fenyőerdő volt, azon áthaladva pedig strandoló emberek, ameddig a szem ellát.

Rosolina Mare partján a szabad és fizető strandok váltják egymást. A mindenhol homokos partot este mindig elsimítják. Láttuk, hogy az emberek egy kupacba gyűjtik a szemetet a strandon, melyet este szintén elvisznek, így reggel a napozni és fürdeni vágyok egy ápolt, tiszta partra mehetnek pihenni. Mi a szabad strandot választottuk, mely kb. 400 méterre volt a szállásunktól.

Egyik este átlátogattunk a közeli Chioggia városába, mely hasonlít Velencére, de kisebb változatban.

Természetesen a foci VB ideje alatt is vannak kihagyhatatlan meccsek. A spanyol-német elődöntőt egy igazán jó helyen a Mojito Cafeban néztük meg. Nem kis meglepetésünkre rengeteg német vendéggel. Spanyol pártiak lévén kisebbségben voltunk. Észrevettük, hogy a pincér valamennyire beszéli a nyelvet, így biztosan közkedvelt nyaralóhely a németek között is. Itt is nagyon kedves kiszolgálással találkoztunk, sört és bort ittunk és a végén nagy örömünkre a spanyolok jutottak tovább.

Ettünk pizzát, beültünk néhány étterembe és nagyokat sétáltunk Rosolina Maren.

Teljes kikapcsolódás, pihenés végén, új élményekkel gazdagon, szombaton a reggeli órákban indultunk haza.

Galéria megnyitása (9 kép)